Предраг М Написано Март 26, 2019 Пријави Подели Написано Март 26, 2019 Господе и Владару живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми, дух целомудрености, смиреноумља, трпљењаи љубави даруј мени слуги Твоме. О Господе, Царе, даруј ми да сагледам сагрешења своја и да не осуђујем брата свога јер си благословен у векове векова. Амин. AnaLaz, Sanja Т. and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
шпиља Написано Март 26, 2019 Пријави Подели Написано Март 26, 2019 уме ли неко да објасни зашто се у овој молитви помиње :"и да не осуђујем БРАТА свога",шта је са сестрама,да ли је у питању лош превод или се генерално мисли на све људе...мислим да би прикладније било кад би се рекло :"и да не осуђујем БЛИЖЊЕ своје" или нешто слично Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Март 28, 2019 Пријави Подели Написано Март 28, 2019 Благовесник and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Март 28, 2019 Пријави Подели Написано Март 28, 2019 Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2019 Пријави Подели Написано Март 28, 2019 On 26.3.2019. at 19:27, шпиља рече уме ли неко да објасни зашто се у овој молитви помиње :"и да не осуђујем БРАТА свога",шта је са сестрама,да ли је у питању лош превод или се генерално мисли на све људе...мислим да би прикладније било кад би се рекло :"и да не осуђујем БЛИЖЊЕ своје" или нешто слично .. даруј ми да сагледам сагрешења своја и да не осуђујем брата свога.... Sigurno se misli na sve ljude, nema spora, jer je kontekst da svaki covek licno vidi svoja sagresenja, da ne gleda na drugoga( brata ili sestru jesu svi drugi) i da ne osudjuje druge. (slicno onome trn u oku se vidi u drugome a ne vidi se brvno u svome oku) (nisam upoznat, mozda je pisao u manastiru, pa je pomenuo samo svoju bracu monahe, i tako je i litelarno ostalo kada je uzeto za sve hriscane) Предраг М and шпиља је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Април 2, 2019 Пријави Подели Написано Април 2, 2019 Господе и Владару живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми, дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј мени слуги Твоме. О Господе, Царе, даруј ми да сагледам сагрешења своја и да не осуђујем брата свога јер си благословен у векове векова. Амин. AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 2, 2019 Пријави Подели Написано Април 2, 2019 Господе и Владико живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми, дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј мени, слуги Твоме. О Господе, Царе, даруј ми да сагледам своја сагрешења и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове. Амин. AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gogić Написано Април 2, 2019 Пријави Подели Написано Април 2, 2019 Господе и Владару живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми, дух целомудрености, смиреноумља, трпљењаи љубави даруј мени слуги Твоме. О Господе, Царе, даруј ми да сагледамсагрешења своја и да не осуђујем брата свогајер си благословен у векове векова. Амин. AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Април 2, 2019 Пријави Подели Написано Април 2, 2019 Gospode..... AnaLaz and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 2, 2019 Пријави Подели Написано Април 2, 2019 Господи и Владико живота мојего, дух праздности, унинија, љубоначалија и празднословија, не дажд ми. (велика метанија, земни поклон, клањање) Дух же целомудрија, смиреномудрија, терпјенија и љубве, даруј ми рабу Твојему. (велика метанија, земни поклон, клањање) Господи Царју, даруј ми зрјети моја прегрешенија, и не осуждати брата мојего, јако благословен Јеси во вјеки вјеков. Амин. (велика метанија, земни поклон, клањање) Тада 12 малих поклона, говорећи на сваки поклон: Боже очисти мја грешнаго! И на крају сва три дела молитве одједанпут и један земни поклон. Јелена М., AnaLaz and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Март 2, 2020 Пријави Подели Написано Март 2, 2020 Господе и Владико живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави, даруј мени, слуги Твоме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам своје грехове, и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин. Предраг М, Jecić, Поет and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 2, 2020 Пријави Подели Написано Март 2, 2020 gavrosaurus, Jecić, AnaLaz and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Март 2, 2020 Пријави Подели Написано Март 2, 2020 Господе и Владару живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми, дух целомудрености, смиреноумља, трпљењаи љубави даруј мени слуги Твоме. О Господе, Царе, даруј ми да сагледам сагрешења своја и да не осуђујем брата свога јер си благословен у векове векова. Амин. Поет, Jecić and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 12, 2020 Пријави Подели Написано Март 12, 2020 Господе и Владико живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави, даруј мени, слуги Твоме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам своје грехове, и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Март 12, 2020 Пријави Подели Написано Март 12, 2020 Gospode i Vladiko zivota moga, duh lenjosti, mrzovolje, vlastoljublja i praznoslovlja ne daj mi. Duh celomudrenosti, smirenoumlja, trpljenja i ljubavi, daruj meni, slugi Tvome. O, Gospode, Care, daruj mi da sagledam svoje grehove i da ne osudjujem brata svoga, jer si blagosloven u vekove vekova. Amin Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука