dragisa Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Teologija je isuviše delikatna. Treba razumeti ljude kada se malo rasplinu. Da posebno kada počnu o hominoidima i nekoj relativnoj brzini vremena.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Meni ništa od komentara na ovoj strani nije jasno... apstrakcija forumskog izraza, kao jezika specifikuma, de jure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalcizma... Превише си упростио.Могуће да је то проблем ... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Meni ništa od komentara na ovoj strani nije jasno.. Па има једна лепа српска реч за такву врсту писања, али није за форум ... П.С. Иначе, као мој резиме ове теме: ни госп. Лубардић ни о. Зоран на крају - како се да видети - ипак нису доскочили еп. Атанасију, тј. његовим критикама. Јер, наиме, обојица нису толико заборавили на себе (стари израз - из предратних романа - за старије људе који ... али ко је читао знаће већ шта) као потоњи. Еп. Атанасију може доскочити само неко ко има ту благодат да се више заборави од њега самог. w.a.mozart and draganzzz је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Па има једна лепа српска реч за такву врсту писања, али није за форум ... П.С. Иначе, као мој резиме ове теме: ни госп. Лубардић ни о. Зоран на крају - како се да видети - ипак нису доскочили еп. Атанасију, тј. његовим критикама. Јер, наиме, обојица нису толико заборавили на себе (стари израз - из предратних романа - за старије људе који ... али ко је читао знаће већ шта) као потоњи. Еп. Атанасију може доскочити само неко ко има ту благодат да се више забрави од њега самог. Проф.Лубардић и Владика Атанасије су имали добру преписку из које се могло доста тога научити.Колико се сећам и отац Вукашин је имао једну дивну,хришћанску преписку са блаженопочившим оцем Луком. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Meni ništa od komentara na ovoj strani nije jasno... apstrakcija forumskog izraza, kao jezika specifikuma, de jure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalcizma... Možda samo fali humora. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Проф.Лубардић и Владика Атанасије су имали добру преписку из које се могло доста тога научити.Колико се сећам и отац Вукашин је имао једну дивну,хришћанску преписку са блаженопочившим оцем Луком. За оца Вукашина и оца Луку се слажем. За ово прво и не баш: нити је преписка била добра, јер еп. Атанасије је и није видео као преписку (дакле нешто у чему се води дијалог и поштује други) нити се ишта могла научити, осим можда овога што сам ја горе рекао; наиме, да се еп. Атанасије почео заборављати. А коначно се заборавио у критици о. Зорана (да, у критици о. Зорана, не и његовог текста). Тај задњи текст (ако се тако уопште може назвати) владике је ипак историјски у једној ствари: достигао је границу таквог простаклука у српским теолошким расправама, иза које ја мислим да се не може ићи даље а да се и надаље буде озбиљно схваћен. w.a.mozart, draganzzz, Viktor Ljvovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 За оца Вукашина и оца Луку се слажем. За ово прво и не баш: нити је преписка била добра, јер еп. Атанасије је и није видео као преписку (дакле нешто у чему се води дијалог и поштује други) нити се ишта могла научити, осим можда овога што сам ја горе рекао; наиме, да се еп. Атанасије почео заборављати. А коначно се заборавио у критици о. Зорана (да, у критици о. Зорана, не и његовог текста). Тај задњи текст (ако се тако уопште може назвати) владике је ипак историјски у једној ствари: достигао је границу таквог простаклука у српским теолошким расправама, иза које ја мислим да се не може ићи даље а да се и надаље буде озбиљно схваћен. "Несвештан слог се лако уквари (голем је терет предан званима) одсутан Логос-празни буквари..." Лазар Нешић and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 "Несвештан слог се лако уквари (голем је терет предан званима) одсутан Логос-празни буквари..." Ни ја боље не бих описао шта се десило са простачким критикама еп. Атанасија. Ипак, не желим да верујем да је драги епископ - као личност, као човек - подложан истом укварењу и празнословљу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Ја говорим о неком новом Духу Mene ovo brine. Neka Vam je Bog u pomoci. Trifke and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Зоране, олади. Смири се. E ako si mu objasnila. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Ни ја боље не бих описао шта се десило са простачким критикама еп. Атанасија. Ипак, не желим да верујем да је драги епископ - као личност, као човек - подложан истом укварењу и празнословљу. Kako bi se ti ponašao da vidiš gomilu takvih kao ti? Oci nam toliko pružili a mi ništa. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 достигао је границу таквог простаклука у српским теолошким расправама, иза које ја мислим да се не може ићи даље а да се и надаље буде озбиљно схваћен. niko nije nepodložan kritici, ali ipak trba da pazimo, nije u redu za episkopa Atanasija reći da je prostak, i molio bi da se više ne ponavlja Макрина and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Kako bi se ti ponašao da vidiš gomilu takvih kao ti? Питање је ОК, али би прво морали да дефинишемо какав сам то ја и каква би то онда била гомила као ја? Какав сам то ја? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Pa takvih kao ti teologa. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 niko nije nepodložan kritici, ali ipak trba da pazimo, nije u redu za episkopa Atanasija reći da je prostak, i molio bi da se više ne ponavlja Нисам нигде рекао да је он простак, већ да је увео простаклук (као начин расправе) на српску теолошку сцену. То је нешто сасвим друго. Гајим велико поштовање према његовој личности и никада не бих рекао нешто лоше о њему. Напротив. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука