Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Aj razmisli o ovome. 

Nema sta da razmislim, ako mislis da je gospod diktirao direktne reci piscima biblije debelo gresis. .

Hrist cak nikad nije ni trazio da se bilo sta zapise. Zapisali su kasnije jer se pisani tekst lakse prenosi i siri nego usmeno.

A kada nesto pises po secanju 50 godina kasnije , normalno je da pogresis u nekim detaljima. 

I to je istina koju ako prihvatis spasices sebe silne muke u potencijalnim diskusijama sa ateistima ili sa nesigurnima u veri. 

A imas dosta njih koji su nesigurni u veri upravo iz tih razloga... sto se odredjene stvari iz biblije stavljaju u kontradikciju sa jasnim i proverenim naucnim modelima itd. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Морамо да разумемо бивше атеисте, јер њима је мозак контаминиран разним заблудама. Потребно је да прође одређени период деконтаминације. Труде се, полако...

Подели на овим сајтовима

Морамо да разумемо бивше атеисте, јер њима је мозак контаминиран разним заблудама. Потребно је да прође одређени период деконтаминације. Труде се, полако...

Aj da se ponovim:

A imas dosta njih koji su nesigurni u veri upravo iz tih razloga... sto se odredjene stvari iz biblije stavljaju u kontradikciju sa jasnim i proverenim naucnim modelima, sto u bibliji ima jasnih gresaka koje svako ko ume da cita moze da uico, itd. 

Takvi likovi kao ti, srdjan, vsb su mi i ogadili veru, i jedan su od glavnih razloga zbog kojih sam bio ateista ... Iskreno... sa takvim ignorantnim stavom.

Da nije ljudi kao Akvilijo, Ivica, Aca Milojkov, Otac Ivan, Vladika David, Vladika Grigorije, Peacemaker, Nishizawa.. ja pored vas takvih nikad vernik opet ne bih postao.

Svaka vam cast, za teranje ljudi od vere. :) 

Подели на овим сајтовима

Aj da se ponovim:

A imas dosta njih koji su nesigurni u veri upravo iz tih razloga... sto se odredjene stvari iz biblije stavljaju u kontradikciju sa jasnim i proverenim naucnim modelima, sto u bibliji ima jasnih gresaka koje svako ko ume da cita moze da uico, itd. 

Takvi likovi kao ti, srdjan, vsb su mi i ogadili veru, i jedan su od glavnih razloga zbog kojih sam bio ateista ... Iskreno... sa takvim ignorantnim stavom.

Da nije ljudi kao Akvilijo, Ivica, Aca Milojkov, Otac Ivan, Vladika David, Vladika Grigorije, Peacemaker, Nishizawa.. ja pored vas takvih nikad vernik opet ne bih postao.

Svaka vam cast, za teranje ljudi od vere. :) 

Извини, ако тако утичемо на тебе, а не верујем да би се Владика Давид сложио са тобом по питању твог става о Светом Писму. Слаб си ученик. 

Подели на овим сајтовима

Aj da se ponovim:   A imas dosta njih koji su nesigurni u veri upravo iz tih razloga... sto se odredjene stvari iz biblije stavljaju u kontradikciju sa jasnim i proverenim naucnim modelima, sto u bibliji ima jasnih gresaka koje svako ko ume da cita moze da uico, itd.    Takvi likovi kao ti, srdjan, vsb su mi i ogadili veru, i jedan su od glavnih razloga zbog kojih sam bio ateista ... Iskreno... sa takvim ignorantnim stavom. Da nije ljudi kao Akvilijo, Ivica, Aca Milojkov, Otac Ivan, Vladika David, Vladika Grigorije, Peacemaker, Nishizawa.. ja pored vas takvih nikad vernik opet ne bih postao.   Svaka vam cast, za teranje ljudi od vere.    

Ma ne lupaj, kakva je to vera tvoja u Hrista i ljubav prema Hristu ako to neki mali miš (ja) može da ti zgadi?

Stvarno je ovo edno obično....niz vetar i kao da imaš 3 godine pa to i ne vidiš.

A sada budi nekad u životu fer pa objasni kako ti judi koje si nabrojao tumače bibliju punom grešaka?

I nisu na pamet pisali Sveto Pismo posle 50 godina, kao da se nikada pre toga nije spominjala Hristova reč u pisanoj formi.

Eto daj sad citate ili po sećanju ljudi koje si ti nabrojao a imaju veze sa ovom temom. (pogotovo citiraj vladike jer vidim upoznat si sa njihovim mišljenjem na ovu temu) Plašim se da ćeš sada početi da vredjaš. Daj citate.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ma ne lupaj, kakva je to vera tvoja u Hrista i ljubav prema Hristu ako to neki mali miš (ja) može da ti zgadi?

Niste mi je zgadili sada, nego ste mi je zgadjavali dok sam bio ateista, jer ste predstavljali pravoslavlje u jako losem svetlu. 

Stvarno je ovo edno obično....niz vetar i kao da imaš 3 godine pa to i ne vidiš.

I nisu na pamet pisali Sveto Pismo posle 50 godina, kao da se nikada pre toga nije spominjala Hristova reč u pisanoj formi.

Eto daj sad citate ili po sećanju ljudi koje si ti nabrojao a imaju veze sa ovom temom. (pogotovo citiraj vladike jer vidim upoznat si sa njihovim mišljenjem na ovu temu) Plašim se da ćeš sada početi da vredjaš. Daj citate.

Ako hoces da npravis ateistu - daj mu bibliju da procita. Odlichan citat, savetujem ti da razmislis malo o njemu. A i da vidis sta zapravo muci vecinu ateista. Posto o njima izgleda ne razmisljate - Zasto zapravo oni nisu vernici. Niko od njih ne kaze da Hristos ne valja, samo ne veruju da je on gospod. 

A sada budi nekad u životu fer pa objasni kako ti judi koje si nabrojao tumače bibliju punom grešaka?

Kada sam Acu Milojkova (dok sam bio ateista) pitao za te greske on mi je odgovorio prosto i iskreno: "Naravno da postoje greske, ali su te greske u detaljima, ko je sta na sebi imao, ili ko je sve od apostoal bio u tom trenutku. Normalan covek, normalno zaboravi neke sitnice vezane za dogadjaje."

A ovo "bude fer jednom u zivotu" super sto ti mene znash, pa si ocenio da nikad u zivotu nisam fer. Bratski-Hriscanski nema sta  :good2:

nema potrebe da vredjam, ti si to vec u radio sa "budi fer jednom u zivotu" ne planiram da ja tebi uradim to isto.

Sto se citata tiche, ostavio sam link, zao mi je sto ne pratis. 

I nisu na pamet pisali Sveto Pismo posle 50 godina

Jesu, apostoli su jevandjelja zapisali dosta posle Hristosovg raspeca i vaskrsnuca. Cak biblija nije ni postojala prvih, koliko, 200-300 godina. Vec su se delili tekstovi koji su se prepisivali na papiru.

Подели на овим сајтовима

Ako hoces da npravis ateistu - daj mu bibliju da procita. Odlichan citat, savetujem ti da razmislis malo o njemu. 

Ma čoveče biblija se živi. 

Подели на овим сајтовима

Ma čoveče biblija se živi. 

Ono sto ti ne razumes izgleda, jeste mozak coveka koji nije u veri i tebe koji si duboko u veri.

Ne vredi ti pricati izgleda, neces da razmislis sa druge strane.

Evo ja cu zadnji put da pokusam da te pitam, zamisli za trenutak da Hristos (mozda nije bog) da se dvoumis po tome. I onda ti neko kaze, Hristos je Bog jer baca gormove. Da li bi mu poverovao.

eto toliko. 

Подели на овим сајтовима

Daj citate ljudi koje si spomenuo. Nisi mali da se za ovo važno pitanje (kojeg si ti pokrenuo) zadovoljiš samo sa jednim linkom.(ne znam čak ni da je o ljudima koje si spomenuo)

Ajde budi fer kao i dosad u životu.   (mnogo si osetljiv brat ume i da voli i da kara)

Подели на овим сајтовима

Daj citate ljudi koje si spomenuo. Nisi mali da se za ovo važno pitanje (kojeg si ti pokrenuo) zadovoljiš samo sa jednim linkom.(ne znam čak ni da je o ljudima koje si spomenuo)

Al si naporan ponekad..... 

http://infidels.org/library/modern/paul_carlson/nt_contradictions.html

Dosta ti je jedan link ima poprilichno lepo izlozeno gomila neusglasica u prici. Mrzi me da ga citam celog, ne mogu moj mozak da trosim na te gluposti. Ja sam ti nesto bratski savetovao kao neko ko NIJE BIO U VERi i SAD JESTE. 

A ti to uzmi kako god 'oces i radi sa tim sta god 'oces. 

Ne zelim vise vremena da trosim na diskusije. Svako dobro u gospodu zelim.

Подели на овим сајтовима

Al si naporan ponekad..... 

http://infidels.org/library/modern/paul_carlson/nt_contradictions.html

Dosta ti je jedan link ima poprilichno lepo izlozeno gomila neusglasica u prici. Mrzi me da ga citam celog, ne mogu moj mozak da trosim na te gluposti. Ja sam ti nesto bratski savetovao kao neko ko NIJE BIO U VERi i SAD JESTE. 

A ti to uzmi kako god 'oces i radi sa tim sta god 'oces. 

Ne zelim vise vremena da trosim na diskusije. Svako dobro u gospodu zelim.

Ma ne želiš mi dobro i opet po ko zna koji put ljude bacaš u tamne strane tvojih izmišljotina.

Bez linka ljudi koje si ti spomenuo a da su na ovu temu, kod mene jesi neko koji izmišlja i opšte te ne mrzi da tražiš linkove jer ih i nema.

Budi dobar i pametan i dalje pretpostavljam da ti i ogledalo tako priča. Ne želim ti ništa čak ni dobro ali samo iz razloga što mislim da ti to ne bi prihvatio jer je od mene.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...