Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mother-of-God-Vasnetsov-L.jpg

Примећујем да су многи забринути размишљајући о томе да ли живимо у последњим, ал' баш последљим временима и шта би с тим, како се изборити са "непомјаником" (да не кажем - како га дочекати (далеко било да чекамо њега))... О последњем Суду написа нам др Александар Каломирос једно лепо писаније које наслови именом "Огњена река", у ком одговара на два питања:

1. Да ли је Бог заиста добар?

2. Да ли је Бог створио пакао?

Можда се многи неће сложити самном, ипак сматрам да је ово образложење вредније прочитати од наводних предсказања и "визија" којима смо обасути последњих година.

Преузми: Александар Каломирос - ОГЊЕНА РЕКА

Извор: http://www.pobedonosac.com/pitanja/tekstovi/

фото: http://www.illusionsgallery.com/Mother-of-God-Vasnetsov.html

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Prosto. On im drži vrata otvorena, ali oni neće da uđu.

Meni se ne sviđa sama ideja besmrtnosti koja zavisi od nekog drugog, makar i Boga, pa zato ne prihvatam zajednicu koju nudi i cenim to što će poštovati moju odluku. Strašni sud nije ništa drugo nego potvrđivanje čovekovog izbora, a osuda je poštovanje čovekove želje za autonomijom.

Подели на овим сајтовима

Prosto. On im drži vrata otvorena, ali oni neće da uđu.

Meni se ne sviđa sama ideja besmrtnosti koja zavisi od nekog drugog, makar i Boga, pa zato ne prihvatam zajednicu koju nudi i cenim to što će poštovati moju odluku. Strašni sud nije ništa drugo nego potvrđivanje čovekovog izbora, a osuda je poštovanje čovekove želje za autonomijom.

Добро. Шта онда можееш да кажеш за човјека који је био вјерујући и живио је хришћански, но , ето, једнога дана превари жену, и умре током секса ( нпр), и не стигне се исповједити. Ето, он је хтио у Рај, живио је таквим начином живота, али погријешио је и није стигао да исправи грешку. Шта с њим?

Подели на овим сајтовима

Добро. Шта онда можееш да кажеш за човјека који је био вјерујући и живио је хришћански, но , ето, једнога дана превари жену, и умре током секса ( нпр), и не стигне се исповједити. Ето, он је хтио у Рај, живио је таквим начином живота, али погријешио је и није стигао да исправи грешку. Шта с њим?

Pitanje spasenja nije statisticko pitanje, a ovako kako si ga ti postavila jos se i jasno vidi da pre svega ne vladas nekim osnovnim stvarima kad je vera u pitanju. Nadam se da mi ne zameras sto te savetujem, ali skola se pocinje azbukom i jednostavnim brojanjem, a ne nuklearnom fizikom...

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mnogi autoriteti su pisali o takozvanom beskorisnom kajanju koje će mučiti one u Paklu. U Paklu su samo oni odlučni da tamo ostanu. Ako se grešnik kaje, zašto ga onda Bog ne izvuče odatle?
I priča o Lazaru i bogatašu takođe potvrđuje ovo stanovište o beskorisnom pokajanju.

Подели на овим сајтовима

Добро. Шта онда можееш да кажеш за човјека који је био вјерујући и живио је хришћански, но , ето, једнога дана превари жену, и умре током секса ( нпр), и не стигне се исповједити.

Поука те приче је да људи треба чешће да се контролишу код кардиолога.

Подели на овим сајтовима

Pitanje spasenja nije statisticko pitanje, a ovako kako si ga ti postavila jos se i jasno vidi da pre svega ne vladas nekim osnovnim stvarima kad je vera u pitanju. Nadam se da mi ne zameras sto te savetujem, ali skola se pocinje azbukom i jednostavnim brojanjem, a ne nuklearnom fizikom...

:)

Наравно да не замјерам. Почињем да учим, а човјек се учи док је жив. :)

Подели на овим сајтовима

После Страшног Суда, неки људи ће да оду у пакао, у вјечне муке. Како Бог може да гледа како се људи муче, зар Му не би било жао, јер Он је нас створио из љубави, и страдао за нас?

Zar nama ni u jednom trenutku nije žao Hrista koji je raspet na krstu,ako se pažljivi čita Sveto Pismo jasno se uočava da je prolazio kroz najveće fizičke bolove i da je umrao u mukama koje mi nikada nećemo iskusiti. Zar i mi nismo dužni isto toliko da se potrudimo ? Ali mi ponekad ne možemo ni prstom da mrdnemo... ko hoće može da uzme svoj krst i da podje za Hristom,ko neće ostaće bez Hrista...

.Mi znamo put koji vodi ka spasenju.To je put kojim se redje ide.

:351780:

Подели на овим сајтовима

И ти га већ послала у пакао :) Надам се да Бог има другачије размишљање.

А што ниси ставила жену као главног јунака? Ради феминизам или мислиш да ће све жене у рај :)

Добро, ето, жена преварила мужа.  :)))  хепи?

Подели на овим сајтовима

Поука приче, не грешите иде Страшни Суд иде Сила са висине иде Истина и свако дјело и јавно и тајно биће свима знано. А Свето Покајање је Света Тајна која вреди само за овога света после смрти покајање је јалово, бесплодно, бескорисно. Ту је мудрост ко хоће да чује. Тако је Господ рекао а Његова Реч је Закон. Зар ћемо Господа Христа назвати немилостивим што су људи зли и што чине дела којима је крај и плата пакао? Никако! Ко заволи Закон Божји срцем и не скреће са Доброга Пута неће видети пакла његова душа но ће ући у Царство Небеско вечну радост и утеху.

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

Zar nama ni u jednom trenutku nije žao Hrista koji je raspet na krstu,ako se pažljivi čita Sveto Pismo jasno se uočava da je prolazio kroz najveće fizičke bolove i da je umrao u mukama koje mi nikada nećemo iskusiti. Zar i mi nismo dužni isto toliko da se potrudimo ? Ali mi ponekad ne možemo ni prstom da mrdnemo... ko hoće može da uzme svoj krst i da podje za Hristom,ko neće ostaće bez Hrista...

A ja mislio da vaš Bog gura spasenje čoveku u ruke besplatno. Pa nije besplatno, čovek mora da se moli, da posti, da se podvizava i da blagodarno trpi nevolje kojima ga sveblagi Bog udara sa leđa. A tu cenu malo ko hoće da plati. Meni nije problem u ceni, nego u onom finalnom proizvodu, a to je večno postojanje u kome bih zavisio od drugog.

Pre bih izabrao potpuno samouništenje i vraćanje u nebiće ili samoodrživu besmrtnost u moru nebića (u kome bih sam mogao da stvaram), ali od svih ponuda vaš Bog mi nudi onu najgoru, a nije čak ni za badava.

Подели на овим сајтовима

после смрти покајање је јалово, бесплодно, бескорисно.

Ako i malo razumeš mentalitet kandidata za Pakao, biće ti jasno da tamo nema pokajanja, nego odlučnost da se tamo ostane.

Зар ћемо Господа Христа назвати немилостивим што су људи зли и што чине дела којима је крај и плата пакао?

Ako mu je večno mučenje zadovoljstvo kojim leči sujetu povređenu ljudskom neposlušnošću, onda nije ništa bolji od ljudi.

Подели на овим сајтовима

Ovo ti kazem iz licnog iskustva..Batali ta razmisljanja,sta ako ovo,sta ako ono...:)

Mi moramo verovati da Bog promislja o svemu i da nas Bog neizmerno voli.

Ima raznih primera,prica,vizija,od onih da se skoro niko nece ni spasiti do onih da ce se spasiti svako ko se bar jednom setio Boga.I sve su to vidjenja i misljenja duhovnih autoriteta u pravoslavlju.

Kao sto rece starac Porfirije,sve sto covek radi,treba da radi slobodno,odgovorno i sa ljubavlju. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...