Драгана Милошевић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 @@Crnokosa, Хајде, реци ми на пример: На који те празник подсећа песма Свјат, Свјат, Свјат јеси Боже наш.. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Mene zanima nešto Ako starija osoba zbog bolesti nije u mogućnosti da odlazi u crkvu. Liturgiju prati preko direktnog prenosa na TV-u ili radiju, da li ona prisustvuje liturgiji ili ne ? Иван Ивковић and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Mene zanima nešto Ako starija osoba zbog bolesti nije u mogućnosti da odlazi u crkvu. Liturgiju prati preko direktnog prenosa na TV-u ili radiju, da li ona prisustvuje liturgiji ili ne ? Може да присуствује чак и ако нема ни ТВ ни радио. Људе који су оправдано одсутни и свештеник помиње у једној молитви за време Литургије. Незгодно је кад човек може да дође а неће... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Na primer,neko ima obaveze,želi,a ne može da dodje. Ono,možda bi i mogao da dodje ali bi morao da žrtvuje nešto važno,na primer da odloži neodložno i da sebi napravi probleme....Taj čovek shvata da mora da završava sve svoje obaveze na vreme i da nema vremena za bogosluženja....Da li je i to isto? Na primer,ja želim da sutra dodjem u crkvu,ali ne mogu,radni je dan. Ja neću biti na liturgiji iako to želim,da li je to kao da sam bila ili ne? Ja mislim da -NE. P.s.Misliti i cveće brati nije isto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Na primer,neko ima obaveze,želi,a ne može da dodje. Ono,možda bi i mogao da dodje ali bi morao da žrtvuje nešto važno,na primer da odloži neodložno i da sebi napravi probleme....Taj čovek shvata da mora da završava sve svoje obaveze na vreme i da nema vremena za bogosluženja....Da li je i to isto? Na primer,ja želim da sutra dodjem u crkvu,ali ne mogu,radni je dan. Ja neću biti na liturgiji iako to želim,da li je to kao da sam bila ili ne? Ja mislim da -NE. P.s.Misliti i cveće brati nije isto Није исто али им се "рачуна у праведност", за разлику од званица које се изговарају да не дођу на гозбу и тиме себе чине недостојним. Arsenija and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Hvala na odgovoru. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Ми смо људи 21-ог века, генерално смо нестрпљиви и не знамо много о вери. Немамо ми Јоване Златоусте нити смо људи тог времена па да можемо у заносу слушати беседу 2 сата. Кратке беседе лакше памтимо и нису заморне. Сматрам да је у већини случајева најпогодније држати беседу 5-10 минута. Такође сматрам да су божићне и васкршње посланице најзаморније. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Nas prota uvek besedi vezno za jevandjelje tog dana, ume i da razvuce ali dobro je.Drzi se omiltike i ne pominje nista od spoljnih dogadjanja. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 ja bih samo izbacio Božićne i Vaskršnje poslanice, kao obavezne za čitanje, Mislim da je dovoljno samo podeliti ih vernom narodu. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Zanima me kako se drzite kada se nadjete u maloj crkvi gde je velika guzva, nema vazduha, a pri tom plus mirisljavi tamjan? Desavalo mi se da me oblije znoj, pripadne muka, pa ili sednem ili izjurim van. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Zanima me kako se drzite kada se nadjete u maloj crkvi gde je velika guzva, nema vazduha, a pri tom plus mirisljavi tamjan? Desavalo mi se da me oblije znoj, pripadne muka, pa ili sednem ili izjurim van. Тад ме обично држе други. Ја једино што се мало одупирем ногама о под да не паднем, иначе могу слободно да се опустим, ставим руке испред себе да имам простора за дисање... Тако отприлике. Остало је све регуларно. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Mene zanima nešto Ako starija osoba zbog bolesti nije u mogućnosti da odlazi u crkvu. Liturgiju prati preko direktnog prenosa na TV-u ili radiju, da li ona prisustvuje liturgiji ili ne ? Присуствује наравно, али лишава себе Светог Причешћа. Можете позвати свештеника да је причести бар једном у 40 дана или по договору са њим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Zanima me kako se drzite kada se nadjete u maloj crkvi gde je velika guzva, nema vazduha, a pri tom plus mirisljavi tamjan? Desavalo mi se da me oblije znoj, pripadne muka, pa ili sednem ili izjurim van. Тад ме обично држе други. Ја једино што се мало одупирем ногама о под да не паднем, иначе могу слободно да се опустим, ставим руке испред себе да имам простора за дисање... Тако отприлике. Остало је све регуларно Meni se to isto dešava . Nije mi problem tamjan već sveće koje pale unutar crkve i NEprovetravanje, čak i na plus 40 ima baka koje traže da se zatvore vrata zbog promaje Cele nedelje je crkva zaključana i zbog toga mi se dešava da menjam boje kao semafor zbog nedostatka kiseonika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Присуствује наравно, али лишава себе Светог Причешћа. Можете позвати свештеника да је причести бар једном у 40 дана или по договору са њим. U pitanju je baka moje drugarice, sveštenik joj dolazi zbog pričešća. Bakin problem je neprihvatanje sopstvene starosti i fizičkih (ne)mogućnosti. Ima 82 godine, pokretna je koliko toliko, međutim moli se Bogu da joj ojača noge da može ići u crkvu. Ni jedna krema tipa zglobex-a joj nije pomogla u tome, samo je ublažila bolove, što je i bilo za očekivati. Moja drugarica joj pušta emitovanja, razne snimke...baka je nezadovoljna, to joj nije to Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 2, 2014 Пријави Подели Написано Март 2, 2014 U pitanju je baka moje drugarice, sveštenik joj dolazi zbog pričešća. Bakin problem je neprihvatanje sopstvene starosti i fizičkih (ne)mogućnosti. Ima 82 godine, pokretna je koliko toliko, međutim moli se Bogu da joj ojača noge da može ići u crkvu. Ni jedna krema tipa zglobex-a joj nije pomogla u tome, samo je ublažila bolove, što je i bilo za očekivati. Moja drugarica joj pušta emitovanja, razne snimke...baka je nezadovoljna, to joj nije to Значи, баки не раде ноге али зато раде емоције... (-_-) Не знам има ли ту боље помоћи осим да се и ви молите за њу, само за њено спасење. Ако Господу буде угодно уразумиће је већ некако, лично или преко вас... Рада. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука