Jump to content

Иконописачки подвиг чланова ЖРУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одлично 3006 :)

Само мало поведи рачуна о позлати,мало само педантније :)

Ликови-одлични.

Богомладенац мало само уравнотеженије да је тело.Не знам какав си предложак имао(ла).Не могу да се сетим положаја Богомладенца...мислим да си изашао(ла) мало из цртежа,јел тако?

Hvala :)

Što se zlata tiče, ovo mi je prvi rad sa zlatom uopšte, pre toga sam imao pokušaje sa šlag metalom. Danas je malo bolje, hvala Bogu.

Iz crteža nisam izlazio, ova ikona mi je takođe bila prvi rad kod Jelene, nisam smeo da mrdnem (nastavnica stroga sFun_bat ).

edit: ja sam o, nisam la :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 409
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Лазули-одлично,само напред :)

Биљана,имаш дара али можеш ти то сигурно пуно боље.Треба времена и много рада и напредовања :)

Хвала ти на искреном мишљењу :) Наравно да увијек може много боље, али моје иконе су мени, баш такве-несавршене, изузетно лијепе. На њима се види сваки мој дрхтај, уздах, сва емоција коју носим док је радим. Иначе, изузетно су ми лијепе те "несавршене" иконе, на којима се види мука и борба приликом настајања. Иконе које изгледају као да су изашле из копир апарата или испод неке пресе која их само штанца, су ми празне и не причају никакве приче. 

Али,....... то је само моје мишљење :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Лазули-одлично,само напред :)

Биљана,имаш дара али можеш ти то сигурно пуно боље.Треба времена и много рада и напредовања :)

Slava Bogu.Drago mi je da ti se svidja. :) 

Nego Markina i ti ikonopises? :) 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

:cmizdrenje:   Ja nemam ni 1 ocigledan talenat. 

Ja ne znam da slikam. Jednom sam naslikala Belog Andjela,a Majka me je pitala...koja je ovo manekenka... :cmizdrenje: .

Htedoh jednom da naslikam Svetog Djordja na konju...pocela sam od konja,pa preko Djordja,a za glavu nije bilo mesta...pa sam posle odlucila da to bude Car Lazar....  Ali jednom,desilo se cudo! Na konkursu za Svetog Savu moj rad je bio najbolji  ! Ali to je zato sto sam ga precrtala na prozoru... :(( ...

A jel zelis da umes crtas?

Подели на овим сајтовима

A jel zelis da umes crtas?

Ko? Ja ?

Ja sam antitalenat. Kad je Bog delio talente za crtanje,slikanje,za muziku,za ples ,za sport,za govor,za lepotu  ...ja sam bila u poslednja u redu.   Nikad ni u cemu nisam bila najbolja...iako sam to mozda zelela. Zato se sad i salim ....Pobedila sam na jednom konkirsu za Svetog Savu,ali to sam precrtala  ...posle me je savest unistila...da zbog mene neko ko zaslusuje medanju cami na drugom mestu.  Jedina dobra stvar je ta sto sam ja zaista pedantna...ali da ...volela bih da znam,ali ne bih crtala ikone,neko neki akvarel,cvece,nebo,biljke...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ko? Ja ?

Ja sam antitalenat. Kad je Bog delio talente za crtanje,slikanje,za muziku,za ples ,za sport,za govor,za lepotu ...ja sam bila u poslednja u redu. Nikad ni u cemu nisam bila najbolja...iako sam to mozda zelela. Zato se sad i salim ....Pobedila sam na jednom konkirsu za Svetog Savu,ali to sam precrtala ...posle me je savest unistila...da zbog mene neko ko zaslusuje medanju cami na drugom mestu. Jedina dobra stvar je ta sto sam ja zaista pedantna...ali da ...volela bih da znam,ali ne bih crtala ikone,neko neki akvarel,cvece,nebo,biljke...

Ako bi zaista volela(zelela)da znas da crtas,to je po mom misljenju sav tzv.talenat koji ti je potreban. 5 ili 10% je talenat a 90 ili 95 % je rad.Zelja plus 95% trud i rad ne moze da ne uspe :)

Precrtavanje ( ne na takmicenju doduse :) )je jedan od mogucih nacina da se pocne :)

Подели на овим сајтовима

90% današnjeg ikonopisanja je precrtavanje i kopiranje. Posle duže prakse te kopije se prepoznaju po ruci autora.

A crtanje se uči, kao i sve. Treba vremena i strpljenja, a ne razočarati se kada posle dva meseca Rembrant u nama i dalje ćuti.

Подели на овим сајтовима

90% današnjeg ikonopisanja je precrtavanje i kopiranje. Posle duže prakse te kopije se prepoznaju po ruci autora.

A crtanje se uči, kao i sve. Treba vremena i strpljenja, a ne razočarati se kada posle dva meseca Rembrant u nama i dalje ćuti.

Цртање се може научити, међутим има људи са посебним способностима, не бих се сложила да у свима нама "ћути"  Рембрант. Иначе си у праву да 90% данашњег иконописања је прецртавање, чисто сумњам да умеју нацртати крст, не заслужују да се назову иконописцима. Мрзим кописте!..лажне сликаре, ауторе, писце...! Ките се туђим перјем.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Цртање се може научити, међутим има људи са посебним способностима, не бих се сложила да у свима нама чучи Рембрант. И

Ja mislim da crtanje ne moze da se nauci ...ili si rodjen da budes slikar ili nisi.

Neko jednostavno zna da slika,a neko ne ume ,ruke su mi neupotrebljive...  :))) ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da crtanje ne moze da se nauci ...ili si rodjen da budes slikar ili nisi.

Neko jednostavno zna da slika,a neko ne ume ,ruke su mi neupotrebljive...  :))) ...

Арсенија, може се научити, али без љубави према цртању и сликању ( и талента, наравно) тешко. Без љубави према послу и хобију, веруј ми, ништа! Иначе, ови што копирају најчешће имају љубав према новцу и публици се наметну тобож уметници, цртају неке будалаштине ;-)  Верујем да би ти када би покушала  била боља од њих. Поззз!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...