Grizzly Adams Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Наравно да је раван део 3D простора, тесеракт му пољубим... Кажем да 2D биће не може да делује изван равни. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Констатација: Већина православаца неофита који су на почетку православне каријере били заражени вирусом протестантског креационизма (на жалост, објављивано од стране МП и по Светигори, Светионику, Православном путу и другим верским часописима), осећају се угрожено од стране ТЕ... Za ugrozavanje vere dovoljno je i citanje Staroga Zaveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Пази, свака аналогија не непотпуна... Овде говоримо о "Флатленду", неком 2D универзуму у коме се све одвија само у равни и нема "природне" интеракције са 3D. Аналогно томе, говоримо о нечему што се налази изван нашег Универзума. Изван простор-времена. ↕ Наравно да могу. Како је Саган објаснио на примеру. O ovome govorim sve vreme. U onom prvom postu koji sam komentarisao, govorio si o nemogucnosti saznanja, a onda dajes primer bas o nacinu (saznanja). Je l to zastupas oba vidjenja i ne vidis ih kao iskljucujuca? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Наравно да је раван део 3D простора, тесеракт му пољубим... Кажем да 2D биће не може да делује изван равни. Pa onda utice na 3 D prostor, ,,deluje,, na njega.Na to sam mislio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Opet se prica o evoluciji,pa cu da ubacim jedan tekst Razlika između čoveka i šimpanze je skoro u potpunosti kvantitativna. Skoro svaka stvar koju možeš da pomeneš povodom strukture tela čoveka ili šimpanze nije samo slična, već je identična - srce, krvotok, imuni sistem, jetra, creva, želudac, broj kostiju, mišići, putanje nerava, itd.Razlike u obliku tela su većinom minorne. Naša leđa, recimo, nisu napravljena za uspravni hod, već su adaptirana leđa šimpanze (razlog zbog koga pola čovečanstva ima bolove u leđima). Naše trudnice imaju ogromnih problema, pošto...pa, pogledaj sliku:Vidiš gde je materica? Kod životinja koje hodaju četvoronoške, materica je postavljena tako da u toku trudnoće visi nadole, prema tlu, ne pritiskajući ništa drugo. Ali kod uspravne žene, materica u toku trudnoće sedi na rektumu i na mokraćnoj bešici, pritiskajući ih i proizvodeći ne samo probleme koje svi znamo (ili bar oni koji su imali prilike da žive sa trudnom ženom), već i dugoročna oštećenja.Dakle, naša anatomija je minimalno prilagođena anatomija šimpanze, toliko malo promenjena da možemo napisati sumaciju:- uspravila su se leđa- malčice su ispravljene kosti u nogama- malčice je promenjena struktura ramena- vilica i zubi su smanjeniAko ti treba analogija, možemo i ovako: u okviru tela, morfološka razlika između čoveka i šimpanze je manja nego razlika između čivave i bernandinca.Što nas dovodi do mozga. Ali čak i kod mozga, mi imamo razliku od oko pet novih gena (ima mnogo više izmenjenih, ali samo pet do maksimalno deset zaista novih dodataka), što proizvodi razliku u strukturi mozga koja je prevashodno kvantitativna: mi nemamo nešto značajno drugačije tkivo, samo imamo više moždanog tkiva.Dakle, što se biologije tiče, razlike su minimalne, gradualne (pogotovo kada pogledamo fosile ljudskih predaka, kojih sada imamo više hiljada), i nigde nema naglih skokova.No, isto kao što Biblija nije udžbenik biologije, fizike, ili drugih materijalnih nauka, tako ni nauka nije autoritet po pitanju duhovnosti. Vernik na osnovu Pisma zna da je čovek od Boga dobio nešto posebno, da je ljudski duh stvoren po uzoru na Svetog Duha. Ovo predstavlja kvalitativnu razliku koja se ne može svesti na biologiju.Vredi reći još nešto. Mnogi se ovde, kao i u raznim prethodnim diskusijama, užasavaju ideje da su majmuni naši rođaci. Što jesu. Po evoluciji, majmun nikome ovde nije deda, ali svima nama jeste rođak. Isto tako, naši rođaci su i psi, i mačke, i krave, i konji, i ribe, i gusenice, i muve, i hrastovi, i trska...I sad mnogi ljudi misle da ovo nekako "unižava čoveka". No, zaista? Bez obzira da li prihvatali evoluciju ili ne, svi mi ovde moramo da se pomirimo sa činjenicom da su nam Džingis Kan, Hitler, Staljin, Mao, Mobutu, Hong Šiućvan...rođaci. I to mnogo bliži nego bilo šta drugo od pomenutog.Iskreno, da mogu da biram, ja bih radije da budem bliži rođak crvima u dubrištu, nego što sam rođak takvim ličnostima. Ali nije moj izbor. Pitanje koje se postavlja je zašto se ljudi užasavaju ideje da su životinje daleki rođaci (a biljke još dalji, a čak i bakterije veoma daleki), dok ih ova činjenica rodbine sa ovakvim zločincima ne pogađa?Mislim, ako mene kao čoveka ne unižava činjenica da mi je jedan Staljin daleki rođak, zašto bi me unižavala činjenica da su mi šimpanze još dalji?Ovo je posebno besmisleno sa stanovišta istinske teologije. Jeste, ljudi imaju veoma poseban oblik duha, to stoji. Ali da li neko od vas može ovde da me pogleda u oči i da mi kaže da životinje nemaju misli i osećanja? Da pas ne voli svog vlasnika? Da se ptica ne plaši lisice, da gušter ne zna šta je to sreća?Sve životinje i sve biljke su Božja stvorenja. Ako verujete u jedno slovo Pisma, to se mora priznati. I samim tim, mi smo automatski srodni, jer dolazimo od istog Oca. Užasavati se toga znači da se užasavamo nad Božjim delom.Konačno, naša posebnost je izgleda nešto što nekima služi kao izvor ponosa. Šta, ako uporedimo čoveka sa životinjama, mi ga time unižavamo, pošto je ono što je nama dato toliko bolje, više i važnije.Rekao bih da je ovo malkice pogrešna perspektiva. Rekao bih da ono što dolazi od Boga nije nama dato da bi smo se time ponosili ili da bi smo to koristili kao izvor oholosti. >Naša posebnost je i poklon, ali i teret: nama je stavljeno u zadatak da se brinemo o svetu, da pazimo na sve te životinje i druga Božja stvorenja koja nemaju ovaj specijalan dar. Jer svi smo od istog Oca, i svi imamo odgovornost jedni prema drugima, već koliko nam je dato da razumemo. Umesto što se užasavamo činjenice da su nam sva živa bića rođaci, treba da to u nama proizvede smernost, ljubav prema svemu živom, i želju da se o tome brinemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Наравно да је раван део 3D простора, тесеракт му пољубим... Кажем да 2D биће не може да делује изван равни. Pusti ti 2d bica da se igraju gde hoce, sto im branis! Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 ↕ O ovome govorim sve vreme. U onom prvom postu koji sam komentarisao, govorio si o nemogucnosti saznanja, a onda dajes primer bas o nacinu (saznanja). Je l to zastupas oba vidjenja i ne vidis ih kao iskljucujuca? Није ми јасно више шта ме питаш... :.mislise. Као што рекох - поента је да 2D биће не може да делује изван равни. То је једноставан концепт, не треба нека виша математика да би се разумело. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 У том смислу је пренос информација једносмеран. Zar to ne zavisi od nosilaca informacije? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Није ми јасно више шта ме питаш... :.mislise. Као што рекох - поента је да 2D биће не може да делује изван равни. То је једноставан концепт, не треба нека виша математика да би се разумело. Ovo sam komentarisao: Суштина стварања (или настанка, како ко више воли) Космоса је у сваком случају изван могућности сазнања нас, његових становника. Оно што ми верници зовемо "чудо". "Када" је створен Космос је у том смислу бесмислено питање, јер је и време саставни део створеног света. Што више гледамо у прошлост ми ћемо само налазити нова питања, а све мање одговора. Јер је узрок настанка Космоса изван њега самог, па и изван времена. Ту се наука и Библија никада неће "сударити". Ali sam u medjuvremenu skapirao da se ovo odnosilo na to da flatlandjani ne mogu svojim naporom da napuste ravan, a ne da ne mogu nista da saznaju o jabukama (or smtng like that). Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Pa onda utice na 3 D prostor, ,,deluje,, na njega.Na to sam mislio. Da, ali ne kroz trecu dimenziju nego samo kroz jednu od dve. Npr. ako krug na ravni nacrta trougao, on ga jeste nacrtao u 3D prostoru, ali nije kroz trecu dimenziju nego kroz 2 deminzije sto se vidi u tome da je trougao 2D. Tako i ovaj nas tesarakt nije 4D nego 3D senka. Kao kad bi krug nacrtao senku 3D kocke i rekao: E ovo je kocka. A zapravo nije, nego njena senka posto krug ''nije programiran'' da deluje iznad 2D prostora. Ili lakse, ne moze 2D bice da povuce liniju iznad sebe. Moze samo levo, desno, napred nazad po ravni, ali ne i iznad sebe jer tu dimenziju ''iznad'' ne poznaje. Poznaje samo x i y dimenzije, ali ne i z dimenziju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mixail Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Kakav darvinizam prokleti, po njima jaje je starije od kokoske, ova teorija njihova je da se savest ljudi otupi da greh ne prestane, i to je savrseno uradilo posao, no otvorimo oci pazljivo pogledajmo i uocicemo istinu. Prijatelju, zivo nastaje samo od zivog, a ne tamo nekom eksplozijom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Joil dobija ozbiljnu konkurenciju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Kakav darvinizam prokleti, po njima jaje je starije od kokoske, ova teorija njihova je da se savest ljudi otupi da greh ne prestane, i to je savrseno uradilo posao, no otvorimo oci pazljivo pogledajmo i uocicemo istinu. Prijatelju, zivo nastaje samo od zivog, a ne tamo nekom eksplozijom. Sve zavisi od ugla gledanja... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Kakav darvinizam prokleti, po njima jaje je starije od kokoske, ova teorija njihova je da se savest ljudi otupi da greh ne prestane, i to je savrseno uradilo posao, no otvorimo oci pazljivo pogledajmo i uocicemo istinu. Prijatelju, zivo nastaje samo od zivog, a ne tamo nekom eksplozijom. A sta je to "zivo" napravilo coveka? ? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 Pa zar nije ovde predstavljeno "cudo" koje nije "van mogucnosti saznanja nas, njegovih stanovnika"? Jevandjelje je dobra vest jer kaze da mi, stanovnici ovog svemira, nismo izolovani od "vanjskih" desavanja. Ocekivao bih da bas vernici ne bi trebalo da iskljucuju mogucnosti nailaska na odgovore u ovom svemiru, jer ako je prosla jedna jabuka kroz flatland, odakle mi sigurnost da nece pasti jos koja (ili da ona jedna nije ostavila nikakav trag dok je bila u flatlandu)?Да се прикључим, некако ми је преко Тапатока непрегледно па сам одлутао не приметивши наставак приче.Елем, да пробам да помогнем. Ово можда и није ПОТПУНО добар пример. Разлози за такву тезу: Прво, стоји да бића из 3д све контају шта се догађа у 2д, као и да могу да дејствују и шаљу инфо у 2д, као и да научно описују све у 2д јер имају алат и знање. Друго, стоји и да бића у 2д могу да примају инфо из 3д (ако ови дејствују унутар равни-пролетање дотичне јабуке на хоризонту) као и да немају знање и алате да ТАЧНО опишу а самим тим и спознају објекте из 3д, већ само сенку истог (нпр интегралним рачуном свих сенки у времену појављивања јабуке добијеш њен 2д обрис, тј изглед попречног пресека некад у црно-белој варијанти, некад у боји). Треће, тачно је и да свако дејство 2д објеката доноси ОГРАНИЧЕНУ (на раван) промену, тј бива дејство у 3д свету. Четврто и најважније: овде аналогија престаје. Јер нама су бића из 3д објавила да смо и ми створени као 3д бића, али смо током времена остали "залеђени" злом 2д равни и свест нам се налази "заробљена" у истој (да замислимо низ 3д објеката "залеђених" у пресеку ху равни без могућности кретања по z, и перцепција нам је сужена само на ху, премда постоји потенцијал за више). Даље, јасно нам је стављено до знања да можемо чак и ограничено да утичемо на 3д и шаљемо инфо у исту (молитва, духовна веза) као и да примамо инфо из исте и на другачији начин, преко оног дела нашег 3д тела који је ван ху равни и обамрло је али није мртво и може на одређени начин У ТРАГОВИМА да прима инфо. И најзад, да ако се усредсредимо на ове периферне слабашне осећаје дуж z осе, и њима надградимо знања из 2д - да у једном моменту можемо толико ојачати да се поново ослободимо у целом 3д (такве зовемо свети, они су "отишли" ван 2д али су и даље ту, повремено се "појаве" и учине "чудо" у 2д које то није у њиховом 3д свету). И најзад, у овом концепту људи и анђели су 3д бића. Анђели "слободна", људи су они који треба да се "ослободе". А Бог је - 4д... Што ће рећи да нам после Другог Доласка предстоји откривање да смо створени не за 3д, него и за 4д (виши од анђела, створени по обличју Божијем)! Наравно да нам је и то објављено из 3д, него ми никако да се исчупамо из 2д а сматрамо да смо равни овима из 4д ако не и паметнији... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука