obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 U tome je poenta priče. Kada parohijani u sveštenikovom ophođenju prema njima ne prepoznaju jevandjeoske kvalitete naravno da će im biti odbojan. Niko normalan ne poštuje popa koji je alav na pare, koji je u stalnoj žurbi i nema vremena za svoje parohijane, koji smandrlja Liturgiju i verske obrede, itd. Upravo tako... NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Ma ok, stavis kesu na glavu i onda lalalalalalalalaaaa... prosto nemam nameru da gubim vreme na ovakvo namerno izvrtanje smisla onog sto kazem... С ким се ти свађаш? Почео си да пребацујеш разговор на лични ниво, а тог нивоа нема. Оно што кажем нема везе са тобом лично,јер немамо личан однос. Можеш да се слажеш или не, са изнетим ставом, то је друга ствар али ту нема места за емотивно доживљавање.. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Ja mislim da ti zaboravljas da su svestenici gresnici kao i svi ostali. Да ли је већина свештеника грамзива? Да ли већина свештеника мисли само на новац? Да ли свештеници служе народу или не? Грешност је друга тема. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Да ли је већина свештеника грамзива? Jeste. Да ли већина свештеника мисли само на новац? Misli. Да ли свештеници служе народу или не? Uglavnom ne, samo ono sto se mora, preko volje, al` da se dobro plati. Срђан Шијакињић, NemanjaVa and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Немају већином. Уѕми рецимо неко село...10 кућа....колико свадби, крштења и парастоса свештеник има месечно? Колики његов месечни приход може да буде? Колики су трошкови за обнављање и одржавање цркве? Колико плаћа у касу? колико му остане? Колико му треба да он и породица преживе? Sve je to on znao i pre nego sto je postao pop. Valjda se tim poslom ne bavi zbog para? Tako bar vi sami volite da predstavite... NemanjaVa, Јефимија Крунић and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 С ким се ти свађаш? Почео си да пребацујеш разговор на лични ниво, а тог нивоа нема. Оно што кажем нема везе са тобом лично,јер немамо личан однос. Можеш да се слажеш или не, са изнетим ставом, то је друга ствар али ту нема места за емотивно доживљавање.. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Mislim, mi i pricamo, a onda ti kazes kako to sto mi pricamo vodi ukidanju svestenstva i Crkve (!). Nista manje. Jel to po tebi u redu? Ako jeste, onda ne znam sta bi ti rek`o drugo osim da sam uvredjen... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Дефиниши алав на паре. Ne vidim šta tu ima da se definiše, to se jednostavno oseti, izbija iz ljudi. To je neko kome je na prvom mestu materijalna dobit i ne bira sredstva da dodje do iste. Obi je na konkretnom primeru objasnio kako sveštenik može biti situiran a da ga narod ne prepozna kao alavu popuzgaru. Naravno, uvek će biti onih koji će da budu nezadovoljni sveštenikom makar on bio kao andjeo, jer se ljudima naprosto ne može ugoditi. Velika je razlika kada o jednom svešteniku loše mišljenje ima npr 10 posto ljudi ili kada loše mišljenje ima 70 posto lljudi obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Obi je na konkretnom primeru objasnio kako sveštenik može biti situiran a da ga narod ne prepozna kao alavu popuzgaru. Naravno, uvek će biti onih koji će da budu nezadovoljni sveštenikom makar on bio kao andjeo, jer se ljudima naprosto ne može ugoditi. E, ali veruj mi - za ovoliko mnogo godina koliko znam za njega, nisam cuo nikad nijednog jedinog coveka da za tog svestenika kaze ma i jednu jedinu losu rec. Cak i oni najtvrdji i najmanje naklonjeni Crkvi ga hvale. Sta da ti kazem drugo, iz toga bi trebalo da je jasno svima kakav svestenik treba da bude prema narodu... Deki992 and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Да ли је већина свештеника грамзива? Да ли већина свештеника мисли само на новац? Да ли свештеници служе народу или не? Грешност је друга тема. Ne pricamo mi o vecini ili manjini svestenika, to nije bitno. Pricamo o onima koji se razbacuju, koji su zaboravili granice skromnosti. Kad vidimo kakvi su neki svestenici bolje bi bilo da ne sluze narodu jer samo rade na stetu. Sto se tice gresnosti to sam reko zato sto imam utisak da uzdizes svestenike, nemoj zaboraviti da je sam gospod koji je savrsen prao noge svojim ucenicima, zamisli onda kakav bi trebao biti odnos svestenika-gresnika prema narodu.. obi-wan and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 И опет, прописно сте венчани. Ипак црква није комунална служба, не продаје венчање на грам и слично. Наш потрошачки менталитет је довео до тога да имамо овакав однос према светињи. Kako nije? Pa trenutno stanje u crkvi je bas kao da svoje usluge prodaje "na gram". Nije kriv potrosacki mentalitet nego sama crkva koja je taj potrosacki model i sama prihvatila: - Hocete vencanje? Nema problema. Klot vencanje 10.000, ako zelite dva popa doplata je 3.000. Ukoliko ste zainteresovani za nas hor, mozete ga dobiti po eksluzivnoj ceni od 4.000 za veliki hor (mesoviti) ili 2.000 za mali hor (muski). Naravno za vencanje su vam potrebne crkvene krstenice koje mozete dobiti po pranzicnoj ceni od 600 dinara po komadu a ako uzimate paket od dve (za sebe i suprugu) onda te dve dobijate po povoljnoj ceni od 1000 dinara. Svu rekvizitu i mobilijar (peskir, svece, tamjan...) morate nabaviti u nasoj crkvenoj prodavnici. rekvizita kupljena na drugim mestima nije odgovarajuca i ne moze se koristiti unutar nasih crkvenih prostorija. Placanje iskljucivo u kesu. Post terminale necemo jos uvek da instaliramo jer crkva trenutno nije u poreskom sistemu Republike Srbija (slava Gospodu). Cekove takodje ne primamo. Hvala Vam sto se interesujete za nase usluge i hvala sto cete nas angazovati u svakom slucaju, jer da se ne lazemo, izbora bas i nemate . Gospode Isuse Hriste pomiluj nas.... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Нека се светли светлост ваша пред људима, да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега који је на небесима (Мт. 5; 19). То је у суштини . И отуда велика одговорност свештеника . Како ће људи да прославе Бога ако не виде светлост у његовим слугама . Има ту остатака оног комуњарског "попови лопови" , и таквима нећеш никад угодити, али све више видим разочарење и негативан став код људи, који додуше нису били црквени, али су имали оно народско поштовање према цркви и свештеницима . Мислим , нису свештеници са марса дошли, већ из народа , какав народ , такви и свештеници. Али црква би требало да буде место ван света, оаза добра у свету који у злу лежи . Да наши пастири, као добри домаћини одстране коров од жита . Не знам како, али овако не иде . NemanjaVa, Панарет, Istochnik and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Ми смо ти који су оптерећени новцем, својим и туђим. Ми смо ти који само мисле на новац, који бројимо и шкртаримо, којима је пара приоритет на првом месту пре свега другог. Јер да није, не би било оваквих тема ни расправа. Златно теле наше. Осуђујемо и оговарамо, клевећемо и загледамо грехе брата свог уместо да будемо бољи, и да љубимо брата свог. Загледамо и сладимо се лошим, као муве. Да, има и лоших свештеника. Али тврдити да је већина таква говори више о нашем ставу према цркви него ли о њима. http://www.youtube.com/watch?v=jL_rSZqZwdM Orion је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Ми смо ти који су оптерећени новцем, својим и туђим. Ми смо ти који само мисле на новац, који бројимо и шкртаримо, којима је пара приоритет на првом месту пре свега другог. Јер да није, не би било оваквих тема ни расправа. Златно теле наше. Ahaha, dobra ti je ova, nema sta. Lepo to mesto gde ti zivis, sve fino ko u prici... Али тврдити да је већина таква говори више о нашем ставу према цркви него ли о њима. I opet prikriveno vredjanje. Ali sta cemo sad... o tempora, o mores... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Naravno, to sto je Hristos apsolutno teziste odgovornosti stavio na svestenstvo, a ne na narod, i time jasno naznacio sta uopste znaci biti svestenik - na to cemo da zazmurimo, jer smo tako u mogucnosti... Istochnik, Панарет and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука