Crnokosa Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Znam da bi meni bilo lakse tako da pratim sluzbu i pored suskanja, caskanja... a i sto ti rece, brate, mozda se jos neko stidi kao ja pa izvadi knizicu i zapeva Иван Ивковић and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Cuh Bor??? Aha, posle Duhova vam je stigao o. Milan sa malom Anastasijom. Sad ne znam na kom su kilometru. :.mislise. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Ja ne znam oca Milana hihihi Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Хихи, код нас је био ђакон. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Aha, sad znam, videh da imamo novog svestenika u crkvi... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Kad sam bila u Bg-u, u klinickoj kapelici su svi imali te knjizice i predivno je kada svi pevaju zajedno. Kod nas u crkvi nikad nisam videla da je neko otvorio a ja je nosim u torbi i uvek mi je glupo da citam. Valjda bi me svi gledali kao uljeza... Sto se tice stolica u crkvi kod nas ih ima sa strane i cini mi se da poneke babe imaju pretplatu na iste. Читај слободно и не оптерећуј се шта ће други да мисле. Непријатније је кад не знаш ништа па због тога не можеш да учествујеш, не можеш да певаш са свима, немаш појма о чему се ради, него да извадиш књижицу и пратиш. Ја, искрено никад нисам читала у Цркви, али зато јесам итекако код куће. О томе сам већ писала, а и виђам људе који читају и за време Службе и то ми уопште није глупо или нешто због чега бих неког посматрала као уљеза, што ти рече. Баш напротив, ценим њихов труг и жељу да науче. А, и ведећеш сама, кроз неко време ни књижица уопште неће бити потребна. Иван Ивковић, lab_man, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Ohabrili ste me Kod nas niko ne cita (bar ja nisam videla), malo njih i ucestvuju... da li se radi o neznanju, stidu, ne znam... Саша од Москве and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивановић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Свештеник је рекао да се по типику у сриједу и петак током сиропусне седмице не служи литургија. А на сајту патријаршије сам прочитао да ће се сјутра, на празник светог Симеона, служити литургија. Може ли ми неко објаснити ову недоумицу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Тако је по типику, али ако је Слава храма може да се служи... "Како настојатељ (у овом случају сам Патријарх) благоизволи" У Подгорици је помјерена Слава и Литија, вјероватно више због нерадног дана.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Свештеник је рекао да се по типику у сриједу и петак током сиропусне седмице не служи литургија. А на сајту патријаршије сам прочитао да ће се сјутра, на празник светог Симеона, служити литургија. Може ли ми неко објаснити ову недоумицу? Помаже Бог, брате. Да пробам ја да Вам одговорим на ово питањце. Дакле ,,ако падне Сретење Господње или храмовни празник, онда се обавезно служи празнична служба: само се на крају вечерња, јутрења и сваког часа чине по три велика поклона са молитвом преподобног Јефрема Сиријског" (Архиепископ АВЕРКИЈЕ (Таушев) ЛИТУРГИКА - ПРАЗНИЦИ И СВЕТКОВИНЕ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ. 1. БОГОСЛУЖЕЊЕ ПОСНОГ ТРИОДА. ПРИПРЕМНЕ НЕДЕЉЕ ЗА ВЕЛИКИ ПОСТ). Будући да је сутра слава патријаршиске капеле Светог Симеона Мироточивог онда ће се сутра у Патријаршији служити Св. Литургија. Пошто ово није црвено слово у календару у другим местима не би требало да се служи Св. Литургија. А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 upravo tako...u tipiku stoji da se svi praznici, koji padnu u sirnu sredu i petak pomeraju za jedan dan (sem Sretenja Gospodnjeg) i hramovnih slava. Tako se za dan ranije proslavljaju Obretenje glave Sv. Jovana Krstitelja, Mladenci ili Sveta Tri Jerarha ukoliko padnu u sirnu nedelju. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Da se neki praznik ove godine pomerao na vreme biste bili obavesteni. lab_man је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Da se neki praznik ove godine pomerao na vreme biste bili obavesteni. prošle godine su se Mladenci, zbog kasnog početka Velikog posta proslavljali u Sirnu nedelju. Inače, mislim da je 2010. godine Sretenje Gospodnje isto tako, zbog ranijeg početka Velikog posta proslavljani u Siropusnoj nedelji...nije bilo nikog odanija praznika zbog toga. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 @@Crnokosa, Хајде, реци ми на пример: На који те празник подсећа песма Свјат, Свјат, Свјат јеси Боже наш.. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Mene zanima nešto Ako starija osoba zbog bolesti nije u mogućnosti da odlazi u crkvu. Liturgiju prati preko direktnog prenosa na TV-u ili radiju, da li ona prisustvuje liturgiji ili ne ? Arsenija and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука