Никола Поповић Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Е сада, када имам вашу пажњу, да поставим пар питања на које можемо да полемишемо као здрави, одрасли људи. Драги моји, ем драге моје, Да ли сте задовољни својим изгледом, конкретно, својим телом? Ако јесте, зашто јесте? Како сте победили те комплексе упоређивања и почели да волите своје тело? Ако нисте, зашто нисте? Шта вас мучи у том погледу? Да ли су то само комплекси упоређивања, или једноставно нисте задовољни како тренутно изгледате? Зашто је уопште битно волети своје тело? Да ли нам то помаже, и ако помаже, у чему тачно? Доста пута говоримо о томе како је битно неговати унутрашњост, али ако се само ту зауставимо, да ли ћемо бити задовољни својом спољашњошћу? Полемика је отворено за све оне који желе да учествују. Замолио бих вас да ово буде ВАШЕ мишљење и ВАШ став, стога избегнимо оне километарске коментаре - одломке из неких књига, што профане, што верских. Човек највише учи када слуша непосредна искуства. Ниџојла Милан Б, Лидија Миленковић, Zero and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Није битно шта носиш, него како носиш. Људи превише гледају слике па забораве да је битно како изгледаш уживо, у покрету. А ту "црте лица" нису толико битне, већ самоувереност, опуштеност итд. Знам људе са савршеним цртама лица који на сликама испадну феноменално, а уживо изгледају потпуно непривлачно због свог понашања. Те ситнице да ли имаш једно клемпаво уво или крив нос су најмање битне, осим ако им сам не даш превише пажње. Опет је ту важније ово "унутра". Mилена КШ, Рада., Лидија Миленковић and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Неам 37+. Јел могу да говорим на теми ипак? Juanito, Никола Поповић, Саша од Москве and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Pa ne zalim se na sebe. Inace sam preivse mrsav, i trebao bih se udebljati ponajprije radi zdravlja, ali radi izgleda. Kad si previse mrsav izgledas kao da si izbjegao iz radnog logora Inace nista lose nije da je covjek prosjecnog fizickog izgleda, da je uredno i elegantno obucen. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Kao mlađa mislila sam da ima klempave uši i probila sam roditeljima da me vode da mi operišu iste i da imam normalne, lepe uši. Odveli su me u bolnicu i kad sam videla svu onu decu shvatila sam da su moje uši savršene za mene baš takve kakve mi je mama rodila Kasnije u pubertetu sam bila nezadovoljna donjim trapom i nogama (pod pritiskom drugarica sam mislila da su mi noge kao u rode i da mi je sedalni deo premali za telo) a onda sam krenula da treniram odbojku i videla gomilu takvih devojčica kao ja i shvatila sam da tako treba da izgledaju visoke devojčice (moje drugarice su sve od reda bile niže od mene za po dve glave i sve odreda su bile zdepaste i svojim zlobnim komentarima su mi ubijale samouzdanje) E onda sam krenula da se družim sa muškarcima i moje samopouzdanje je od tad na 100% Mironosica, ines, Deki992 and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Nema,udarilo prolece,upekla zvezda,odmah price o izgledu,dijetama...leto je blizu Treba voleti svoje telo,nase telo je nase pakovanje.Budimo dobro upakovani! Ja sam do 17.godine bio onako mrsav,stalno sam trcao i to..Ona kao ajde malo u teretanu da se ugojim i evo sad imam 100 kila,nije lose RYLAH and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Пре пар година одем да продужим важење личне карте (још увек су биле папирне) у канцеларију месне заједнице на којој ми је гласило пребивалиште. Игром случаја тамо се сусретнем са једним наставником из моје основне школе, који ми чак није ни предавао, и он ме лепо ослови презименом и тако се мало поразговарасмо. Мени било интересантно како ме је после толико година препознао, а он каже: такав нос се не заборавља!!! Углавном, интересантан је тај однос према свом телу, треба имати неки здрав однос - већ је било неке приче о томе како су поједини светитељи (чије фотографије имамо сачуване) доста водили рачуна о свом спољашњем изгледу. Данас је много чешћа девијација да се превише пажње поклања спољашњем изгледу а да се унутрашња (душевна) "хигијена" занемарује. Срђан Шијакињић, Пг, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Pa ne zalim se na sebe. Inace sam preivse mrsav, i trebao bih se udebljati ponajprije radi zdravlja, ali radi izgleda. Kad si previse mrsav izgledas kao da si izbjegao iz radnog logora Inace nista lose nije da je covjek prosjecnog fizickog izgleda, da je uredno i elegantno obucen. Brate, ja sam bio previse mrsav do nedavno, sad mi krece stomak i opet bih vise voleo da budem onako mrsav, tako da nemas frke Znaci sad nisam zadovoljan kako izgledam, al cim krenem u neku akciju, pecanje, deljanje, ima da se ispeglam Valjalo bi jos i koji biceps triceps da napumpam i onda cu biti zadovoljan Sad ce neki da pomisle vidi seljak oce da se pumpa, al nije to bas tako, kad si u formi onda si jak ko konj i to moze biti korisno. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 То је по мени индивидуална ствар. Бог нас је створио различите и баш онакве какви би требали да будемо, ако поштујемо икону божију у себи и изграђујемо је заблистаће кроз њу и наше тело и видећемо зашто изгледамо баш тако како изгледамо. Свако ко се труди на изграђивању своје унутрашњости ће се у границама нормалног бринути и о своме телу, јер за то углавном треба труда и карактера. Али нико нека се не хвали са оним што је телу него са оним што је на духу, јер је и написано ,, који се хвали Господом нека се хвали,, Ако судимо по телу и тако меримо људе мислим да чинимо неправду и да не можемо угодити Богу. Ненад Р. and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Нисам у потпуности задовољан најпре из једноставног разлога - ретко кад сам нечим задовољан бар кад је мој учинак у питању. Не волим да вежбам, не волим да једем... Ова лоша воља потиче још из времена пре него што сам се заинтересовао за Цркву, да не помислите како изигравам неког ревнитеља. Фали ми 15-20 килограма до неког просека али ипак не марим много. Оно што ме тренутно највише инспирише да дотерам своје тело у нормалу јесте сазнање да су наша тела храмови Светог Духа те стога ваља о њима добро бринути. Други мотив јесте да будем допадљив околини али то је већ дискутабилно. Некад преовлада једно некад друго. Минимум који тренутно захтевам од себе јесте да будем у таквој форми да не добијам сваки пут упалу мишића кад се мало више физички активирам. Максимум је достизање телесне масе која одговара висини. Слично је и са кондицијом... Мислим да би била грешка ако бих се жалио на нешто што не зависи од мене те је стога ово једино што ми "смета" у вези свог сасуда... Саша од Москве, Данче*, Пг and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Potrebne su godine i zrelost. Ja sam isto patila dok sam bila tinejdžerka što sam viša i krupnija od svih svojih drugarica. No, kad malko porasteš, počneš da prihvataš svoje telo. Postaješ sam sebi lep. Ili bar OK. A i vremenom shvatiš da je dovoljno da se mnogo više ceni fleksibilnost i smisao za humor, a što se izgleda tiče, pristojnost i higijena se podrazumevaju. Naravno, u međuvremenu naučiš šta ti dobro stoji kad su odeća i šminka u pitanju. Da l' neko ima manji ili veći nos, manje ili više kilograma, stvarno svejedno... Drugo, pitanje je kakav neko tip izgleda voli. Lično mi se više sviđaju dečački tipovi, vitkiji, da ne kažem i sitniji da možemo da budemo čuveni par iz stripova: debela i mršavi A nekako se potrefilo da i moj momak voli krupnije devojke Ali, kažem, to je prilično sekundarno u odnosu na to da li je neko siguran u sebe i emocionalno stabilan... Саша од Москве, Рада., Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 pristojnost i higijena se podrazumevaju Прецењено. DankaM, mcvija, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ја сам Балкан бој и смрдим на зној... Пг, ines, Ђуро Станивук and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Не изгледам као они супер мушкарци са телевизије дижем тегове и радим склекове док пратим серије, да и ја једног дана чешем бицепсе о груди и тако будем ки прави згодни мушки људи. ..шала... Некад ми сметало што сам савршене грађе и лепоте, мешали ме са мушкарцима из Нивеа реклама кад сам на плажи, једно време ме жена закључавала у спаваћу собу, није смела да ме пусти напоље...Где год сам се кретао, све ме жене гледале и пратиле, врло непријатно, да будем искрен...онда сам одлучио да скинем неких 15 кила, да много радим и физички и за рачунаром и да не будем више савршен... ...од тада живим много мирније... Срђан Шијакињић, Иван Ивковић, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Некад ми сметало што сам савршене грађе и лепоте, мешали ме са мушкарцима из Нивеа реклама кад сам на плажи, једно време ме жена закључавала у спаваћу собу, није смела да ме пусти напоље...Где год сам се кретао, све ме жене гледале и пратиле, врло непријатно, да будем искрен...онда сам одлучио да скинем неких 15 кила, да много радим и физички и за рачунаром и да не будем више савршен... ...од тада живим много мирније... Ccc.... Doso ovde nama da se razmece svojom savrsenom gradjom... Ali dopada mi se stav, dakle, siguran covek u svoj izgled. Иван Ивковић, Ђуро Станивук, Trifke and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука