GresanCovek Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Evo i malo interesantnog stiva na tu temu: http://guardianlv.com/2014/02/the-secret-law-of-attraction-doesnt-work-heres-proof/ Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Као бивши вишегодишњи практикант Силва метода да ти каже чика-Јанко: Све је то лепо и позитивно, и то јесте контрола вашег ума, али не ВАША контрола вашег ума. Мада сте убеђени да јесте, визуализација и имагинација у духовној сфери су широк пут за пуштање слика у свој ум. Али оне не долазе од Бога... А ви учите да их следите и слушате. Класично руковођење. Ако хоћеш да научиш прави, изворни православни позитивизам, узми старца Тадеја или Пајсија. Од њих ћеш научити да се позитивно афирмишеш и живиш у складу са универзумом, јер си у складу са Творцем. Од онога ће само да ти порасте его и гордост, и поједу човека ако се не отргне. Провери на прост начин - сви су крајње егзалтирани и уверени да су спознали Тајну среће. То је нормално за младог човека, некако му дође као схватање смисла свега. У ствари, свети оци то називају усрђем које варљиво (јер мисле да осећају благодат Духа Светога и контактирају са Творцем) води у прелест... ИгорМ, Човек Жоја, GresanCovek and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 E ko sve nece snimati video klipove.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Libero Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Hvala na dobrodošlici, pa makar i ovakvoj Goku, razjasni malo, molim te. E sad, ako sazriš i ostaneš tu, nešto ne štima. Razlika između deteta i odraslog čoveka u primeni zakona privlačnosti je ta što dete ima previše želja, a ne čini ništa po pitanju toga dok odrasli imaju sve mogućnosti da upravljaju svojim životom, ali su im od malena usađeni neki loši podsvesni programi koji ih sputavaju u njihovim željama Cilj je osloboditi se tog lošeg programa iz prošlosti i živeti sadašnji trenutak A i kad pogledam sajt, klasična žvaka za pubertetlije. Sajt The Secret? Nemoj da ti isključivo on bude odrednica. Od pukog pozitivnog razmišljanja nema ništa jer ono mora biti potkrepljeno ljubavlju - ljubavlju prema Tvorcu, ljudima oko sebe i prema sebi Znači tuga... Gde Crkva zakaže pojave se ovi jednici, oni pokušavaju da pruže nesrećnim ljudima ono što crkva nije ni pokušala, tako da pojava ovih sekti je najviše naš neuspeh, nego njihov uspeh. Znači BMW X6, znači krađa iz državnog budžeta, znači tuga :P Bez uvrede, to je kao ekvivalent tvom odgovoru Neuspeh je trošiti energiju i pažnju na stvari koje nas ne zanimaju i ne posvećivati se svojim ciljevima U zakonu privlacenja nema mesta za Boziju promisao i Boziji udeo u svemu, vec smo to mi, nas um, nase misli i vasiona - termin koji upotrebljavaju proponenti ove metode - koja je stvorena i mrtva, a ne jedan zivi Bog. Očigledan primer nepoznavanja zakona privlačnosti - za Boga, Univerzum, Kreatora, kako god ga ti nazivao, ima itekako mesta u zakonu privlačnosti jer je i on jedan od bitnih činilaca našeg uspeha. Nije jedini, jer, džabe tebi vera u Boga, odlazak u crkvu i molitve ako ne veruješ u svoj cilj Dokaza u naučnim krugovima ima mnogo - tu je pre svega ono tvrđenje tokom pedesetih godina prošlog veka kada se govorilo da čovek ne može da istrči milju za manje od četiri minute. Rodžer Banister je prvi probio tu psihičku barijeru među sportistima, a evo i članka: http://en.wikipedia.org/wiki/Four-minute_mile Poznato je i da mozak ne razlikuje događaj tokom primene tehniku vizuelizacije od stvarnog događaja - zato bolji uspeh postižu atlete koji imaju psihičke pripreme. Odrađen je i eksperiment u kom su ispitanicima postavljene naočare za virtuelnu realnost, a rezultat je bio stimulisanje istih mišića kao i u pravoj trci. Ova tvoja tvrdnja da je vasiona mrtva mi je presmešna jer nešto što je mrtvo ne može se beskrajno širiti i stvarati život Rekao si da funkcionise svuda oko nas, ignorisali mi to ili ne i da nema niceg loseg verovati u Hrista, Bibliju i slicno. Znaci li to da po tebi nema niceg loseg verovati i u Alaha, polumesec, Budu, Shivu, sopstveni EGO i sl. ako postujes zakon privlacnosti? Kontradiktornost u odnosu na tvoju prvu rečenicu - treba poštovati SEBE i DRUGE i biti zahvalan na onome što nam je Bog podario. Nema tu poštovanja ili nepoštovanja zakona, nije to pravna odredba niti je to nametnuto Zakon privlačnosti će ti doneti ono na šta je tvoja podsvest fokusirana i na šta su tvoje misli i želje usmerene - ljubav je pokretač! Tvoja recenica "Vaš um je kreator vašeg života i nije na meni da vas učim o tome jer biste to trebali i sami da znate - bez obzira da li živite u Srbiji, SAD-u, Indiji, Nemačkoj, ma potpuno je nebitno! Svi mi radimo pomoću jednog univerzalnog zakona koji je nepogrešivo tačan!" je upravo ono sto potvrdjuje sve sto sam napisao. Bog je kreator naseg zivota i naseg postojanja. Ne bih se složio - ti misliš zajedno sa još ljudi da je negde zapisana čovekova sudbina što je potpuno netačno. Ako ne pokušaš da utičeš na svoja razmišljanja, ti ćeš živeti po programiranom obrascu usađenom u tvoju podsvest. Zato većina ljudi živi u pogrešnom uverenju da su bogati i uspešni ljudi zli I u Svetom Pismu pise da ce se u poslednje dane pojaviti lazni proroci koji ce ciniti mnoga cudesa i siriti svoja ucenja da bi ljude pridobili za sebe. Znam šta piše u Svetom Pismu i mogu slobodno da ti kažem da u zakonu privlačnosti nema nikakvog manipulisanja , kao što nema ni među ljudima koji se slažu sa zakonom gravitacije ili relativiteta Evo i malo interesantnog stiva na tu temu: http://guardianlv.co...rk-heres-proof/ Kako interesantno, pa evo još interesantnog štiva iz relevantnijeg izvora na tu temu! http://www.huffingtonpost.com/srinivasan-pillay/is-there-scientific-evide_b_175189.html Све је то лепо и позитивно, и то јесте контрола вашег ума, али не ВАША контрола вашег ума. Мада сте убеђени да јесте, визуализација и имагинација у духовној сфери су широк пут за пуштање слика у свој ум. Али оне не долазе од Бога... А ви учите да их следите и слушате. Класично руковођење. Tako je, ne dolaze od Boga već od naše intuicije. Sopstveni um ne može da negativno rukovodi tobom osim ako ti neko od detinjstva usadi negativan način razmišljanja na ljude i situacije oko tebe. U tom slučaju će te taj obrazac pratiti u kojoj god situaciji se zadesiš i nalazićeš se sve vreme u začaranom krugu iz kog ne možeš da prosperiraš. Zakon privlačnosti ćeš uspešno koristiti i bez Silva metoda i davanja novca na razne kurseve tako što ćeš vremenom pokušati da gledaš na stvari i situacije oko tebe iz pozitivnijeg ugla i svakog jutra, ispred ogledala recimo, dok se umivaš, izgovarati reči zahvalnosti na svemu onome što si privukao u tvoj život - srećan brak, dete, dom, zdravlje i sve ono što te čini srećnim Од онога ће само да ти порасте его и гордост, и поједу човека ако се не отргне. Провери на прост начин - сви су крајње егзалтирани и уверени да су спознали Тајну среће. То је нормално за младог човека, некако му дође као схватање смисла свега. У ствари, свети оци то називају усрђем које варљиво (јер мисле да осећају благодат Духа Светога и контактирају са Творцем) води у прелест... Nemaš pojma koliko grešiš! Zakon privlačnosti nažalost, kao i sve druge, koriste i zli ljudi za svoje nečasne namere! Kad god se osetim egoističnim, shvatim da ljudi oko mene takođe poseduju istu moć, ali ne znaju da je poseduju ili iskoriste! Kada vidim da je neko u nevolji trudim se da mu pomognem, a ne da ga sažaljevam. Sažaljenjem se privlači loša energija. Iako mi se dešavalo da mi se ljudi ni ne zahvale nakon pružene pomoći, znam da sam pomogao i to me ispunjava, kao što me raduje i kada neko drugi uspe! Nažalost, ljudima koji nisu uspeli u životu (uglavnom zbog svoje tvrdoglavosti), lakše je da pričaju loše o tim uspešnim ljudima umesto da se i sami potrude da se nađu među njima Love is the only force capable of transforming an enemy into friend - Martin Luther King Jr Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Уз добродошлицу за Libero и са моје стране, смо да изнесем своје запажање да ми тек ово објашњење потврђује оно што написаше Гаги и Млађони изнад. Без увреде. Ne žurite sa dalekosežnim presudama i zaključcima, još bi si neko pomislio da ne znate šta piše u Jevandjelju: A ovo je rekao ko? "Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce." (Mt 6,19-21) http://www.ursulinke.hr/index51.php?pIDm1=12&pIDm2=48&pIDm3=0&pPg=0&pIDcl=178 Pošto je najvgeće blago slovesnog i mislećeg bića kao čovjek govor/misao onda je tim rečeno ovo: Doista, gdje su ti misli, ondje će ti biti i srce. Ili prostije rečeno: Bićete ono u što vjerujete. Tamo budete gdje je vaše blago, gdje su vaše misli, to će privući vas a vi sve to drugo, okružićete se tim. A to isto tvrde i ti mladenci "Ratnici svjetla", dakle to je cover verzija, remake tog Isusovog proglašenja. Samo su si to prilagodili svojim nekim predstavama i učinili kao bliže tom svom poimanju svijeta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Libero Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Slažem se sa tobom donekle Zayron. To definitivno piše u Jevanđelju. Većina ljudi međutim živi u zabludi da treba da budu ostvareni samo materijalno. Daleko od toga, treba biti ostvaren i duhovno, ali ne treba živeti u bedi jer je duhovno ostvarenje uzalud ako ne možete sebi obezbediti normalan život - postoji mnogo ljudi koji su u vezi , a nesrećni su , a isto tako postoje i oni koji su srećni, a nisu u vezi. Moramo naučiti da poštujemo sebe, svoje telo, um i duh da bismo poštovali ljude oko sebe. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Love is the only force capable of transforming an enemy into friend - Martin Luther King Jr Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Slažem se sa tobom donekle Zayron. To definitivno piše u Jevanđelju. Većina ljudi međutim živi u zabludi da treba da budu ostvareni samo materijalno. Daleko od toga, treba biti ostvaren i duhovno, ali ne treba živeti u bedi jer je duhovno ostvarenje uzalud ako ne možete sebi obezbediti normalan život - postoji mnogo ljudi koji su u vezi , a nesrećni su , a isto tako postoje i oni koji su srećni, a nisu u vezi. Moramo naučiti da poštujemo sebe, svoje telo, um i duh da bismo poštovali ljude oko sebe. Slažem se. Čovjek treba da bude ostvaren svuda kao čovjek - Božije stvorenje i biće dostojno Boga u svakom pogledu jer ga je Bog stvorio i kao materijanog i kao duhovnog, osjećajnog i razumskoig, instiktivnog i transcedentnog i u svemu trerba da relflektuje Božiju silu, moć, slavu i dostojanstvo, da je na njemu vidjet kakio je dostojan Božijeg stvaranja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Подсети ме ова тема и ваше писање на моје искуство од пре десетак година. У време када сам још био студент, неколико година након свог крштења и полета откривањем своје духовне свере која ми је била још несхватљива, трагао сам за многим одговорима. Иначе у том периоду сам нажалост остао и без родитеља а и трудио сам се да постигнем све оно што млади у том узрасту привлаче у свој живот. Тим темпом, желео сам још. Једном приликом сам се сусрео са том идејом "закона привлачности" и учинила ми се да ми је баш тада била неопходна, као пала с неба. Сећам се да сам и неку литературу читао, разни документарци на ту тему су касније долазили... Месеци су пролазили а ја сам се фокусирао да у свој живот привучем све што ми се тада чинило баш потребним вођен том идејом. Прошло је неколико година... Утишало се све то у мени... посао, обавезе, приватност, запостављеност свог унутрашњег, преокупација задовољствима и јурњава ка неким циљевима, хтењима, жељама и тако у недоглед. Настао је период празнине. Схватио сам то као период сазревања али ми је нешто ипак недостајало. Осећај да сам нешто "изгубио". А изгубио сам се ја, управо у том ковитлацу жеља и хтења, фокусирајући се (предавајући се) погрешном циљу. Тотални промашај. Када се мало размисли, у стању смо потпуно погрешно да вреднујемо живот. На основу тренутног задовољства, из перспективе прошлости или слично а зашто не из перспективе Царства Божијег? Зато што запостављамо или остављамо духовни живот и замењујемо га празнином, тренутним = "лажним" задовољствима. Где овде није запостављен духовни развој и уздизање љубави према Богу? Па не ослобађа нас природа и њена својства и храна за страсти, жеље и его. Не значи да не треба чинити друге ствари у животу (посао, породица, држава, одговорност према другима и друго), само не треба обоготворавати овај начин живота. За хришћанина, литургијски начин живота је важнији јер ће све друго проћи. ----- Али ај' сад да подвучем све ово па, него зашто би се 'посветио-предао' закону привлачења, где је ту спасење? Zayron, Биљана 1234, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Imam alergiju na tu vrstu afirmacija. Moja drugarica iz Novog sada je izgubila "zdrav razum" ali ako njoj to ispunjava praznine u životu i usrećuje je ta vrsta samoobmane, neću da se mešam. Dovoljno je velika da sama o sebi odlučuje, mislim da nije sekta. Nisu u pitanju ovi ratnici već neki put promene koji vodi neki domaći glumac. Zanimljivo da su otprilike to isto farizeji i zakonoznanci, saduceji mislili o svetom Jovanu i o Isusu Hristosu i o njihovim učenicima i sljedebenicima, da su izgubili "zdrav razum" valjda i da ih vode "glumci i prevaranti". Inače ona krilatica cijela glasi ovako: "Ono ćete biti u šta vjerujete, onoliko koliko vjerujete". Ko vjeruje u pare bude s njega bankomat. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Libero Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Иначе у том периоду сам нажалост остао и без родитеља а и трудио сам се да постигнем све оно што млади у том узрасту привлаче у свој живот. Тим темпом, желео сам још. Једном приликом сам се сусрео са том идејом "закона привлачности" и учинила ми се да ми је баш тада била неопходна, као пала с неба. Сећам се да сам и неку литературу читао, разни документарци на ту тему су касније долазили... Месеци су пролазили а ја сам се фокусирао да у свој живот привучем све што ми се тада чинило баш потребним вођен том идејом. Прошло је неколико година... Утишало се све то у мени... посао, обавезе, приватност, запостављеност свог унутрашњег, преокупација задовољствима и јурњава ка неким циљевима, хтењима, жељама и тако у недоглед. Razumem. Radi se o tome da ti je u tom mladalačkom periodu želja za materijalnim bila na prvom mestu. No, ti si previše otišao u krajnost. Ljudi misle da će ih nešto što drugi imaju učiniti srećnim, a i oni koji se upoznaju sa zakonom privlačnosti prebrzo odustanu jer ne uviđaju rezultate. Zakon privlačnosti mi pomaže da uvek zateknem prazno mesto u busu i to obično na mestu koje zamislim Ako se to i ne desi odmah, nakon pet minuta otprilike to mesto postane slobodno. Možda mi nećeš verovati, ali nisam ni ja dok nisam upoznao sam princip funkcionisanja Za sve je potrebno vreme, treba biti strpljiv i istrajan u svom cilju. Ako kažeš da nešto možeš učiniti u pravu si, isto kao što si u pravu i kada kažeš da nešto ne možeš učiniti. Razumeš? To je suština ZP. Zakon privlačnosti te ni na šta ne tera, ti biraš kako ćeš ga koristiti i da li ćeš ga iskoristiti u svoju korist ili živeti u uverenju da ništa ne možeš promeniti! Misliš da su Martin Luter King, Stiv Džobs ili Muhamed Ali (navodim nasumično osobe koje su napravile revolucionarne promene u svojoj oblasti) bili sektaši i gramzljivci? Ili su to bili ljudi koji su imali san, želju, viziju? Zamisli kakav bi svet bio kada se ne bi trudili da ga promenimo na bolje i ostavimo budućim generacijama nešto po čemu će nas pamtiti? Love is the only force capable of transforming an enemy into friend - Martin Luther King Jr Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Али ај' сад да подвучем све ово па, него зашто би се 'посветио-предао' закону привлачења, где је ту спасење? To mi je žao za tvoje roditelje, što se tiče teme tu je mali nesporazum. Radi se o zakonu, isto kao kad bi rekao, zašto bi se ja morao prepustiti zakonu gravitacije ako sam slobodna osoba, kad si naredim da poletim - poletiću. No, skočiš, ne poletiš i razbiješ se - to je ustvari bilo i jedno od Isusovih kušnji na gori. Zaigrajmo igru koja se zove SAD - NOW. Kad si rekneš SAD - od tog trenutka se smatraš umrlim. A pogledaj potom šta je iza tebe ostalo. U stanu stvari, knjige, odjeća i ostale koje su te okružavale. Istresi sve što budeš imao u novčaniku, džepovima, to bude zanimljivo. Nekakve kartice od bankomata, novčići i novčanice, potvrde, uplatnice, sličice itd. A sve si to dovukao i privukao ti sam, niko ti nije naredio niti te prisilio da to imaš i nosiš sa sobom ili držiš u kući i u svojoj sobi, stanu. A tek u duhovnom i emocionalnom smislu, takva iznenadna inventura ili inspekcija zna biti vrlo zanimljiva i dušekorisna. Štošta si čovjek može ustanovit o sebi i o svom životu tim načinom. Možda nečim bude i iznenadjen prijatno ili neprijatno, zavisno od tog šta tamo nadje. Neko pronadje na primjer gomilu praznih flaša od alkohola pod krevetom i po ormarima, bude svakakvih iznenadjenja s tim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ни прво, ни друго, ни треће, већ - жртве лепе књижевности Није тешко постати ратник светлости када имаш приручник Биљана 1234, Adelaida, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 New age papani. Н И Н Е and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ни прво, ни друго, ни треће, већ - жртве лепе књижевности Није тешко постати ратник светлости када имаш приручник Биљана 1234, ИгорМ and Adelaida је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 @Libero Све је то било јасно као дан тада, довољан саам себи... но да не улазимо даље у причу, једно конструктивно питање: да ниси ти из "Либерланда"? П.С. Чу седиште у бусу, практично нема шта. Егзистенцијална, насушна потерба за нас у граду Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука