Jump to content

Проја или хлеб?

Guest

Шта више волите да једете?  

19 члановâ је гласало

1. 1. Шта више волите да једете?

Препоручена порука

Зашто нема опција; и проја и крух!? :)

Мислим, ја сам и за једно и за друго :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Кукурузна проја је доста здрава. "Иструже" ти желудац и црева, очисти организам. :)

Најбоља је док је врућа. Кад се охлади доста изгуби од укуса и мириса.

Хлеб најбољи је интегрални. Не волим онај бели хлеб напумпани препун адитива. Не само што није здрав, него ми се не свиђа укус. Домаћи је закон, са интегралним брашном. Преко зиме док ложим шпорет само њега цепам. :)

Подели на овим сајтовима

Најбоља је док је врућа.

Sve je to dobro sto si napisao, ali nista nije dobro vruce i ledeno za stomak, posebno za zeludac... kol`ko da se toga podsetimo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sve je to dobro sto si napisao, ali nista nije dobro vruce i ledeno za stomak, posebno za zeludac... kol`ko da se toga podsetimo...

Нека онда буде док је топла... ;)

Подели на овим сајтовима

Ово правим деци за доручак, спрема се на брзину а и у недостатку кукурузног брашна, такозвана "фалш проја" :)

Проја од белог брашна

4 јаја

прашак за пециво

16 кашика брашна

200 - 300 гр сира

250гр млека/јогурта (боље јогурт)

200гр уља

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Па ни ја не правим проју са јајима, сиром и сл... Само брашно,  кисела вода, уље (кад је пост на води онда и без уља) и мало, баш мало прашка за пециво.

Мада није лоше кад се мете лена сира. А може и она са зељем или са гомилом, претходно пропрженог на уљу, младог лука. Ух! :D

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Ма проја је за мене најбоља . Имао сам прилику да пробам и старо србско јело које се зове "шароња " а прави се тако што се помеша истрошена проја са сиром и то ми се свиђа.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Најбоља је док је врућа.

Ја некако више волим кад је `ладна. Тад се и лепше сече, не распада се :oke:

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Ово правим деци за доручак, спрема се на брзину а и у недостатку кукурузног брашна, такозвана "фалш проја" :)

Проја од белог брашна

4 јаја

прашак за пециво

16 кашика брашна

200 - 300 гр сира

250гр млека/јогурта (боље јогурт)

200гр уља

Ово спрема и моја мама. Екстра је. :ekstra:

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Нека онда буде док је топла... ;)

S kiselim mlekom ili pavlakom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...