Лазар Нешић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Прво коначну бројку нико не зна, па чак ни Његова Светост O. Nebojša, da si napisao da ni Bog ne zna - to bih poverovao. Ali da Njegova Svetost ne zna - to ne verujem. Naprotiv, jedini on zna. Kome je Njegova Svetost bila episkop (pre izbora za Njegovu Svetost), taj se uverio da Njegova Svetost to sigurno zna. To je Njegova Svetost uvek znala. On zna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ako sam te dobro razumeo, mislis da u tom slucaju ne bi imali cime da izgrade crkve? Ja mislim da bi. Ali onda ne bi mogao da se priusti neki drugi luksuz. Не! Поента је да уместо храмова може служити и нека пољана и један обичан дрвени Крст, где би се служила Литургија, јер новац уместо у храмове и зидине би био у служби олакшања овог невероватно потрошачког друштва, који је свима у свет наметнут као непобедиви предатор са 9 глава, који бљује сумпор и пече утробу данашњем човеку(читај секирација нервоза напетост), који иако ради по 12 сати дневно, не може обезбедити сам, један пристојан дом деци која су рођена и она која тек треба да се роде. Мислим да би такви "Храмови" на пољани били врло благоугодни. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Crkva pre svega treba da bude nesto nalik socijalnoj ustanovi, pogotovo za svoje clanove kojima je pomoc neophodna. Brate, nemaš ti pojma o eklisiologiji brate. Crkva je personalističko-ontološko-ličnostnostna zajednica eshatoloških dimenzija u kojoj tako primitivne i beznačajne stvari kao što je tamo neka socijala zaista nemaju nikakvu ulogu u ontičkom poretku dobrobića koje se pretače u večnodobrobiće. Brate, bitna je liturgija brate. Znači, pričešće brate; znači ikonisanje brate; i podvig brate; mnogo podviga brate da se zadobije bogoliko biće u predukusu večnosti koja još to nije postala a kada će ne znamo ni sami; a ostali brate neka se snađu. Pa nije crkva crveni krst ili tamo neki soroš nešto. Pusti ti to; episkop je Hristos i bez episkopa možete da se slikate; pa neće valjda ikonijski Hristos da se bavi tamo nekom rajom i propalitetima i da ide među ovaj nesnosni narod; ej bre, pa gde to ima ... Deki992, Juanito, NemanjaVa and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Видели су и гледају И крсте се и лијевом и десном руком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 da se zadobije bogoliko biće u predukusu večnosti koja još to nije postala a kada će ne znamo ni sami; a ostali brate neka se snađu. Pa nije crkva crveni krst ili tamo neki soroš nešto. Ко ти писао хит? Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Crkva je personalističko-ontološko-ličnostnostna zajednica eshatoloških dimenzija u kojoj tako primitivne i beznačajne stvari kao što je tamo neka socijala zaista nemaju nikakvu ulogu u ontičkom poretku dobrobića koje se pretače u večnodobrobiće. Може на лаичком ово? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Brate, nemaš ti pojma o eklisiologiji brate. Crkva je personalističko-ontološko-ličnostnostna zajednica eshatoloških dimenzija u kojoj tako primitivne i beznačajne stvari kao što je tamo neka socijala zaista nemaju nikakvu ulogu u ontičkom poretku dobrobića koje se pretače u večnodobrobiće. Brate, bitna je liturgija brate. Znači, pričešće brate; znači ikonisanje brate; i podvig brate; mnogo podviga brate da se zadobije bogoliko biće u predukusu večnosti koja još to nije postala a kada će ne znamo ni sami; a ostali brate neka se snađu. Pa nije crkva crveni krst ili tamo neki soroš nešto. Pusti ti to; episkop je Hristos i bez episkopa možete da se slikate; pa neće valjda ikonijski Hristos da se bavi tamo nekom rajom i propalitetima i da ide među ovaj nesnosni narod; ej bre, pa gde to ima ... Ja se secam, pre nekoliko godina kada sam citao na Svetosavlju ono, pitajte pastira kao. I bilo neko pitanje o tom luksuzu i slicno i odgovara neki svestenik kao: a sto mi ne bi ziveli lepo, dobro se oblacili, letovali sa porodicom na egzoticnim mestima, vozili dobar auto... U fazonu kao, to je slika dobre parohije.Gle, nikad nisam bio u tom fazonu da se bavim ovim stvarima, ali sam ovaj odgovor zauvek zapamtio. Pogotovo sto sam se tada nacitao svacega i ono, bio sam pod utiskom tih pisanija, ovaj odgovor me je ono, bas poklopio... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Brate, bitna je liturgija brate. Znači, pričešće brate; znači ikonisanje brate; i podvig brate; mnogo podviga brate Па и милосрђе и помагање су једни од тих подвига :bleh: Лазар Нешић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ja se secam, pre nekoliko godina kada sam citao na Svetosavlju ono, pitajte pastira kao. I bilo neko pitanje o tom luksuzu i slicno i odgovara neki svestenik kao: a sto mi ne bi ziveli lepo, dobro se oblacili, letovali sa porodicom na egzoticnim mestima, vozili dobar auto... U fazonu kao, to je slika dobre parohije. Gle, nikad nisam bio u tom fazonu da se bavim ovim stvarima, ali sam ovaj odgovor zauvek zapamtio. Pogotovo sto sam se tada nacitao svacega i ono, bio sam pod utiskom tih pisanija, ovaj odgovor me je ono, bas poklopio... https://www.youtube.com/watch?v=yDh-hE2OLvM Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=yDh-hE2OLvMEvo, bas sad gledam Rosku na prvom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ja se secam, pre nekoliko godina kada sam citao na Svetosavlju ono, pitajte pastira kao. I bilo neko pitanje o tom luksuzu i slicno i odgovara neki svestenik kao: a sto mi ne bi ziveli lepo, dobro se oblacili, letovali sa porodicom na egzoticnim mestima, vozili dobar auto... U fazonu kao, to je slika dobre parohije. Добро, ти са светосавља су из америка, канада, аустралија... Тамо је друга прича. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Добро, ти са светосавља су из америка, канада, аустралија... Тамо је друга прича. Da kazemo da je to delimicno opravdanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Мени је мало глупо кад уђем у Храм Св.Саве, мисим... кад ће више те фреске да осликају. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Beograd -- U 40 eparhija Srpske pravoslavne crkve godišnje se sakupi oko 140 miliona evra, piše Blic. List navodi da su u vreme krize eparhije SPC bile jedne od najvećih investitora i da je novac ulagan u hotele, vinarije, poljoprivrednu proizvodnju, jer im država na sve prihode od prodaje sveća, verskih obreda, izdavanja prostora, ne naplaćuje dažbine. Od svih prihoda u 40 eparhija SPC godišnje se slije između 130 i 150 miliona evra, otkrio je jedan od insajdera u vrhu SPC. List navodi i da samo od prodaje sveća i verskih obreda jedna eparhija može da zaradi i do pet miliona evra godišnje. "Tu treba dodati i biznis koji je većina eparhija razvila i od koga dobro zarađuju. U okviru crkvenih kompleksa izdaju se objekti, daje u zakup zemljište, otvaraju privredni objekti, podižu vinarije. Samo Zahumsko-hercegovačka eparhija u SAD izveze oko 100.000 boca svog vina", objašnjava sagovornik Blica. Najviše novca u SPC dolazi od donacija, odnosno od "verskog pomodarstva". Novokomponovani vernici misle da će svoje grehe sprati ako daju prilog crkvi. Tako se u jednoj beogradskoj crkvi medju dobrotvorima, čije je ime upisano na ploči, našao poznati kriminalac koji je pre nekoliko godina ubijen u sačekuši, a koji je donirao crkvi 500.000 evra, navodi taj list. Piše i da država iz budžeta plaća socijalno i zdravstveno osiguranje sveštenika SPC, za šta će ove godine biti izdvojeno devet miliona evra. Taj list podseća na slučaj iz februara 2013. godine kada je glavni blagajnik Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke S.Ž. uhapšen zbog kradje gotovo milion evra u kešu iz patrijaršijske kase. On je iz kase, kako se navodi u tekstu, uzeo 19,5 miliona dinara, 40.000 švajcarskih franaka, 50.000 dolara i 890.000 evra. IZVOR: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=05&dd=04&nav_id=987775 Један бољи фудбалски клуб заради више за годину Сигурно на плате играчима оде 150 до 200 милиона. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ја видим да црква итекако помаже. Много више него држава, којој је то обавеза, којој дајемо новац да да тамо где треба... А онда скупљамо смс ом деци за лечење. Поента нјие црно- бела, поента мом поста тамо негде на почетку а и небитан је, је следећи: Држава је опљачкала народ, пензионере, децу, рођену и нерођену, породиље, инвалиде, ратне војне инвалиде, студенте, све и сад живимо тешко сви Зато што нас је држава опљачкала а не зато што црква не помаже. ( него нама нема више шта да се узме, па се меркају црквене касе) https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука