DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Upravo sam to hteo da napisem. Hipoteticki,da se vratim u,npr 1936.godinu i ubijem Hitlera,da li bi onda bio gresnik sto sam bio maloveran i resio to?! Da, bio bi, da te on licno napadne i da ga ubijes bio bi isto ali malo manje, a da ga ubijes da odbranis neduzne ljude jos manje gresan hipoteticki govoreci, ali uvek bi bio maloveran jednakim intenzitetom. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Upravo sam to hteo da napisem. Hipoteticki,da se vratim u,npr 1936.godinu i ubijem Hitlera,da li bi onda bio gresnik sto sam bio maloveran i resio to?! Био би грешник и још би добио 10 година забране причешћа. Сад прочитах мало о томе, војници добијају 3 године забране причешћа ако убију у рату (у одбрани) http://www.rastko.rs/rastko/delo/14702 Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Питање за наше форумске либерале,гејеве,европејце,глобалисте и наравно еванђелисте... Да је неко убио атентатом Стаљина или неког другог комунисту,оног кинеза , или ето,бар Хитлера,да ли би се и тад позивали на недвосмислено кршење еванђелских врлина ? А могу ли ја да поставим једно питање било теби, било осталим нелибералним, негејевским, неевропејским, неглобалистичким и наравно нееванђелистичким православним хришћанима? Зашто Бог није убио Хитлера пре него што је овај побио милионе? Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Pa to je divno. Znaci,bolje bi bilo da cekam pomoc neke vise sile koja nece stici i mirno gledam kako stradaju milioni ljudi...Tada bih bio pravi hriscanin,to je bas lepo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Био би грешник и још би добио 10 година забране причешћа. Сад прочитах мало о томе, војници добијају 3 године забране причешћа ако убију у рату (у одбрани) http://www.rastko.rs/rastko/delo/14702 Znaci isti ti koji ih pre rada prskaju svetom vodicom i blagosiljaju im posle rata zabranjuju da se priceste,je l su,jelte mislili da ce u ratu protivnike neutralisati igrajuci se jenki zulua,sa stapicima od trske i kuglicama od blata. I ovo je isto divno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 А могу ли ја да поставим једно питање било теби, било осталим нелибералним, негејевским, неевропејским, неглобалистичким и наравно нееванђелистичким православним хришћанима? Зашто Бог није убио Хитлера пре него што је овај побио милионе? Upravo si postavio pitanje celokupnog smisla svega... bas zbog tog smisla sam ja juce odlepio, i jedan savet, nikad pesnicom ne udaraj zeleni bambus kolko god izgleda da je mekan Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Има разних мишљења ту, св. Атанасије велики нпр. Убиства која бивају у рату свети оци не сматраху убиствима, јер и Атанасије Велики у Посланици Амону монаху говори да су велике части достојни они који у ратовима храброваше, и лепо је подизати им споменике који говоре о њиховој храбрости како убијају противнике и творе дело законито и похвале достојно. А ни овај велики муж не одбацује њихов суд, зато што за целомудрије и благоверије храбар убија у рату, али саветује, говорећи да је добро за таквог да три године само причешће не прими због тога што има нечисте руке“ И о овоме треба размислити (за екстремне пацифисте хришћане) Зонара сматра да је епитимија од три године непричешћивања „претешка за војника“, јер ће се десити да, због честих ратова, неће моћи читав живот да се причести. Очигледно ближи ставу светог Атанасија, Зонара сматра прихватљивијим опраштање војницима убиство у рату као „браниоцима целомудрености и Благочешћа, јер, ако пустимо да варвари (=нехришћани) надвладају, онда неће бити ни благочешћа ни чедности“. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Питање за наше форумске либерале,гејеве,европејце,глобалисте и наравно еванђелисте... Да је неко убио атентатом Стаљина или неког другог комунисту,оног кинеза , или ето,бар Хитлера,да ли би се и тад позивали на недвосмислено кршење еванђелских врлина ? Радо бих ти одговорио када бих рзумео поређење. Какве везе имају Хитлер, Стаљин и ФФ? Прва двојица су побили милионе а ФФ је вероватно за најгори грех имао оргијање по двору и то што је требало да наследи позицију првог човека. Upravo sam to hteo da napisem. Hipoteticki,da se vratim u,npr 1936.godinu i ubijem Hitlera,da li bi onda bio gresnik sto sam bio maloveran i resio to?! Што се мене тиче - да. Пошто ти претпостављаш да би Хитлер и ФФ чинили исто? ВАљда се људим суди после злочина а не пре њега? Шта ти мислиш јел у реду убити човека јер има потенцијал за злочин? Или прво треба да видимо хоће ли тај потецијал заживети. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 А могу ли ја да поставим једно питање било теби, било осталим нелибералним, негејевским, неевропејским, неглобалистичким и наравно нееванђелистичким православним хришћанима? Зашто Бог није убио Хитлера пре него што је овај побио милионе? На твоје питање одговорићу ти питањем: Зашто Христос није склонио камен са Лазаревог гроба кад је то моного лакше него васкрснути Лазара, него је тражио од присутних да то учине? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Човек је позван да буде борац против тираније, угњетавања, ропства. Принцип је одговорио на тај позив. Можда мученик није препознао Оног ко је тај позив упутио, али је одговорио на исти. Можда није одговорио ''савршено'' на тај позив.. али је одговорио.. одговорио људски. Не у своје већ у име многих.. деце, жена стараца.. дакле народа Божијег. Нема разлике између Обилићеве жртве и Принципове.. По некима Обилић чак и није био србин по данашњим националним аршинима. већ Албанац.. тако да.. ово што данас ми видимо код Принципа су наши аршини... а његово дело је универзално! Одговор човека на зло! Вечна му Слава и Памет! Натан, ПиП, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 А могу ли ја да поставим једно питање било теби, било осталим нелибералним, негејевским, неевропејским, неглобалистичким и наравно нееванђелистичким православним хришћанима? Зашто Бог није убио Хитлера пре него што је овај побио милионе? Зато што је Гаврило у то време био у затвору,а други нису имали ону ствар... :bleh: "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Sta da probam sta da iskoristim o cemu pricas ..да живиш под туђом милитантном власти, јер си одговорио @kordunu да је у domenu nagadjanja i mastanja.Не би да нагађаш да би ти за живот била ускраћена слобода кретања, а можда и могућност да те стрпају у кавез као животињу? Не прави се тоша. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 ovo su rjeci patrijarha srpskog od prije dva dana bas na pitanje sta on licno misli za gavrila principa : Гаврило Принцип је био присталица слободарских идеја, и не само он него и цела „Млада Босна” и младобосанци. То су били младићи који су били одушевљени слободом. Начин на који је Аустроугарска била присутна тада у Босни био је против интереса не само српског народа него и свих житеља тадашње Босне. И отуд су ти млади људи желели да тај оклоп скину са себе. То показује храброст, јуначко дело које изражава жељу за слободом. a mi ovdje imamo malo zesce strucnjake za pitanja pravoslavlja, ja im predlazem da odu malo da sole patrijarhu pamet, posto mu izgleda nedosoljena Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Радо бих ти одговорио када бих рзумео поређење. Какве везе имају Хитлер, Стаљин и ФФ? Па не буди наиван,нису ни Стаљин ни Хитлер никог убили својим рукама,али су својим мозгом утицали да то ураде други за њих. Апсолутно исти случај је и са Аустроугарским царевима...изазвали су први светски рат,где је страдало 17 милиона људи,а ми Срби смо изгубили трећину становништва, "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Радо бих ти одговорио када бих рзумео поређење. Какве везе имају Хитлер, Стаљин и ФФ? Прва двојица су побили милионе а ФФ је вероватно за најгори грех имао оргијање по двору и то што је требало да наследи позицију првог човека. Што се мене тиче - да. Пошто ти претпостављаш да би Хитлер и ФФ чинили исто? ВАљда се људим суди после злочина а не пре њега? Шта ти мислиш јел у реду убити човека јер има потенцијал за злочин? Или прво треба да видимо хоће ли тај потецијал заживети. Ja sam na prvoj mojoj poruci ovde jos napisao,da pristupan temi nevezano za slucaj Principa. Naravno da ne poredim Hitlera i Franca. Kao sto napisah u poruci-hipoteticki,znaci da znam kako ce se situacija odvijati,da li bi trebao da ubijem Hitlera? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука