Jump to content

Због шамара и прута (потенцијално) у затвор - Још једна идеолошка утопија од које ћемо имати штете

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 11. 2014. at 21:01, Margareta рече
Ko nema strpljenja da svoje dete vaspitava na normalan način nego pokazuje koliko je otišao sa živcima i koliko je u Sorabiji potreban psihotest pre dobijanja deteta pa ga lepo vaspitava batinama - taj ne treba ni da ima dete. Šta ih pravite kad nemate živaca za njih? Ima toliko drugih metoda koje nisu nasilne a mogu da budu itekako produktivne.

Vaspitno kaznjavanje nema ni najblaze veze sa bilo cijim zivcima.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Будући да је ово хришћански форум, мислим да је отац ђакон Ненад Илић написао дивне речи:

''Обазриво са правилима и реториком, лични пример родитеља је најважнији. Иако се можда не слажу са "целим пакетом" деца углавном добро препознају истину и искреност у родитељским поступцима, у стилу живота. То се прихвата на неком "подземном" нивоу и има шансе да "проради" кад дете дође у свом животу на праг великих одлука, озбиљних процена. Родитељи хришћани морају бити добри сведоци своје вере, морају деци да сведоче, морају нека минимална правила да чувају у кући, али да пазе да правила не угуше спонтаност и љубав. Виђао сам да се то у неким породицама дешава, а последице још увек не знам. Што се тиче одлажења у цркву  деце која порасту и приближавају се самосталном одлучивању - не треба одустајати, али мислим да није добро ни превише притискати. Одредити некакав "српски празнични минимум" око кога нема расправе, а трудити се да и између празника деца кад год је могуће дођу на Литургију. Опет - привлачење је ту важније од заповести. Да се деца кад се домогну самосталности једноставно не одметну, "ослобађајући се" од притиска коме су била изложена. Важније је радити на препознавању и лепоти моралних заповести и изазивању стида код промашаја, него  на махањем потенцијалном казном било родитељском било Божјом. А опет ту нема правила, нема два иста детета. Код неког је корисније и мало притиснути. Све у свему - као штио рекох - мислим да нема универзалног правила у тој широкој и толико важној области''.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Ko nema strpljenja da svoje dete vaspitava na normalan način nego pokazuje koliko je otišao sa živcima i koliko je u Sorabiji potreban psihotest pre dobijanja deteta pa ga lepo vaspitava batinama- taj ne treba ni da ima dete. Šta ih pravite kad nemate živaca za njih? Ima toliko drugih metoda koje nisu nasilne a mogu da budu itekako produktivne.

Skoro mi neko reče- jeste, kad moje dete gurne prste u šteker, ja njemu treba da lepo objasnim da to ne treba da radi, pa da ga udari struja da ne bih završio u zatvoru. Ne nego kupi zaštitu za šteker, moronu. Poenta je da nije poenta samo leći i raširiti noge, pa pokupiti poklone od familije, slikati se za fejsbuk sa porođajnog stola  i oblačiti dete u fensi garderobu nego pre svega toga naučiti kako se gaje deca!

Причамо о благим батинама и строгоћи, а не у убијању детета од батина. 

Једноставно му силом ставити до знања да се то не сме, јер је боже мој глупо. 

Ево ја имам малог брата од стрица сад ће да напуни 2 године. Мали је невероватно немиран и воли да растура ствари, ужива у томе, један прави мали манијак иако је невероватно сладак што му је одбрамбена тактика. Шта год пожели и покаже прстом, мора да му се испуни или удари у плач. А стрина му све допусти јер не воли да га слуша како кмези. 

То је велики проблем, све му допустити. Деца постају врло размажена. Прочитај онај текст што сам поставио о попустљивости родитеља. 

Подели на овим сајтовима

Ko nema strpljenja da svoje dete vaspitava na normalan način nego pokazuje koliko je otišao sa živcima i koliko je u Sorabiji potreban psihotest pre dobijanja deteta pa ga lepo vaspitava batinama- taj ne treba ni da ima dete. Šta ih pravite kad nemate živaca za njih? Ima toliko drugih metoda koje nisu nasilne a mogu da budu itekako produktivne.

Skoro mi neko reče- jeste, kad moje dete gurne prste u šteker, ja njemu treba da lepo objasnim da to ne treba da radi, pa da ga udari struja da ne bih završio u zatvoru. Ne nego kupi zaštitu za šteker, moronu. Poenta je da nije poenta samo leći i raširiti noge, pa pokupiti poklone od familije, slikati se za fejsbuk sa porođajnog stola  i oblačiti dete u fensi garderobu nego pre svega toga naučiti kako se gaje deca!

A woman with attitude.

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2014. at 21:09, МилошБГ рече

Pa nije bas ni resenje da pokupujes sve zastite jer sve zastite ne mozes pokupiti. Jel su tebe tvoji nekad istukli i da li mislis da je to za tebe bilo lose?

Sta ces kad dete krene da ti prelazi ulicu a da ne pogleda ni levo ni desno? koju ces tad zastitu kupiti? Lepo je sve to ispricati,ali ako mislis na bezbednost pre svega svog deteta znaces da ces morati nekad da ga i na taj nacin disciplinujes,to ne znaci mlacenje i prebijanje.

Mislila sam da sam napisala, al' eto, nisam. Majka me nikad nije tukla.

BTW,majka radi sa decom 30 godina. Zna kako se gaje i uče deca. Retko se dere na klince, na mene se derala jako retko.

Pa mater mu, valjda se prvo omutavi objašnjavajući i pričajući, pa se onda dete voda uz maminu i tatinu ruku neko vreme dok ne krene samo da ,,prelazi ulicu'' (pobogu, nisam sama prešla ulicu do 8.godine, majka mi nije umno zaostala da me pusti tako malu). 

Nekako sam pre za sistem nagrade a ne za sistem kazne!

Kada vidim ove debele prljave čupave isfrustrirane ćurke kako se drekenjaju na decu po ulici i parku, dođe mi da povratim od muke. Teta iz trafike je jednom klepila ženu u sred prevoza jer je ova udarila dete. Ima istu filozofiju kao ja- koji si ga đavo rađala ako ne znaš da ga vaspitaš?

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2014. at 21:17, Deja Vu рече

Ево ја имам малог брата од стрица сад ће да напуни 2 године. Мали је невероватно немиран и воли да растура ствари, ужива у томе, један прави мали манијак иако је невероватно сладак што му је одбрамбена тактика. Шта год пожели и покаже прстом, мора да му се испуни или удари у плач. А стрина му све допусти јер не воли да га слуша како кмези. 

То је велики проблем, све му допустити. Деца постају врло размажена. Прочитај онај текст што сам поставио о попустљивости родитеља. 

Ja sam volela sve da rušim i uzimam i igram se sa svim što mi je na dohvat ruke

Onda je majka uradila jednostavnu stvar- rekla nosite se miljei i šugave vaze i sve što je bilo meni na dohvat ruke su bile- igračke. Nisam mogla da se povredim, nisam mogla ništa da razbijem. Takođe, bele zidove su krasile moje umetničke kreacije čiča gliša i maca i kuca. U toj kući je živelo dete, a ne sterilni robot. Ishod- mene kad su vodili u goste daju mi papir i olovku, bojice nisam ni tražila, i možemo sedeti do ujutru. Ne mdam. Kad su došli neki klinci kod nas, davno beše, haos napavili, rasturili kuću, poubijali ribice u akvarijumu. njihova majka se čudom čudi. Kaže- pa oni su tako mirni kod kuće, otac im je strog, ne ponašaju se tako. Da, draga mama- deca su ti neiživljena.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2014. at 20:20, Александар Милојков рече
Умерена строгост и ауторитет у васпитању деце никако нису насиље. То не треба поистовећивати са манијацима који наносе повреде деци.

facenew22222222

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2014. at 21:17, Deja Vu рече

Kao što i ti ne pričaš o "ubijanju deteta od batina", tako ni druga strana ne priča o tome da se deci sve dopusti...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

А баш се питам како ће кажњавати "кривце" (родитеље) а да не казне и "оштећеног" (дете)? Ваљда неће за благи прутић по гузи одузимати децу? Шта ћемо ако деца и након батина ипак воле своје родитеље и не желе да иду д њих? Претпостављам да ће казне бити новчане. Казниће држава новчано оца батинаша, али, авај, казниће и дете. Јер, отац батинаш ће од своје зараде, којом храни своје дете, морати да плати казну држави због кршења њених принципа и стандарда. То значи мање новца у кућном буџету. А то даље значи лошији стандард за дете. Дакле, кад се све одузме и сабере, на губитку је читава породица. Једина која профитира из свега овога је  - држава. Више новца у њеној каси.

Дакле, драга децо, не верујте држави. Она вас никако не може волети више од ваших родитеља. Ако ко и треба некада да вас мало, вашег добра ради, истуче, боље да то буду родитељи него држава. Немојте да вас лаже држава да је њој жао што вас родитељи понекад истуку. И држава туче. Њене батине су много теже од родитељских. Држава има професионалне батинаше - војску и полицију. Има и установе које су специјализоване за кажњавање људи, установе које одузимају слободу људима а неретко и њихово достојанство. Зато, децо, не верујте држави и њеној бризи за вас. Држава у вама види своје поданике, а родитељи синове и кћери. Држава захтева да јој служите, а родитељи вас воле и живе за вас. Држава се неће много секирати за вас и ваш живот а родитељи су спремни да живот свој положе за вас и ваш живот. Зато, прута родитељског сећаћете са са радошћу. Не дао вам Бог да се сећате пендрека државног. Драга децо, не дајте држави да вас завади са вашим родитељима.

Подели на овим сајтовима

Evo sada razmišljam, baba me je dosta čuvala i kaže da sam je sve slušao nisam nikakve glupsoti pravio. A znate koliko me je puta udarila 0, znate li koliko je puta povisila ton na mene 1, kada sam uzeo neku kremu i potrošio je celu na plišane lutke. I to je to, a sve sam je slušao.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2014. at 21:35, Odahviing рече

Evo sada razmišljam, baba me je dosta čuvala i kaže da sam je sve slušao nisam nikakve glupsoti pravio. A znate koliko me je puta udarila 0, znate li koliko je puta povisila ton na mene 1, kada sam uzeo neku kremu i potrošio je celu na plišane lutke. I to je to, a sve sam je slušao.

A to nam govori da su svi ljudi kao ti ili nesto drugo?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2014. at 21:36, obi-wan рече

A to nam govori da su svi ljudi kao ti ili nesto drugo?

Da razmišljao sam i ja o tome. Mislim htedoh da dam i kako me tetka suvugde vodala i nikada nije vikala na mene, pa se setih da sada viče na ćerku. Kontam da sam bio poslušan kao mali. Kao što rekoh ima stvari koji se moraju nekada rešiti lupanjem po dupetu, ali ogroman je broj stvari koji roditelji rešavaju lupanjem po dupetu a koji mogu da se reše na mnogo bolji način

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...