Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Многи су станови у дому Оца мојега".

Маните се питања сведочења о невидљивом КАКО, утврдили смо да су та сведочења изразито субјективног карактера спрам личности и сведоче само ЗАШТО нешто јесте (област вере), а не КАКО нешто јесте (област науке)

Ovo najverovatnije znaci da je raj isparcelisan na nekoliko delova. Inace ne mozemo da se manemo ovakvih pitanja zato sto postoji kontradikcija,koja je i uz nas svhvatanje bogonadahnutosti neprihvatljiva. Crkva uci da je prvi stanovnik raja bio pokajani razbojnik a ne neko drugi.

Подели на овим сајтовима

Ovo najverovatnije znaci da je raj isparcelisan na nekoliko delova. Inace ne mozemo da se manemo ovakvih pitanja zato sto postoji kontradikcija,koja je i uz nas svhvatanje bogonadahnutosti neprihvatljiva. Crkva uci da je prvi stanovnik raja bio pokajani razbojnik a ne neko drugi.

Рецимо да су сви старозаветни праведници у тренутку своје смрти сретали Христа који је сишао у ад, нису ништа чекали, јер по смрти нема временске димензије, остаје само лични однос са Богом, смрт је уствари наш сусрет са Господом, и тренутак нашег суда.

Подели на овим сајтовима

"Поуздане доказе" да је Земља старија? Угљеник С-14 помоћу којег су кости мамута старе 19 000, а кожа 27 000 година? Или нешто друго? 

Ako test jednom u 100000 puta pogresi, to ne znaci da nije tacan vec da je napravljena jednom greska. Starost zemlje se ne izracuva samo jednim metodom nego milion njih. Da metodi ne svedoce tako, i da vecian dokaza ne vodi ka tome, ne bi uzeli tu starost zemlje.

Ја сам ти рекао већ, последице слабљења магнетног поља, односно колико би оно морало да буде јако пре 10-15 000 година. Да не понављам све детаље. 

ja uopste ne raazumem sta ti hoces da kazes magnetnim poljem. Magnetno polje je nesto sto kreira zemlja (nije bas sigurno kako) i svaka planeta ga ima. Jedino mars ima oslabljeno magnetno polje i zato nema atmosferu.

Magnettno polje je vise-manje konstatno. 

Даље, молићу све оне који мисле да Библија није Божије дело да објасне ствар која је већ била на овој теми, а није јој дато превише значаја. Др Иван Панин је написао књигу "Математика и Библија" у којој је уочио чудан феномен везан за број 7. Детаљније можете прочитати овде:

http://www.cps.org.r...mat-biblija.pdf

Avokado ti je odgovorio na to pitanje. Ne znam kako taj odgovor nisi video. Procesljaj par strana pre. 

Ја бих да питам само какве везе има то што је ЦПС објавио књигу човека који је на специфичан начин посматрао Свето Писмо, пре него што је сам МП рођен?

To sta SPC objavi zaista nema veze sa bilo cime. To samo znaci da te ideje nisu u suprotnosti sa pravoslavljem, ali ne i da su pravoslavna dogma i glediste. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"Поуздане доказе" да је Земља старија? Угљеник С-14 помоћу којег су кости мамута старе 19 000, а кожа 27 000 година? Или нешто друго?

Prilično je glupo kao relevantan izvor uzimati poznatu zatvorsku ptičicu Kenta Hovinda od koje potiče ta priča... sad da li je Hovind prosto lagao ili je ipak previše mentalno ograničen da pravilno pročita naučne radove, ostaje misterija... obe mogućnosti su podjednako verovatne... 

Elem, detaljnije o tome na ovom LINKU.

Ја сам ти рекао већ, последице слабљења магнетног поља, односно колико би оно морало да буде јако пре 10-15 000 година. Да не понављам све детаље. Такође и гранит.

I već ti je objašnjeno gde si pogrešio u tome što si već rekao... pa je nejasno zašto ponavljaš...

Даље, молићу све оне који мисле да Библија није Божије дело да објасне ствар која је већ била на овој теми, а није јој дато превише значаја. Др Иван Панин је написао књигу "Математика и Библија" у којој је уочио чудан феномен везан за број 7. Детаљније можете прочитати овде:

http://www.cps.org.rs/Knjige/mat-biblija.pdf

Аргумент је прошли пут био да је линк са сајта др Мирољуба Петровића, а да неки у тог човека немају ни најмање поверења, те неће да читају хуле на Бога и слично. Ја бих да питам само какве везе има то што је ЦПС објавио књигу човека који је на специфичан начин посматрао Свето Писмо, пре него што је сам МП рођен? Сутра кад ЦПС објави Јеванђеље по Луки, онда ће и оно бити сумњиво и непоуздано, јер су га објавили неки секташи?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Panin

Ja sam toj temi dao sasvim dovoljno značaja u ovoj poruci (LINK)... inače bila je na forumu već tema posvećena Paninu.

Молим те да прво прочиташ књигу пре него што је осудиш. Ако је Петко Видуса, или Видуша у криву, то нема апсолутно никакве везе са др Иваном Панином, озбиљним математичаром, који је ово питање изучавао годинама. Он је онима који мисле да је ово што је изнесено у његовој књизи рекао (парафразирам): "Напишите ви триста неповезаних речи, а да имају макар неку од ових математичких повезаности". До сада, нико му није одговорио.

Kao što sam u prethodno navedenoj poruci napisao, a piše i ti i na linku koji si ti postavio sa wikipedije, Panin nije bio doktor nauka i nije uopšte bio matematičar a pogotovo ne "ozbiljan matematičar"...

Do sada su mu mnogi odgovorili... imaš i neke linkove u navedenoj poruci.

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

To sta SPC objavi zaista nema veze sa bilo cime.

Мислио човек и написао ЦПС (Центар за природњачке студије) а не СПЦ :)

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Мислио човек и написао ЦПС (Центар за природњачке студије) а не СПЦ :)

E pa onda moje izvinjenje, ja ga iskreno vise ni ne citam sa paznjom, jer mu je odgovoreno na neke stvari a on te odgovore nije video, sto znaci vise manje da ga diskusija i tudja misljenja ne zanimaju u ovoj temi, samo da iznese svoje.

Подели на овим сајтовима

То не значи ништа мање од речи ап. Павла да зна човека (говори иначе о себи) који је био узнесен ДО ТРЕЋЕГ НЕБА...

Као и Христових да има последњих који ће бити први и обрнуто...

А прича о богаташу и Лазару, Аврамовом наручју (у Аду?) и провалији међу њима?!?

Свуда се говори о односима између појединих личности и Бога, а не о ФИЗИЧКОЈ организацији Раја или Ада...

Иначе, свети Оци говоре и о Другом Доласку као ЈЕДИНОМ суду и једином Судији (Символ Вере), а опет он сам каже да нам Он неће судити него наше речи. И КУДА ЋЕМО са митарствима?

Овде буквализам каже збогом памети.

П. С. И лоши ђаци кажу да им час траје вечност а заинтересовани питају кад пре прође. Коме веровати? Или се ту говори о - односу!? Ја сам некако сигуран да је трајао 45 мин.

П. П. С.

Мегидонов модел (као веома упрошћен, наравно) је најближи мом поимању...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Manite se vise tih gluposti o tome kako se sunce vratilo 10 koraka unazad. Nego kako cemo da resimo neka teza pitanja?

Да сам на твом месту, зарад избегавања подсмеха, био бих веома обазрив у проценама а још обазривији у вези са тако олако изреченим негативним квалификацијама одређених догађаја описаних у Св.Писму.

Они који ме познају, знају да нисам склон креационистичким ставовима и то наглашавам јер се, искуствено гледано, увек исто врзма у главама појединаца при процени оних које из неког разлога не симпатишу. Иако је креационизам нешто што је далеко од мојих ставова, то не значи да као верујућ човек, а такав став би ваљда требали имати сви који себе сматрају верујућима и људима Цркве, не прихватам мало директније Божије интервенције како на општем тако и на индивиуалном плану, тако да...олако именовање нечега као "глупост" јесте нешто што је крајње непотребно човеку ако се жели сматрати озбиљним.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Pade mi na pamet jedan argument protiv kreacionizma.. ako je covek stvoren od praha zemaljskog kako to da je 70% voda? xD

Vise bi imalo smisla da nas je pravio od vode pa u nju udahnuo zivot lolz...

Hahahaha, bivsi kreacionisti ubedljivo imaju najkvaitetnije argumente protiv kreacionizma. :D

Подели на овим сајтовима

ako je covek stvoren od praha zemaljskog kako to da je 70% voda?

Vidi se da si potpao pod utiscaj zapanjackog naucenjastva i da si poverovao u te price o udelu elementa vode u organizmu...

Ostavimo se sad toga KAKO to da je 70% voda, utvrdili smo da je Biblija svedocenje ZASTO covek jeste zemaljski prah (element zemlja). Daklem, tamo moze da pise sta god (pomisli samo na fond znanja u vreme nastajanja), ako potegnes argument svemogucnosti, mozes sve da uzmes najbukvalnije i da nemas nikakvu frku ni sa cim.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Genetska istraživanja su utvrdila zajedničkog ženskog i zajedničkog muškog pretka, najverovatnije svim, ljudima, tj. preciznije svi imaju njihove gene. Simbolično su nazvani Adam i Eva, ali nisu neophodno živeli u istom periodu (pre nekoliko stotina hiljada godina). I u njihovo vreme postojale su razne vrste ljudi, i tada počinje da se odvaja vrsta današnjeg čoveka.

Uvek sam se pitao kakav je bio odnos između vrsta.

Подели на овим сајтовима

Ako me ne vara secenje homoerectusi su ubijali homo sapiense a mozda i jeli...

Sa neardetalcima smo verovano imali saradnju i oni su kao vrsta "fuzirani" sa nama jer smo se verovatno i parili sa njima....... 

Подели на овим сајтовима

Ako je u SZ Jahve naredjivao tamanjenje i licno pomagao, pretpostavljam da je odnos bio pun ljubavi, ali da su ostale vrste slobodno odabrale slepi put.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...