Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Sveštenik posle Liturgije beseda o Jevandjeliju: Sve ovo draga braća u Hristu nije suva Istina,jer kod Marka se govori o žutim gatjama dok Luka tvrdi da se je Hristos presvukao u crvene. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Al si naporan ponekad..... http://infidels.org/library/modern/paul_carlson/nt_contradictions.html Dosta ti je jedan link ima poprilichno lepo izlozeno gomila neusglasica u prici. Mrzi me da ga citam celog, ne mogu moj mozak da trosim na te gluposti. Ja sam ti nesto bratski savetovao kao neko ko NIJE BIO U VERi i SAD JESTE. A ti to uzmi kako god 'oces i radi sa tim sta god 'oces. Ne zelim vise vremena da trosim na diskusije. Svako dobro u gospodu zelim. Добро ти ово кока кола православље. Очекивали смо цитате озбиљних Православних теолога. Нема везе, други пут. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Sto se tice navodnih gresaka brat Borislav je dao odgovor http://www.pravoslavniforum.com/index.php?topic=4703.0 Колчак and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Добро ти ово кока кола православље. Очекивали смо цитате озбиљних Православних теолога. Нема везе, други пут. In Matthew, Mark and Luke the last supper takes place on the first day of the Passover (Matthew 26:17,Mark 14:12, Luke 22:7). In John's gospel it takes place a day earlier and Jesus is crucified on the first day of the Passover (John 19:14). Sta je to ako nije greska? Ako nisu promaseni datumi? Sto se tice navodnih gresaka brat Borislav je dao odgovor http://www.pravoslavniforum.com/index.php?topic=4703.0 i rekao vise manje isto sto i ja... jel vi ljudi uopste citate.... ja mislim da ne... Не значи, јер "све је Писмо богонадахнуто, и корисно за учење, за карање, за исправљање, за васпитавање у праведности", као што каже Св. апостол Павле у 2. Тим. 3, 16. Што се тиче оних делова Писма који садрже неке историјске нетачности, и они су богонадахнути, с тим што је Господ, поштујући не само слободу сваког човека, већ и његове људске слабости (али не грехе и страсти!), допустио писцу да, по слабости људског сећања, унесе у Свети спис и неке нетачне податке, уколико они не утичу на правилно преношење спасоносне Господње поруке и поуке. Дакле, Бог толико поштује човека да не жели да се меша "сваки час" и исправља неке безначајне погрешке, настале због слабости и непоузданости људског сећања, на пример. Он би, наравно, могао да нас увек и у свему исправља, стварајући на тај начин од нас својеврсне роботе, али Његов циљ није наша фактографска непогрешивост, него наша светост. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 I opet se čudim čudim i čudim. Da li je moguće da se govori o greškama u Svetom Pismu??? Ima li neko razuman ovde, zašto ako imamo saznanja o greškama, jednostavno te greške ne navodimo (izuzmemo ih iz originala) Biblija i dalje je po meni sušta Istina a vama nek se diže kosa na glavi objašnjavajući da nije. Šta li se tek za Istinitost Svetog Predanja tiče ako neko mrtav hladan govori o greškama u Pismu.... Bitno li je o tome govoriti??? žurim... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Извини, ако тако утичемо на тебе, а не верујем да би се Владика Давид сложио са тобом по питању твог става о Светом Писму. Слаб си ученик. Шта ти је,знаш оно кад ученик претекне учитеља Натан је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Милосављевић је у праву. Изворно хришћанство на Библију не гледа како, на пример, ислам посматра Кур`ан. Можда само неки протестанти. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Милосављевић је у праву. Изворно хришћанство на Библију не гледа како, на пример, ислам посматра Кур`ан. Можда само неки протестанти. A i ti si u ovoj mojoj sekti? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Па добро плаћате... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Атеизам је највећи протестантизам Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Атеизам је највећи протестантизам Kakav te ateizam spopada brate mili? Ti izgleda u svakoj kritici tvog teoloskog pogleda vidis ateizam..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Милосављевић је у праву. Изворно хришћанство на Библију не гледа како, на пример, ислам посматра Кур`ан. Можда само неки протестанти. A mi nismo deo izvornog Hrišćanstva? Preterali ste sa izmišljotinama nego dajte citat nekih Svetih otaca Hristove Crkve koji su se bavili problematikom grešaka u bibliji!!! To što se vas dvoje milujete priča samo o vašoj sujeti. Ajde sada malo ozbiljnih tekstova gde se govori o greškama u bibliji! Do tada vi ste i kao Ličnost izmišljotine jer niste dosledni vaših reči. Dakle očekujem Milosavljeviću tekstove od ljudi koji ti ne gade pravoslavlje a pogotovo ih nestrpljivo očekujem zato što nisu u suprotnosti sa ljudima koje si ti deklarisao da mogu da ti omrznu veru. Sećaš li se koga si sve nabroojao? Njihovi tekstovi siguran sam takodje delovaće na tebe da omrzneš i teraće te iz Crkve eto koliko te udaljujemo srdjan i ja. Dakle nemoj da razvodnjavaš nego se drži dijaloga i šta se bukvalno traži kao odgovor. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Препоручио бих и једнима и другима да прочитају Уводе, опште и посебне и Старог и Новог Завета... Можда ће онда бити лакша комуникација и то дељење етикета и којекаквих атрибута... Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ono što je prevela komisija sinoda SPC 3 prepravljeno izdanje nema nikakav uvod. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Vrlo jasno, da li je biblija sušta istina koju je svedočio sam Hristos živi Bog ili nije? Podeli karte. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука