Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Razgovore sa kreacionistima batalih od svoje 20. godine kad je neki lik u teretani, nakon što me finim i slatkim glasom ubeđivao u tačnost kreacionizma, a ja nikako nisam htela da prihvatim njegove tvrdnje, počeo da urla KAKO ON NIJE NASTAO OD MAJMUNA, ALI TI SIGURNO JESI, i dr. Ova "zezanja" spadaju praktično u istu kategoriju, samo sa malo manje steroida u sebi... 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Prosto, tema je besmislenam pošto mislim da ima još jedna, o evolucionoj biologiji, i ima baš mnogo strana i kvalitetnih postova. Neko je utrošio svoje vreme da to sve ispiše.

A o tome da li je Biblija istinita, to je pitanje ličnog stava i vere. 

Ali svet bi bio mnogo lepše mesto kad se Biblija ne bi tumačila previše bukvalno... 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Razgovore sa kreacionistima batalih od svoje 20. godine kad je neki lik u teretani, nakon što me finim i slatkim glasom ubeđivao u tačnost kreacionizma, a ja nikako nisam htela da prihvatim njegove tvrdnje, počeo da urla KAKO ON NIJE NASTAO OD MAJMUNA, ALI TI SIGURNO JESI, i dr. Ova "zezanja" spadaju praktično u istu kategoriju, samo sa malo manje steroida u sebi... 

Сама си тражила. Шта ће женско у теретани?

Подели на овим сајтовима

Ветрови ме ломе,ја терам по своме   :D

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Сама си тражила. Шта ће женско у теретани?

Тиме је признала да је блудница и аутомацки се дисквалификовала да прича о било чему озбиљном.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Да ли је први грех само метафора, алегорија, мит и прича ради објашњења грешне људске природе или се то стварно десило?

Да ли се стварно десило? То се не може поуздано знати .

Највероватније је у питању мит, прича и покушај човека да - кроз еп и алегорију - објасни велика питања живота и смрти.

Како ствари стоје: није било ни јабуке ни змије ни дрвета, већ су људи у старту, фундаментално и крајње, једноставно смртни, тј.  умиру од самог почетка. Нешто слично је давно писао и Максим Исповедник. Наравно, и то је само спекулација. Не може се знати.

Подели на овим сајтовима

Ja sam mislio da se u teretani pricaju price tipa kako da imas lep i oblikovan stomak.

Подели на овим сајтовима

A kako se tumace oni delovi Novog zaveta gde Hristos isceljujuci govori da izgoni demone? Na primer onaj deo kada je Hristos iscelio zenu u subotu i kazao Ovu je zenu sotona 18 godina drzao vezanu. Iz opisa se vidi da se radi o fizickoj bolesti koja nema veze sa demonima.

Tako sto su psici biblije u nedostatku znanja o tadasnjim fizickim bolestima isceljenje obolenje prepisali demonima.

Sto je savrsheno irelevantan detalj pored onog Hristos iscelio.. 

Ali ovo je sam Hristos izgovorio. Ili ti mislis da su mu pisci Biblije pripisali ono sto on nikada nije rekao?

Odale znash da je bas te reci Hristos izgovorio? Sama jevandjelja imaju neka neslaganja ,po pitanju detalja tipa ko je sa kim bio u kom trenutku, ko je nosio sta od odece i slichno.

moguce da je Hrist rekao "iscelio sam ovog nesrecnika od zla" a onaj ko je pisao 50 godina posle napisao "iscelio sam ovog nesrecnika oterao sam demona."

Npr.

Човјече, којој секти ти припадаш?

Подели на овим сајтовима

Како ствари стоје: није било ни јабуке ни змије ни дрвета, већ су људи у старту, фундаментално и крајње, једноставно смртни, тј.  умиру од самог почетка. Нешто слично је давно писао и Максим Исповедник. Наравно, и то је само спекулација. Не може се знати.

A kako danas stoje stvari posle Hrista? Konkretno blagodat večnoga života bukvalno znači ili smo pozvani da neko vreme ne činimo greh u Carstvu Božjem?

Ustvari šta se tačno može znati bez špekulacija?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Hoćemo da spekulišemo da li danas postoje zapovesti Božje i plodovi tih zapovesti? Ako vam je lakše da jedete možete plodove "krstiti" i kao jabuke.( A ne kao Hristova ljubav kao plod naprimer)

nekome je dato da 2-1=1 a drugome da ima dve jabuke pa smo jednu pojeli i ostala mu je jedna. (matematički ispravno a i vidljivo)

Ne spekulišemo ničim ako i danas koristimo "drvo" Života i njegove plodove jer se matematički umnožavaju kao i vidljive jabuke. Jedan plod jeste i uvek biće i novo drvo, jer kome je dat talant taj ga i umnožava.(večni život)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Koka-kola, loža od 1.5 litra. Dobro se pokazao na tajnim zadacima, sad još malo pa ga ubacujemo u dvolitarsku ložu, where all the fun starts.

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je vama protestantima poznata, ali zove se pravoslavlje.... i sveju veru bazira na crkvi i sabornosti a ne na knjizi. :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je vama protestantima poznata, ali zove se pravoslavlje.... i sveju veru bazira na crkvi i sabornosti a ne na knjizi. :)

Откад православље избија Христу речи из уста?

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...