Млађони Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Не постоји могућност да се то оспори, само губљење времена и празнословље. Postoji, u nauci uvek postoji mogucnost da se nesto ospori.. medjutim to je model koj ima pregrst dokaza... a do sad od kad postoji nije dosao nijedan dokaz protiv. Isto kao sto ne postoji mogucnost da se ospori teorija stvaranja gromova. Pazi, razmisli ti.. sada.. da li je legitimno i ispravno verovati da su jevreli malo "podesavalI" stari zavet i talamud sebi na korist.... Uostalom i sam znash da nisu prepoznali Hrista... zato sto su ocekivali nesto drugo.. a to drugo su ocekivali vrlo verovatno jer su u svojim glavama iskrivili sliku gospoda..... ako me kapiras.. To ti je brate moje misljenje i ostace takvo dok sabor i dogma ne odluce o bukvalnom tumacenju biblije to jest tih delova. Dekart је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Pazi, razmisli ti.. sada.. da li je legitimno i ispravno verovati da su jevreli malo "podesavalI" stari zavet i talamud sebi na korist.... Подешавали јесу сигурно на своју руку, већ у Христово време су одступили од Мојсија због чега их Господ и критикује, али не можеш да упаднеш у други дефект па да све што ти се не допада у Старом Завету кажеш да није аутентично него придодато. На тај начин дајеш себи слободу да кројиш веру спрам себе и својих склоности, а то није пут Богопознања него само развијање сопствене индивидуалности. Пут ка Богу почиње покајањем на грчком метаноја што у ствари значи преумљење и покајање кроз поклоњење тј. послушност, значи свима нам је потребна промена ума а она се добија кроз послушност цркви и писму па макар нам се неке ствари и не свиђале временом ћемо схватити њихову дубину и суштину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dekart Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Treba uzeti u obzir i vreme kada knjige nastaju,kada ih pisu autori, jer je vreme uticalo na to da se neke tradicije zaboravi i ne unesu u spise,a i na to da zbog politickih okolnosti u to doba knjiga dobija drugaciji akcenat i salje drugaciju poruku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Ma zbog ovakvih svinjarija i podela vera u narodu je tu gde jeste...200 000 manje vernika neko pre 12 godina u Srbiji. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 @@pedja257, Мене је запрепастио податак да цела православна црква броји око 30 000 монаха. У Србији их има око 1000, некада је само Студеница имала толико. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 @@pedja257, Мене је запрепастио податак да цела православна црква броји око 30 000 монаха. У Србији их има око 1000, некада је само Студеница имала толико. Mislis sve pravoslavne crkve zajedno imaju 30 000 ? I Ruska i Bugarska i Rumunska itd... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Подешавали јесу сигурно на своју руку, већ у Христово време су одступили од Мојсија због чега их Господ и критикује, али не можеш да упаднеш у други дефект па да све што ти се не допада у Старом Завету кажеш да није аутентично него придодато. Pravis stravmana, ne radi se o tome s ta se meni dopada sta ne....da biram sta mi se dopada ja bio bio kreacionista jer je to neki 100 % dokaz za Gospoda.Ja sam i bio kreacionista, i verovao u kreacionizam jer je njegova istinitost znacil da materijalizam nije istina da postoji "Nesto vise" Radi se o tome da prihvataim sta je istinito. Postoji jedna velika istina u koju verujem glasi "Gospod je ljubav" , a postoje mnoge manje istine u koje verujem, ne toliko bitne ali ipak istine - evolucija kao model je najbliza stvarnosti. Te istine nisam izabrao jer mi se svidjaju.. te istine nisam cak ni birao vec su jednotavno... preovladale argumentima. Dakle - nije pitanje svidjanja, ni malo. ут ка Богу почиње покајањем на грчком метаноја што у ствари значи преумљење и покајање кроз поклоњење тј. послушност, значи свима нам је потребна промена ума а она се добија кроз послушност цркви и писму па макар нам се неке ствари и не свиђале временом ћемо схватити њихову дубину и суштину. Moj je i poceo, pokajao sam se i za ateizam i za new age spritiualnost pre nje. Medjutim tesko da pokajanje ima neke veze sa teorijom evolucij ili ne. Mislim da kod tebe kao i kod mnogih drugih prevoladava strah... da ako tako ne gledate, Gospod ce vas kasniti i to je nesto sto je gospod tako rekao... Jednostavno se vodim idejom da je gospod ostavio Crkvu...koju vodi sveti duh... prvenstveno, pre knjige, pre svega. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Mislis sve pravoslavne crkve zajedno imaju 30 000 ? I Ruska i Bugarska i Rumunska itd... ? Да све православне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Medjutim tesko da pokajanje ima neke veze sa teorijom evolucij ili ne. Нисмо причали о еволуцији него о старозаветном закону и божијим дејствима у њему, и осврт мојих речи је био у том контексту. Еволуција ме не интересује, има много доказа за и против, своди се на веру, нема јаких аргумената, ја лично верујем да је човек створен моментално, али не желим никога у то да убеђујем нити да мене неко убеђује у супротно, стога се нећу упуштати у расправу око тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Нисмо причали о еволуцији него о старозаветном закону и божијим дејствима у њему, и осврт мојих речи је био у том контексту. Еволуција ме не интересује, има много доказа за и против, своди се на веру, нема јаких аргумената, ја лично верујем да је човек створен моментално, али не желим никога у то да убеђујем нити да мене неко убеђује у супротно, стога се нећу упуштати у расправу око тога. Vidis, naprotiv, nema nijedan argument protiv ima pregrst jakih argumenata. Ti mozes u to da verujes, ali to jednostavno nije istina, i na peda mi napamet da ti ti precutim. Sto se mene tiche mozes da verujes i da zevs stvara munje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Vidis, naprotiv, nema nijedan argument protiv ima pregrst jakih argumenata. Ti mozes u to da verujes, ali to jednostavno nije istina, i na peda mi napamet da ti ti precutim. Sto se mene tiche mozes da verujes i da zevs stvara munje. Добро, неко није реалан, стога даља прича не вреди тј. ја нисам заинтересован, прочитао сам ових 99 написаних страна и изнео свој закључак, мислим да је то довољно. Наћи ће се неко коме је тема око тога занимљива па водите расправу, мени је доста да читам написано. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 I zavojštiše na Madijane, kako zapovedi Gospod Mojsiju, i pobiše sve muškinje.Pobiše i careve madijanske, s drugima koje im pobiše, Evina i Rokoma i Sura i Ura i Rovoka, pet careva madijanskih, i Valama sina Veorovog ubiše mačem.I zarobiše sinovi Izrailjevi žene Madijanke i decu njihovu, i zapleniše svu stoku njihovu, krupnu i sitnu, i sve blago njihovo.A mesta njihova u kojima življahu i gradove njihove sve popališe ognjem.I sve roblje i sav plen, ljude i stoku, uzeše;I povedoše k Mojsiju i Eleazaru svešteniku i ka zboru sinova Izrailjevih, i roblje i ostali plen i dobit u logor na polju moavskom, koje je na Jordanu prema Jerihonu.A Mojsije i Eleazar sveštenik i svi knezovi od zbora iziđoše im na susret iz logora.I Mojsije se razgnevi na vojvode, na hiljadnike i stotinare, koji se vraćahu s vojske;I reče im Mojsije: A što ostaviste u životu sve žene?Ta one po reči Valamovoj navratiše sinove Izrailjeve da zgreše Gospodu s Fegora, te dođe ona pogibija na narod Gospodnji.Zato sada pobijte svu decu mušku, i sve žene pobijte, koje su poznale čoveka.A devojke, koje ne poznaše čoveka, ostavite u životu. Zasto Bog na primer nije dao Izrailjcima naredbu da usvoje Medijansku zene i decu,i da ih drugacije vaspitaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Ako je evolcuija tacna onda covek nije kriv za nastanak smrti i propadljivost tvorevine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 А да научимо прво, да користимо љубав и док читамо. И не само то, него да научимо да живимо Писмом, које своје одговоре не крије у уму? И не само то, него да научимо, да ли верујемо Богу и онда кад нам је неразумни зликовац? Или да само стрпљиво учимо и очекујемо обећано Царство које ће доћи по благодати а не по свезнању обичног човека. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Ako je evolcuija tacna onda covek nije kriv za nastanak smrti i propadljivost tvorevine. Tako je. Nije covek kriv ni za sta. Covek je divno bice, ogromnih potencijala i mogucnosti i kao oblik zivota od neprocenjive je vrednosti zbog inteligencije koju poseduje a koja ga unikatno izdvaja od drugih oblika zivota koje znamo. Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука