Jump to content

Ratnici Svetlosti sekta, kult ili obicni prevaranti?

Оцени ову тему

Vasa L.

Препоручена порука

Da li je neko naleteo na ove ljude putem interneta, deluju mi kao neka sekta ili kult,

sta vi mislite? Ne deluju mi bas normalno, vidim da su iz Novog Sada?

https://www.youtube.com/user/ZakonPrivlacnosti

http://ratnicisvetlosti.com/

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Абрахам" је име групе "спиритуалних бића" како их је назвала Естер Хикс...(http://www.skepdic.com/hicks)...која је "канал" кроз који они говоре!

Јасно да јасније не може бити :0203_cool:

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Od igracke moze biti placke

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Imam alergiju na tu vrstu afirmacija.

Moja drugarica iz Novog sada je izgubila "zdrav razum" ali ako njoj to ispunjava praznine u životu i usrećuje je ta vrsta samoobmane, neću da se mešam. Dovoljno je velika da sama o sebi odlučuje, mislim da nije sekta. Nisu u pitanju ovi ratnici već neki put promene koji vodi neki domaći glumac.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Pozdrav svim članovima foruma Pouke.org! Sa radom dotične mlade devojke nisam dovoljno upoznat, ali sa tematikom zakona privlačnosti jesam, pa ću pokušati da vam objasnim neke stvari.

Prvo, jako je ružno reći nekome da je nenormalan samo zato što ima drugačije mišljenje koje se kosi sa mišljenjem većine, bez obzira na imidž te osobe. Većina ne mora uvek biti u pravu.

Zakon privlačnosti je nešto što je potpuno prirodno i deluje svuda i uvek, kako u fizičkom tako i u nefizičkom svetu (kao što imamo zakon gravitacije koji međutim deluje samo u fizičkom svetu i ne svuda u univerzumu) i ima svoje pokriće u kvantnoj fizici. Ako pogledamo na živote uspešnih ljudi kroz istoriju, bili oni naučnici, duhovne vođe, političari, doktori, pronaći ćemo da su svi oni, svesno ili nesvesno, koristili zakon privlačnosti da bi postigli srećniji i lepši život. Dakle, to nije nešto što je izmišljeno od strane nekog okultiste niti ima neke velike veze sa New Age pokretom, šta god ljudi koji nisu u tim vodama mislili o tome. Nije ovo ništa što ljude odvlači od vere. Afirmacije, subliminalne poruke, Abrahamovo učenje, Silva metod, meditacija, kvantni skok... - to su sve tehnike koje omogućavaju da reprogramiramo podsvest i loše poruke koje su nam usađene u detinjstvu - da je naš cilj nedostižan, da nismo dovoljno dobri da bi bili uspešni, da smo debeli, ružni ili sl. Među ljudima koji primenjuju zakon privlačnosti ima najrazličitijih veroispovesti, pa čak i ljudi koji nisu religiozni.

Tu su i mnogobrojna iskustva ljudi koji su ustali iz samrtnih postelja, postigli ozdravljenje, privukli voljenu osobu u svoj život, ostvarili se materijalno i duhovno i postigli mnoge stvari zahvaljujući svom umu! Vaš um je kreator vašeg života i nije na meni da vas učim o tome jer biste to trebali i sami da znate - bez obzira da li živite u Srbiji, SAD-u, Indiji, Nemačkoj, ma potpuno je nebitno! Svi mi radimo pomoću jednog univerzalnog zakona koji je nepogrešivo tačan!

Ignorisali mi zakon privlačnosti ili ne, on funkcioniše svuda oko nas - misli postaju stvarnost, a nema ničeg lošeg u verovanju u Hrista, čitanju Biblije, molitvama u crkvi i sl. Svi smo stvoreni kao slobodna bića i svi imamo jednake šanse za uspeh, sve što nam je potrebno je bezuslovna ljubav, vera u uspeh i pozitivno razmišljanje - dobre prilike će se tada same stvarati pred nama, a naše je da krenemo u akciju i živimo život punim plućima! Puno pozdrava za vas i želim vam sve najbolje! 

Love is the only force capable of transforming an enemy into friend - Martin Luther King Jr

Подели на овим сајтовима

Уз добродошлицу за Libero и са моје стране, смо да изнесем своје запажање да ми тек ово објашњење потврђује оно што написаше Гаги и Млађони изнад. Без увреде.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Već viđeno. Jednačina ista, menjaju se nepoznate...

Mogu da razumem mlade ljude koji se na kratko zainteresuju, jer kada imaš 15-16-17 godina misliš da si upravo ti taj koji će promeniti svet, da sve kapiraš i nije ti jasno zašto drugi ne vide ono što je tebi očigledno, itd... Kada uđeš u ovako nešto razlikuješ se od drugih, odskačeš, privlačiš pažnju...

E sad, ako sazriš i ostaneš tu, nešto ne štima.

A i kad pogledam sajt, klasična žvaka za pubertetlije.

Подели на овим сајтовима

Znači tuga... Gde Crkva zakaže pojave se ovi jednici, oni pokušavaju da pruže nesrećnim ljudima ono što crkva nije ni pokušala, tako da pojava ovih sekti je najviše naš neuspeh, nego njihov uspeh.

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svim članovima foruma Pouke.org! Sa radom dotične mlade devojke nisam dovoljno upoznat, ali sa tematikom zakona privlačnosti jesam, pa ću pokušati da vam objasnim neke stvari.

Prvo, jako je ružno reći nekome da je nenormalan samo zato što ima drugačije mišljenje koje se kosi sa mišljenjem većine, bez obzira na imidž te osobe. Većina ne mora uvek biti u pravu.

Zakon privlačnosti je nešto što je potpuno prirodno i deluje svuda i uvek, kako u fizičkom tako i u nefizičkom svetu (kao što imamo zakon gravitacije koji međutim deluje samo u fizičkom svetu i ne svuda u univerzumu) i ima svoje pokriće u kvantnoj fizici. Ako pogledamo na živote uspešnih ljudi kroz istoriju, bili oni naučnici, duhovne vođe, političari, doktori, pronaći ćemo da su svi oni, svesno ili nesvesno, koristili zakon privlačnosti da bi postigli srećniji i lepši život. Dakle, to nije nešto što je izmišljeno od strane nekog okultiste niti ima neke velike veze sa New Age pokretom, šta god ljudi koji nisu u tim vodama mislili o tome. Nije ovo ništa što ljude odvlači od vere. Afirmacije, subliminalne poruke, Abrahamovo učenje, Silva metod, meditacija, kvantni skok... - to su sve tehnike koje omogućavaju da reprogramiramo podsvest i loše poruke koje su nam usađene u detinjstvu - da je naš cilj nedostižan, da nismo dovoljno dobri da bi bili uspešni, da smo debeli, ružni ili sl. Među ljudima koji primenjuju zakon privlačnosti ima najrazličitijih veroispovesti, pa čak i ljudi koji nisu religiozni.

Tu su i mnogobrojna iskustva ljudi koji su ustali iz samrtnih postelja, postigli ozdravljenje, privukli voljenu osobu u svoj život, ostvarili se materijalno i duhovno i postigli mnoge stvari zahvaljujući svom umu! Vaš um je kreator vašeg života i nije na meni da vas učim o tome jer biste to trebali i sami da znate - bez obzira da li živite u Srbiji, SAD-u, Indiji, Nemačkoj, ma potpuno je nebitno! Svi mi radimo pomoću jednog univerzalnog zakona koji je nepogrešivo tačan!

Ignorisali mi zakon privlačnosti ili ne, on funkcioniše svuda oko nas - misli postaju stvarnost, a nema ničeg lošeg u verovanju u Hrista, čitanju Biblije, molitvama u crkvi i sl. Svi smo stvoreni kao slobodna bića i svi imamo jednake šanse za uspeh, sve što nam je potrebno je bezuslovna ljubav, vera u uspeh i pozitivno razmišljanje - dobre prilike će se tada same stvarati pred nama, a naše je da krenemo u akciju i živimo život punim plućima! Puno pozdrava za vas i želim vam sve najbolje! 

Postovani, 

voleo bih da mi objasnis vezu izmedju zakona privlacnosti i kvantne fizike, posto se mnogi na to pozivaju, ali jos niko to do sada nije uspeo. Isto bih voleo da mi citiras neki naucni rad koji potvrdjuje bilo sta od ovoga.

Prvi i osnovni greh, tj. koren svih grehova je gordost. Ko dublje zadje u zakon privlacnosti i pocne da se bavi time, pocece polako i nesvesno da odbacuje Boga i Hrista, tako sto ce na ovaj ili onaj nacin da prihvata da je sve postigao time sto je verovao u SEBE i svoje misli i da je upravo on (ili ona) zasluzan sto je dobio (ili nije dobio) nesto sto je zeleo. U zakonu privlacenja nema mesta za Boziju promisao i Boziji udeo u svemu, vec smo to mi, nas um, nase misli i vasiona - termin koji upotrebljavaju proponenti ove metode - koja je stvorena i mrtva, a ne jedan zivi Bog. Ovde Boga zamenjuje ego i covek pocinje da smatra da vise nema potrebe za Bogom. Meni se to cini kao vrhunski nacin da se covek ucvrsti u svojoj gordosti.

Rekao si da funkcionise svuda oko nas, ignorisali mi to ili ne i da nema niceg loseg verovati u Hrista, Bibliju i slicno. Znaci li to da po tebi nema niceg loseg verovati i u Alaha, polumesec, Budu, Shivu, sopstveni EGO i sl. ako postujes zakon privlacnosti? E vidis, tu je problem. Kazes da nije ovo nista sto ljude odvlaci od vere. Naprotiv, ja bas mislim da ovo ljude odvlaci od vere. Ispod toga se krije svojevrsna duhovna podvala, kao sto je slucaj sa mnogim "naucnim" metodama, a proponenti se pozivaju na nauku da bi lakse prodali svoje ucenje sirim narodnim masama. 

Tvoja recenica "Vaš um je kreator vašeg života i nije na meni da vas učim o tome jer biste to trebali i sami da znate - bez obzira da li živite u Srbiji, SAD-u, Indiji, Nemačkoj, ma potpuno je nebitno! Svi mi radimo pomoću jednog univerzalnog zakona koji je nepogrešivo tačan!" je upravo ono sto potvrdjuje sve sto sam napisao. Bog je kreator  naseg zivota i naseg postojanja.

I u Svetom Pismu pise da ce se u poslednje dane pojaviti lazni proroci koji ce ciniti mnoga cudesa i siriti svoja ucenja da bi ljude pridobili za sebe. Mislim da je jasno ko stoji iza ovog i slicnih ucenja. Ne znam koje si veroispovesti, ali ako si Pravoslavac, upoznaj se bolje sa svojom religijom i shvati ko ti je glavni neprijatelj i budi obazriv prema svim tim novotarijama...

Svako dobro!

Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола.

Преподобни Лаврентије Черниговски

Подели на овим сајтовима

Postovani, voleo bih da mi objasnis vezu izmedju zakona privlacnosti i kvantne fizike, posto se mnogi na to pozivaju, ali jos niko to do sada nije uspeo. Isto bih voleo da mi citiras neki naucni rad koji potvrdjuje bilo sta od ovoga.

Objašnjenje je da zvuči jako tajanstveno i mistično ako se u nazivu upotrebi "kvantna". Otprilike je to ta veza  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...