Jump to content

Ratnici Svetlosti sekta, kult ili obicni prevaranti?

Оцени ову тему

Vasa L.

Препоручена порука

Neuspeh je trošiti energiju i pažnju na stvari koje nas ne zanimaju i ne posvećivati se svojim ciljevima
 Da, ali kojim ciljevima? Da li to znači da ne treba da se žrtvujemo za druge? A jedini neuspeh u životu koji može da doživi jedna osoba je to da ne voli, odnosno da bude okrenuta samo sebi i svojim egoističnim ciljevima, a ne Bogu kroz zajednicu.  

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Očigledan primer nepoznavanja zakona privlačnosti - za Boga, Univerzum, Kreatora, kako god ga ti nazivao, ima itekako mesta u zakonu privlačnosti jer je i on jedan od bitnih činilaca našeg uspeha. Nije jedini, jer, džabe tebi vera u Boga, odlazak u crkvu i molitve ako ne veruješ u svoj cilj :)

Itekako je bitna razlika i kako Ga mi nazivamo. Univerzum i Bog nisu isto. Pravoslavni ovo znaju. :)

Za onoga ko veruje i mogao bih da se slozim. A sta sa ateistima, skepticima i inovernima? Sam si rekao da i ateisti koriste ZP, a za njih Bog nije bitan cinilac u celoj toj prici. A ZP ih nece pribliziti Bogu, vec naprotiv. Ceo ZP te nesvesno udaljava od Boga i tera da verujes u sopstveni ego. Cak i vasiona nije toliko bitna, koliko svoje misli i svoj ego. Ovo govorim jer sam i ja jedan od bivsih korisnika ZP i bivsi praktikant Silva metoda. Clanak koji sam postovao jako dobro i realno analizira ZP, pogotovo sa aspekta zrtva je sama kriva za to sto je zrtva, pogotovo ako ne uspe da promeni nista u svom zivotu. Sama konstatacija ove cinjenice i ZP deluje jako destruktivno na licnost i moze biti veoma opasna. Razumem tvoju zanesenost, jer sam i sam bio takav i veruj mi, nista dobro neces dobiti baveci se zakonom privlacnosti, iako sad verujes u suprotno. Shvatices za par godina.

Dokaza u naučnim krugovima ima mnogo - tu je pre svega ono tvrđenje tokom pedesetih godina prošlog veka kada se govorilo da čovek ne može da istrči milju za manje od četiri minute. Rodžer Banister je prvi probio tu psihičku barijeru među sportistima, a evo i članka: http://en.wikipedia.org/wiki/Four-minute_mile

Nema ni jednog. Navedi mi neki naucni clanak, objavljen u naucnom casopisu. Igrom slucaja sam u tim krugovima i znam. Zakon privlacenja koji se koristi u nauci nema veze sa ovom tematikom ovde i ZP o kome pricamo, kao sto nema ni kvantna fizika. Porediti ZP sa zakonom gravitacije ili teorijom relativiteta je apsurdno. Uspeh pojedinca se ne moze koristiti za tvrdnje da je ZP univerzalan i primenjiv na svakoga. Zato i nije nikakav zakon sa naucnog stanovista, a to je upravo ono na sta se pobornici ove metode pozivaju.

Ova tvoja tvrdnja da je vasiona mrtva mi je presmešna jer nešto što je mrtvo ne može se beskrajno širiti i stvarati život :)

I jeste mrtva i prolazna i ima svoj kraj. Zivot ne moze da stvara mrtva priroda i mrtva vasiona. Zivot stvara zivi Bog. Svako ko velica prirodu ili vasionu, zanemaruje jednog zivog Boga i velica stvoreno nad Stvoriteljem. Ako poznajes Sveto Pismo i Sveto Predanje kao sto si napisao, trebalo bi da ti je ovo jasno.

Ne bih se složio - ti misliš zajedno sa još ljudi da je negde zapisana čovekova sudbina što je potpuno netačno. Ako ne pokušaš da utičeš na svoja razmišljanja, ti ćeš živeti po programiranom obrascu usađenom u tvoju podsvest. Zato većina ljudi živi u pogrešnom uverenju da su bogati i uspešni ljudi zli :)

Gde sam ja to rekao? Sudbina ne postoji, vec Bozija volja. Bog je kreator naseg zivota i naseg postojanja i rukovodi nas kroz zivot. Jedan od najvisih Bozijih darova coveku je slobodna volja i ona sama po sebi je kontradiktorna sudbini. Svako je slobodan da cini po svojoj volji i naravno da ce imati posledice svoj cinjenja, bilo pozitivne ili negativne. 

Bogati i uspesni ljudi mozda nisu zli, ali daleko od toga da su dobri i velikodusni, inace ne bi bili bogati. Nije za dzabe Gospod Isus rekao da ce pre kamila proci kroz iglene usi nego sto ce bogatas uci u Carstvo Nebesko. Ako mislis suprotno, nisi nikad raspolagao vecom imovinom i ne znas licno nikog ko ima bar milion evra na racunu, inace bi ti bilo jasno. Ali da se ne udaljavamo od teme...

Nemaš pojma koliko grešiš! Zakon privlačnosti nažalost, kao i sve druge, koriste i zli ljudi za svoje nečasne namere! 

Eto jos jedan primer koliko ZP nema veze sa duhovnim vrednostima. :)

Kao sto je i Janko ovde rekao, Pravoslavni pozitivizam ces najbolje nauciti od oca Tadeja i oca Pajsija. Fantaziranjem o uspesima i fokusiranjem na sopstvene zelje i materijalne stvari, samo ces forsirati sopstveni ego, ucvrstices se u gordosti, a nesvesno ces se udaljiti od Boga. Ne zelim da budem negativan, ali sam prosao to i znam o cemu pricam. 

Vizualizacija je upravo ono sto vodi u prelest. U Pravoslavnom svetu, vizualizaciji nema mesta. Cak i u molitvama moramo se truditi da izbegnemo bilo kakvu vizualizaciju Boga, Andjela, Svetitelja, raja, itd. jer se djavo upravo ovako prikazuje. U prelest su upadali i upadaju mnogi duhovni ljudi i monasi. O prelesti vidim da dosta ljudi relativno malo zna. 

Ako te zanima vise ova tematika, preporucio bih ti knjigu "Knjiga o prelesti i laznom duhovnistvu" od Episkopa Varnave Bjeljajeva. Jako lep prikaz sustine prelesti i koliko duhovna samoobmana moze biti velika i neprimetna.

Svako dobro! :)

Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола.

Преподобни Лаврентије Черниговски

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svim članovima foruma Pouke.org! Sa radom dotične mlade devojke nisam dovoljno upoznat, ali sa tematikom zakona privlačnosti jesam, pa ću pokušati da vam objasnim neke stvari.

Zašto li neki ljudi misle da je "objasniti" nepotkrepljenu tvrdnju isto što i izneti gomilu dodatnih nepotkrepljenih tvrdnji????

Evo da pokušam na potpuno isti način na koji si ti "objasnio" zakon privlačnosti da "objasnim" da slonovi mogu da lete:

Letenje slonova je nešto što je potpuno prirodno i deluje svuda i uvek i ima svoje pokriće u kvantnoj fizici. Ako pogledamo na živote uspešnih slonova kroz istoriju, pronaći ćemo da su svi oni, svesno ili nesvesno, leteli da bi postigli srećniji i lepši život. Dakle, to nije nešto što je izmišljeno od strane nekog okultiste niti ima neke velike veze sa New Age pokretom, šta god ljudi koji nisu u tim vodama mislili o tome. Mahanje ušima, mrdanje surlom i repom, dizanje kljova -  to su sve tehnike koje omogućavaju da slonovi reprogramiraju podsvest i loše poruke koje su im usađene u detinjstvu - da je nebo nedostižno, da nisu dovoljno dobri da bi leteli, da su debeli, i sl. Tu su i mnogobrojna iskustva slonova koji su poleteli, ostvarili se materijalno i duhovno i postigli mnoge stvari zahvaljujući svom umu! Svi oni lete pomoću jednog univerzalnog zakona koji je nepogrešivo tačan! Svi slonovi su stvoreni kao slobodna bića i svi imaju jednake šanse za letenje.

Pazi, ovo su sve tvoje rečenice (uz minimalne izmene)... jel kapiraš zašto nisu nikakvo "objašnjenje" bilo čega?

Tu su i mnogobrojna iskustva ljudi koji su ustali iz samrtnih postelja, postigli ozdravljenje, privukli voljenu osobu u svoj život, ostvarili se materijalno i duhovno i postigli mnoge stvari zahvaljujući svom umu! Vaš um je kreator vašeg života i nije na meni da vas učim o tome jer biste to trebali i sami da znate - bez obzira da li živite u Srbiji, SAD-u, Indiji, Nemačkoj, ma potpuno je nebitno! Svi mi radimo pomoću jednog univerzalnog zakona koji je nepogrešivo tačan!

Problem sa "zakonom privlačnosti" i zašto vi koji verujete u njega mnogima delujete kao nenormalni je upravo to što svi mi znamo baš obrnuto od toga što pričaš... znamo za pregršt situacija u kojima smo nešto silno želeli i nije se ostvarilo... znamo da na svakog jednog koji poželi da ustane iz samrtne postelje i uspe dođe njih stotine hiljada kojima ne uspe... pri takvoj realnoj situaciji, kada običnim ljudima pričaš da je "nepogrešivo tačno" da će ti se ostvariti ono što želiš, onda je bezveze da se ljutiš ako te neko posmatra kao nenormalnog... zašto ne bi kao nenormalnog posmatrali nekog ko priča stvari koje toliko očigledno ne odgovaraju realnosti?

Zakon privlačnosti je nešto što je potpuno prirodno i deluje svuda i uvek, kako u fizičkom tako i u nefizičkom svetu (kao što imamo zakon gravitacije koji međutim deluje samo u fizičkom svetu i ne svuda u univerzumu)

Nije baš bitno za ovu temu ali generalno za opšte obrazovanje jeste - gravitacija ne funkcioniše po principu privlačenja različitih objekata.

Ajnštajn je Njutnov zakon gravitacije oborio još pre 100 godina i postao poznat upravo zahvaljujući tome. Njutnov zakon koristimo i dalje kao veoma približnu aproksimaciju... ali znamo da to nije tako - nebeska tela se ne privlače, već deluju na prostor-vreme (tako da nama izgleda kao da se privlače).

Kako to funkcioniše nije baš lako razumeti, možda ova dva klipa malo pomognu:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Letenje slonova je nešto što je potpuno prirodno i deluje svuda i uvek i ima svoje pokriće u kvantnoj fizici. Ako pogledamo na živote uspešnih slonova kroz istoriju, pronaći ćemo da su svi oni, svesno ili nesvesno, leteli da bi postigli srećniji i lepši život.

Nije baš bitno za ovu temu ali generalno za opšte obrazovanje jeste - gravitacija ne funkcioniše po principu privlačenja različitih objekata.

Ajnštajn je Njutnov zakon gravitacije oborio još pre 100 godina i postao poznat upravo zahvaljujući tome. Njutnov zakon koristimo i dalje kao veoma približnu aproksimaciju... ali znamo da to nije tako - nebeska tela se ne privlače, već deluju na prostor-vreme (tako da nama izgleda kao da se privlače).

Bože, sad i vi ateisti rječičkujete sve u 16. Ok, u redu, to je djelovanje na vrijeme

i prostor a mi priprosti, nedovoljno obrazovani, samouki i neuki zovemo to privlačenje.

Meni se svidja ta ideja da mladenci ratuju

za svjetlo a protiv tame, slično kao ovi dole:

https://goo.gl/7JgIrI

Подели на овим сајтовима

Bože, sad i vi ateisti rječičkujete sve u 16. Ok, u redu, to je djelovanje na vrijeme

i prostor a mi priprosti, nedovoljno obrazovani, samouki i neuki zovemo to privlačenje.

Uopšte nije pitanje kako ko to zove, već šta to jeste ili nije...

Inače, dovoljno je glupo uopšte povezivati tzv. "zakon privlačenja" sa privlačenjem gravitacije pošto između njih nema nikakve veze... još je gluplje kad se uzme u obzir da kod gravitacije nema privlačenja...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Sutra ću pogledat ta videa jer ih nisam mogao gledat od srijede, laptop sam posudio pa sam ja ostao na nekoj staroj kanti od PC na kojoj se ne mogu gledat videa ni FB. Ovdje sam našao još nekih zanimljivih videa pa ću pogledati da li pripadaju tom istom pokretu tih Ratnika svjetla:

https://goo.gl/q1PUvE

Подели на овим сајтовима

No, nisu uopšte glupi ti mladenci, vrlo su zahtjevni na dijalektiku i umovanje i zato bi to vrijedilo prostudovat malo dublje, meni ovako površno gledajući na prvi pogled izgleda da se radi o revivalu dualističke i katarske jeresi ali ne mora to biti tako, no i veći umovi od njih su "ko blentavi" paki i paki, opet i opet padali u tu dualističku jeres, u njihovom izdanju nešto sofistikovanija, takva turbo verzija iako izgleda vrlo banalna, nedostojno prosta na IQ i očigledna. Putevi i načini znaju biti vrlo rafinovani a ovo po svemu sudeći tim smjerom ide. Ne bih sad htio žurit s prenagljenim zaključkom niti bih mogao dati ruku u oganj da je tamo to tako ili ovako ali imam predosjećaj, intuiciju i empiriju, iskustvo da će se raditi o nekakvom katarsko-dualističkom slepencu, hibridu na kraju. Inače nisu površni, dosta se trude mladenci, ali na svoju ruku a to može dopast svakako. Pustimo se iznenadit, uvidimo šta na kraju bude od tog svega. Stalno se sve vrti oko manihejstva, od njega je sav taj cirkus počeo, nikako ga stavit ad acta:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Manicheismus

Подели на овим сајтовима

Inače je sav taj "umjereni" sadašnji sunistki islam promoren, rozežran manihejstvom do srži, pogotovu ova naša balkanska i bosanska verzija a vehabije za to znaju i zato ne podnose "umjereni" islam jer nije onim pravim islamom i rade sve moguće da ga potisnu i zamjene tim vehabijskim, saudskoarapskim. Ne toliko u vjerovanju, dogmatski već u načinu praktikovanja islama koji je prema vehabijama pogrešan i scestni, stranputicom i zastranjenjem od prave izvorne sune. To je ustvari i dokazom da su prvi masovni i dobrovoljni  konvertiti na islam tada bili hrišćanski vizantijski i maloazijski manihejci. A u Bosni i na Balkanu je to još kulminovalo i pojačalo se, gradovalo dodatno prilaskom ili prelaskom kasnijih srednjovjekovnih patarenskih jeretika na islam.

Подели на овим сајтовима

Očigledan primer nepoznavanja zakona privlačnosti - za Boga, Univerzum, Kreatora, kako god ga ti nazivao, ima itekako mesta u zakonu privlačnosti jer je i on jedan od bitnih činilaca našeg uspeha. Nije jedini, jer, džabe tebi vera u Boga, odlazak u crkvu i molitve ako ne veruješ u svoj cilj :)

Zakon privlačnosti će ti doneti ono na šta je tvoja podsvest fokusirana i na šta su tvoje misli i želje usmerene - ljubav je pokretač!

' za Boga itekako ima mesta JER JE I ON JEDAN OD BITNIH CINILACA NASEG USPEHA' ? :)

Ovo govori mnogo. Previse. :) Podseca na onaj 'prosperity gospel' sto imaju Amerikanci, a ovaj 'zakon privlacnosti' na obicno magijsko razmisljanje.

Pominju se i Bog i ljubav tu i tamo, ali to je neki Isus bez krsta otprilike... new age stvar. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...