Баба Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Stvarno steta za sta se sve ti novci trose. Zidamo crkve, a one su prazne. Vecina para ode na dvorce za episkope, to je katastrofa. Па то ја говорим. Да се те паре уложе у запошљавање омладине Црква би урадила највећу и најјачу мисију у 21-ом веку. Привукла би омладину Христу и задржала је у Србији. Овако се питам нису ли наши епископи попут свих осталих српских матораца и пензионера класично џангризави и крајње себични чији ће себичлук на крају отерати омладину из Србије па се питам ко ће им после пунити касу( пензионерима државну за пензије а поповима црквену за поповски живот) ? По мени је то крајње себично, аутодеструктивно, бесмислено, без пожртвовања, без иоле памети да се сагледа најближа могућа будућност целог друштва. Хајде да разумем маторе пензионере који су претежно били самољубиви комунисти и материјалисти али како оправдати попове који уче све супротно? feeble, Лазар Нешић, Натан and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Crkva bi mogla da ulozi u fabrike, zemljiste i hotele i tako da zaposli ljude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Шта ће нам празни храмови?! Шта ће нам празни градови и станови?! Шта ће нам Србија стараца?! Да ли ти старци размишљају кад све отерају ко ће их хранити, чувати,неговати, бранити? Deki992, feeble and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Шта рећи... Чини ми се понекад да СПЦ као да се труди да одбије људе од себе. Што би неко ко је почетник у духовности, одлучио да практикује веру у оквиру Цркве, а не самостално, када види да та Црква, која пропагира милосрђе, пушта чак и своје богослове да живе у уџерицама... Мене је још као дјечака Црква ( у смислу институције, организације ) одбила од себе због ове недослиједности. И даље је изузетно поштујем као институцију, али њено тренутно стање потпуно неприхватљиво, јер најмање одише хришћанством. Хајд, није то само код нас, него у читавом свијету, у скоро свим религијама. Али, хришћанство проповиједа скромност. Шта би Исус рекао када би видјео Ватикан, цркву св. Василија у Москви, Храм Светог Саве? Или још боље, шта би Богородица рекла када би видјела шта сам ја видјео у продавници СПЦ на Булевару краља Александра - њену икону у сваровски огрлици ( и то још потпуно неукусно урађену )? Жао ми је рећи, али Црква на овом пољу је лицимјерна и потребан је велики друштвени преокрет да би се ово промијенило. Како код нас, тако и у свијету. Зато није ни чудо зашто су патријарх Павле као и сада папа Фрањо виђени коа позитивне личности. Они су примјери хришћанства. Мало је рећи да сам бијесан што је стање овакво, јер, познавајући историју, неизмјерно поштујем Цркву, па ми је ово велики трн у оку. Лазар Нешић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Samo porez .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Шта ће нам празни храмови?! Шта ће нам празни градови и станови?! Шта ће нам Србија стараца?! Да ли ти старци размишљају кад све отерају ко ће их хранити, чувати,неговати, бранити? Pa ti sto teraju i ne razmisljaju o tome ko ce ih cuvati. Za njih ce se uvek naci "nesto" novca u dzepu i za tu potrebu.Muka je za ove obicne ljude, kada ostaresta ce i kako ce. Ne samo ko ce ih cuvati, nego cime i u koje doba, posto ce ljudi jos malo umirati na radnom mestu... Баба and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Pa ti sto teraju i ne razmisljaju o tome ko ce ih cuvati. Za njih ce se uvek naci "nesto" novca u dzepu i za tu potrebu. Muka je za ove obicne ljude, kada ostaresta ce i kako ce. Ne samo ko ce ih cuvati, nego cime i u koje doba, posto ce ljudi jos malo umirati na radnom mestu... Говорим генерално за цео народ не само за епископе. Да, али све се мења у животу, и никад не знаш шта носи будућност. Може лако да се деси да ти што мисле да су обезбеђени доспеју у ситуацију да немају ништа, поготово овде на Балкану. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Говорим генерално за цео народ не само за епископе. Да, али све се мења у животу, и никад не знаш шта носи будућност. Може лако да се деси да ти што мисле да су обезбеђени доспеју у ситуацију да немају ништа, поготово овде на Балкану. Paa, mozda individualno. Opet, tesko je ocekivati neku generalnu propast lopova i probisveta, pogotovo ovde na Balkanu. Sto se tice crkve, kapiram da je jos teze bar kakav sam ja utisak stekao. Ona je jos zatvoreniji ekosistem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 И да ли црква социјална установа или порезници одвајају новац за социјалну помоћ грађана? Где је ТАЈ новац, намењен у ту сврху? https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 И да ли црква социјална установа или порезници одвајају новац за социјалну помоћ грађана? Где је ТАЈ новац, намењен у ту сврху? А оно "брига за ближњег свог"? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 И да ли црква социјална установа или порезници одвајају новац за социјалну помоћ грађана? Где је ТАЈ новац, намењен у ту сврху?Crkva pre svega treba da bude nesto nalik socijalnoj ustanovi, pogotovo za svoje clanove kojima je pomoc neophodna. Јефимија Крунић, Лазар Нешић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 А ја у истој имам плату 15.000... Баба and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Crkva pre svega treba da bude nesto nalik socijalnoj ustanovi, pogotovo za svoje clanove kojima je pomoc neophodna. Кад би тако било, онда би довољно било, да се Литургија служи на пропланку пред дрвеним Часним Крстом, везаног канапом. Ту би можда ипак више њих нашло истинског Христа, поготово ако је некоме Хришћанска заједница помогла да учврсти нарушен кров и средила зидове у соби у којој је ушло тог дана једно новорођенче. Још ако је то водоинсталатер, па оној баки уради нове цеви, јер је она имала довољно новца само за материјал...и тако се захвали, добрим и честитим људима, које би требало Хришћанима назвати. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Шта би Исус рекао када би видјео ...? Или још боље, шта би Богородица рекла када би видјела ... Видели су и гледају Ћириличар and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Кад би тако било, онда би довољно било, да се Литургија служи на пропланку пред дрвеним Часним Крстом, везаног канапом. Ту би можда ипак више њих нашло истинског Христа, поготово ако му је Хришћанска заједница помогла да учврсти нарушен кров и средила зидове у соби у којој је ушло тог дана једно новорођенче. Ako sam te dobro razumeo, mislis da u tom slucaju ne bi imali cime da izgrade crkve?Ja mislim da bi. Ali onda ne bi mogao da se priusti neki drugi luksuz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука