Number15648 Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 [...]nije im bog diktitirao pa da sve bude tacno i precizno, [...] Свети Архангел Гаврил. [...] Неки су дознали, да је исти Гаврил јавио Јоакиму и Ани о рођењу Деве Марије, и да је он поучавао Мојсеја у пустињи, како да напише књигу Постања.[...] Охридски Пролог http://svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=3&d=26&a=1&date=3-2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Свети Архангел Гаврил. [...] Неки су дознали, да је исти Гаврил јавио Јоакиму и Ани о рођењу Деве Марије, и да је он поучавао Мојсеја у пустињи, како да напише књигу Постања.[...] Охридски Пролог http://svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=3&d=26&a=1&date=3-2014 Buraz, ako ti stvarno verujes da je svet nastao pre 6 000 godina kako bi tvrdila knjiga postojanja ti si onda u debelom deficitu mozga. Ne znam sta drugo da ti kazem. Sva sreca te mi drugi nismo obavezni da silujemo sopstveni mozak takvim tvrdnjama, jer bi u tom sluchaju hriscanstvo propalo ko paganizam. Ni sami jevreji ne tumace bukvalno stari zavet.. al ti moras da insistiras na tome.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Аха. Значи еволуирали од афричких популација? Јел' тако? А пошто је све у Африци песак, прах, хоћеш да ми кажеш да није било довољно праха? Хајде овако. Библија- Бог ствара ЧОВЕКА од ЗЕМЉЕ. Тачно како-не знамо, осим да га је Бог створио. (Пошто Бог није човек и нема руке - није га извајао к`о земљани лонац из Злакусе, мада Богу је све могуће...) ТЕ - ЧОВЕК постаје од мајмуна, мајмун од рептила, рептил од гмизавца, гмизавац од водоземца, овај од....... и тако све до амебе. А амеба настаје у праокеану под притиском и температуром, бла бла бла (овде се ни сами научници не слажу у танчине како је то било али ето било је некако) од материјала који је из ЗЕМЉЕ. Човек ЈЕСТЕ ОД ЗЕМЉЕ и по научним критеријумима, сав материјал који се уграђује у ону једну ћелију у мајчином стомаку долази, кроз храну, ИЗ ЗЕМЉЕ, јер га биљке узимају ИЗ ЗЕМЉЕ, а И животиње једући биљке и друге животиње такође у себи садрже материјал од ЗЕМЉЕ. Најзад, кад умремо наше тело закопају у ЗЕМЉУ и оно се разложи, постане ЗЕМАЉСКИ ПРАХ који могу да користе и друга жива бића, тј црви, биљке... Дакле, ТЕ не побија да је ЧОВЕК постао, строго гледајући на почетак, од ЗЕМЉЕ, а тумачења да се ти прелази између врста дешавају случајно, мутацијом, или Божијом "руком", тј деловањем деле неверујуће од верујућих. (Узгред буди речено, и научници кажу да се никад не може утврдити у ком моменту је човек постао од мајмуна, тј која једна или две аминокиселине у ДНК су изазвале промену да једног можемо звати мајмуном а другог човеком. Дакле, наука то никад не може доказати.) Ја лично мислим да је Бог могао и овако и онако. И ПУФ одједном и НАТЕНАНЕ са уживањем милионима година. Али ми ништа не значи и није ми битно, битно ми је да је то учинио сам БОГ. Како? Убрзо ћу сазнати, кад станем пред његово лице. До тада, ко хоће нека се труди да сазна (научници), ко хоће нека само верује (остали). Ја имам преча посла - да испуним оно што је Господ поставио испред мене као животни задатак - да будем ЧОВЕК, а не мајмун. Свако добро ти желим од Бога. Млађони and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Дакле, ТЕ не побија да је ЧОВЕК постао, строго гледајући на почетак, од ЗЕМЉЕ, а тумачења да се ти прелази између врста дешавају случајно, мутацијом, или Божијом "руком", тј деловањем деле неверујуће од верујућих. (Узгред буди речено, и научници кажу да се никад не може утврдити у ком моменту је човек постао од мајмуна, тј која једна или две аминокиселине у ДНК су изазвале промену да једног можемо звати мајмуном а другог човеком. Дакле, наука то никад не може доказати.) Hteo bih da dodam - sansa/slucajnost, u naucnom smislu, nije sto i "slucajnost" u svakodnevnom govoru. Ljudi cesto to mesaju kada cuju "mutacija sansom" ... misle to tek, eto tako, samo od sebe.. nije bas tako.. I ja bih da dodam na jankovo.. Bog nije morao da vodi svojom rukom evoluciju, kao sto ne vodi svojom rukom ni gravitaciju, pa se zemlja okrece oko sunca. Isto kao sto odustvo bozije ruke u gravitiaciji, i nastavak okretanja zemlje oko sunca ne pobija Gospoda, niti iko to uzima za ozbiljan argument, isto treba gledati evoluciju. Taj materijalni aspekt, tim se bavi nauka. Ovaj duhovni aspekt, i metafizicka i duhovna pitanja, time se bavi nasa vera, materijalna terba da preskace, i uvek je preskala. To nije njen reon. Kako je sve to tacno gospod odredio, nikad ne moze da znamo. Nauka nam sa druge strane daje priblizne modele sveta, pomocu kojih sticemo spoznanja o materijalnom svetu, i kako funkcionise uglavnom da bi ga okrenuli nama na korist(a i lepo je znati ono sto mozemo znati) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Evo je TE u jednoj slici: https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Meni recimo sa duhovne strane je potpuno nejasno zašto bi PRVO nastao majmun pa od majmuna tek Čovek? Meni su to dve potpuno različite vrste koliko god sličnosti imale. Možda je Čovek hodao na sve četri možda je na početku i puzao ali to ne znači niti da je zmija niti da je majmun. Napominjem da je ovo duhovno pitanje smisla stvaranja.... Јанко and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Meni recimo sa duhovne strane je potpuno nejasno zašto bi PRVO nastao majmun pa od majmuna tek Čovek? Meni su to dve potpuno različite vrste koliko god sličnosti imale. Možda je Čovek hodao na sve četri možda je na početku i puzao ali to ne znači niti da je zmija niti da je majmun. Napominjem da je ovo duhovno pitanje smisla stvaranja.... Vidi ovako, kad su pisali postanje onda su mislili da zemlja ovako izgleda: I naravno potpuno logicno da je covjek smatran krunom stvaranja, jer je sve sto je vidljivo i stvoreno upereno je radi covjeka i u covjeka. Medjutim....stvari su malo drugacije i zapravo pozicija covjeka u stvorenom je: E vidis ovu crvenu tackicu, priblizi joj se jos jedno milijardu milijardi puta da bi dosao do majcice zemlje, i do covjeka na njoj. Prva slika ocigledno izrazava duboki duhovni smisao svega stvorenog, a to je da sluzi covjeku. Sunce greje i ujedno je vidjelo, mjesec je vidjelo, zvijezde pokazuju nocu poziciju i daju povremeno znake, a ono sto je ispod svakako sve sluzi covjeku. E sad pogledaj drugu sliku, pa mi reci sta od nama vidljivog univerzuma sluzi covjeku? Kakav je duhovni smisao ovolikog univerzuma, i to je samo univerzum jedan jedini, ako postoji multiverzumi, onda mozes drugu sliku komotno jos uvecati za trilion trilion puta..pa onda razmisli o poziciji covjeka u svemu tome, o kruni stvaranja i tako dalje...e kad se malo porazmislis i dodjes do kakvog valjanog zakljucka, onda povuci analogiju sa time kako covjek sa majmunom ima zajednickog pretka pa ce ti se mozda kasti nesto Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Vidi ovako, kad su pisali postanje onda su mislili da zemlja ovako izgleda: I naravno potpuno logicno da je covjek smatran krunom stvaranja, jer je sve sto je vidljivo i stvoreno upereno je radi covjeka i u covjeka. Medjutim....stvari su malo drugacije i zapravo pozicija covjeka u stvorenom je: E vidis ovu crvenu tackicu, priblizi joj se jos jedno milijardu milijardi puta da bi dosao do majcice zemlje, i do covjeka na njoj. Prva slika ocigledno izrazava duboki duhovni smisao svega stvorenog, a to je da sluzi covjeku. Sunce greje i ujedno je vidjelo, mjesec je vidjelo, zvijezde pokazuju nocu poziciju i daju povremeno znake, a ono sto je ispod svakako sve sluzi covjeku. E sad pogledaj drugu sliku, pa mi reci sta od nama vidljivog univerzuma sluzi covjeku? Kakav je duhovni smisao ovolikog univerzuma, i to je samo univerzum jedan jedini, ako postoji multiverzumi, onda mozes drugu sliku komotno jos uvecati za trilion trilion puta..pa onda razmisli o poziciji covjeka u svemu tome, o kruni stvaranja i tako dalje...e kad se malo porazmislis i dodjes do kakvog valjanog zakljucka, onda povuci analogiju sa time kako covjek sa majmunom ima zajednickog pretka pa ce ti se mozda kasti nesto Pa vidi da nemam veru u večnost mene bi zbunio beskraj. Mi i majmuni nemamo zajedničkog predka imamo zajedničkog Stvoritelja. U svakom slučaju razmisliću... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 "Мудрост људска је лудост пред Богом"- Библија. Срђан(Православац), *Blue* and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Justin ti je bas lepo objasnio. Ja cu da dodam da nauka nema za cilj unizavanje coveka. Zivot nije nista manje cudo bez obzira koliki je svemir, koliko zivota postoji u njemu i da li je covek stvoren evolucijom il ga je neko napravio od lego kockica... Ne plasite se TE. Ne borite se protiv nje jer u startu nemate neprijatelja preko puta sebe... Млађони, Volim_Sina_Bozjeg and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Meni recimo sa duhovne strane je potpuno nejasno zašto bi PRVO nastao majmun pa od majmuna tek Čovek? Meni su to dve potpuno različite vrste koliko god sličnosti imale. Možda je Čovek hodao na sve četri možda je na početku i puzao ali to ne znači niti da je zmija niti da je majmun. Napominjem da je ovo duhovno pitanje smisla stvaranja.... Строго гледано ко сматра ТЕ тачном, ДАНАШЊИ мајмун не би био предак него блиски ГЕНЕТСКИ сродник, а човеков предак њему БЛИСКА, сродна врста која има тамо негде исте еволутивне корене, и која је завршила свој еволутивни пут као човек (у ствари, ваљда би требало да се и једни и други и даље мењају? Не знам, није ми битно, битно ми је да их је све створио Бог, а ја му се не мешам у посао ). Volim_Sina_Bozjeg, ИгорМ, Срђан(Православац) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 "Мудрост људска је лудост пред Богом"- Библија. facenew22222222 facenew22222222 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 , битно ми је да их је све створио Бог, а ја му се не мешам у посао ). И ја не желим ни да размишљам о томе,биљни и животињски свет у води и на земљи је створен речју Божијом."Нека врве по води душе живе","Нека пусти земља из себе траву,биље што носи семе...","Нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим",ту не могу да кажем да није стварано по ТЕ,али разлика је што хомо сапиенс није створен речју већ је Бог учествовао дирекнто у његовом стварању,ми не знамо како нити ћемо знати. Млађони and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 Све је настало Божијом Вољом. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 27, 2014 Пријави Подели Написано Март 27, 2014 И ја не желим ни да размишљам о томе,биљни и животињски свет у води и на земљи је створен речју Божијом."Нека врве по води душе живе","Нека пусти земља из себе траву,биље што носи семе...","Нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим",ту не могу да кажем да није стварано по ТЕ,али разлика је што хомо сапиенс није створен речју већ је Бог учествовао дирекнто у његовом стварању,ми не знамо како нити ћемо знати. Све је створено Речју Божијом, види прву главу Јовановог Јеванђеља (Реч=Логос=Христос) као и Символ Вере (...кроз кога је све постало). А Писмо каже "Рече Бог: да створимо човека по обличју своме... И створи Бог човека ...". Нема непосреднијег учешћа од Речи=Христа. Тања1 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука