branimirpn Написано Јун 5, 2012 Пријави Подели Написано Јун 5, 2012 Ovo ne znam, ali okej.. No dalje u vezi tau-krsta: http://en.wikipedia.org/wiki/Taw http://de.wikipedia..../Taw#Geschichte Dakle, X i +, a Jezekilj piše: I reče mu Gospod: Prođi posred grada, posred Jerusalima, i zabeleži belegom (tav, x, +) čela onim ljudima koji uzdišu i koji ridaju radi svih gadova što se čine usred njega. A drugima reče i čuh: Prođite za njim po gradu, i pobijte, neka ne žali oko vaše niti se smilujte. Starce i mladiće, i devojke i decu i žene pobijte da se istrebe; ali na kome god bude znak, k njemu ne pristupajte; i počnite od moje svetinje. I počeše od moje svetinje. I počeše od starešina što behu pred domom. (Jezek. 9, 4-6) Jovanovo otkrivenje pak: I iz dima iziđoše skakavci na zemlju, i dade im se oblast, kao što i skorpije imaju oblast na zemlji. I reče im se da ne ude travi zemaljskoj niti ikakvoj zeleni, niti ikakvom drvetu, nego samo ljudima koji nemaju pečat (tav, x, +) Božji na čelima svojim. (Otkr. 9, 3-4) Bez ikakve malicioznosti, stvarno mi nije jasno sta si hteo da kazes. Sve sto si napisao stoji, cak sam i linkove preocitao (nemacki koliko je u mojoj moci). Statika ti nije jaca strana.Sve u svemu, kakve veze ima sve ovo sa nepoznavanjem izgleda raspeca (kako tvrde uceni ljudi). Zna se da je bila bolna, sramotna i smrtonosna kazna.P.S. Negde sam vec rekao, ali nema veze. Izrazavam zaljenje zbog smrti prof.dr Radovana Bigovica. Gospodin u svakom pozitivnom smislu te reci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 5, 2012 Пријави Подели Написано Јун 5, 2012 А има и далеко горих ствари. Крајем деведесетих година, по гимназији су се у неколико генерација делиле мале Библије. Оне са савитљивим плавим корицама. И сестра моја добила једну, и стајало нам то у кући. И ја узео, пошто имамо једну гломазну, да ми та стоји вамо код мене, и читао је, и онда наиђем на неке ствари за које сам се запрепастио, јер знам засигурно какве су у оригиналу. Ово је Чарнићев превод, али фризиран. Онда упоредим то и видим колико је књига "дотерана". Е, сад, ко је те књиге делио, да ли Јеховини сведоци или адвентисти, не знам, јер су и једни и други склони фалсификовању Библије, али не могу да верујем да се тако нешто дозволило и да нико није проверавао од тих директора ко му вршља по школи и ко деци дели књиге и какве се то књиге деле деци. Додуше, са дељењем бесплатних Нових завета се престало онда када су почеле Гашине реформе, тако да је макар то мало доброг и од њега и његових реформи Сећам се и ја тих малих плавих завета, чак мислим да имам један комад код мене, делили људи на пијаце на вашаре свуда где су стигли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 5, 2012 Пријави Подели Написано Јун 5, 2012 Što je višje delovanje težine, to je veći efekt prevrtanja, zar ne.. Nije da sam bio genije, ali barem toliko sam naučio na faksu. Istorijski mogli bi da argumentujemo da što bi se rimski vojnici mučili komplikovanijim konstrukcijama kad može jednostavnije, još kad je rimsko kažnjavanje raspećem obično obuhvatalo nosenje stuba od strane osuđenog i vezivanje stuba (konopcom ili ekserima ili oboje) zajedno sa jadnikom za nosač? Jeste da danas ne znamo kako je izgledao krst raspeća, nemamo fotografije ili originalne izvore očevidaca pa da možemo da dokažemo da je bilo ovako ili onako, ali tvrditi da je verovatno imao oblik takozvanog t-krsta ne stoji. Ovo je za moj pojam samo fora da se proturi nešto svoje.. Protagoras, jesi spremio bokken? Кад је у питању превртање, оба облика и крст и т су подједнако подложни превртању, док са аспекта веће носивости, т може више понијети него крст, уколико крст подразумјева прикивање хоризонталне летве са вертикалном. Код Т комада тежина човјека прености се преко хоризонталне летве на вертикалну, док код крста ексери директно носе сву тежину човјека. Али статика је потпуно не битна у сваком случају. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
branimirpn Написано Јун 5, 2012 Пријави Подели Написано Јун 5, 2012 Doslovce sam napisao da se po mom saznanju ne zna kakvo je bilo raspece. Najverovatnije u obliku slova T a mozda i nije. Pa sam opet ponovio da uceni ljudi kazu da se ne zna kakvo je bilo raspece. Kad kazem da ne znam (prihvatam izjave obrazovanijih od mene) onda ne mogu da poturam bilo sta. A statika i odredjivanje tezista mi malo ne idu sa Isusom Hristom. Kako god, pozdrav svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 5, 2012 Пријави Подели Написано Јун 5, 2012 А има и далеко горих ствари. Крајем деведесетих година, по гимназији су се у неколико генерација делиле мале Библије. Оне са савитљивим плавим корицама. И сестра моја добила једну, и стајало нам то у кући. И ја узео, пошто имамо једну гломазну, да ми та стоји вамо код мене, и читао је, и онда наиђем на неке ствари за које сам се запрепастио, јер знам засигурно какве су у оригиналу. Ово је Чарнићев превод, али фризиран. Онда упоредим то и видим колико је књига "дотерана". Kada kažeš 'frizirana' - u odnosu na šta su frizirana? U odnosu na Grčki jezik sa koga je prevodjeno ili u odnosu na Čarnićev prevod u koji si ti imao uvid? Ako imaš vremena, ne bilo ti zapovedjeno, pošalji mi koja su ta 'frizirana mesta'. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2012 Пријави Подели Написано Јун 5, 2012 Kada kažeš 'frizirana' - u odnosu na šta su frizirana? U odnosu na Grčki jezik sa koga je prevodjeno ili u odnosu na Čarnićev prevod u koji si ti imao uvid? Ako imaš vremena, ne bilo ti zapovedjeno, pošalji mi koja su ta 'frizirana mesta'. Имао сам увид у два примерка Чарнићевог превода. Фризирана у смислу да им је значење измењено, а нека су места избацивана, а у складу са адвентистичким учењем. По томе сам и познао. Драге воље бих ти послао сада, али у Крагујевац стижем тек за викенд, па ако се сетим, или ако се ти сетиш да ме подсетиш, шаљем ти, нема проблема, могао бих тачно и да ти кажем које је издање у питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Имао сам увид у два примерка Чарнићевог превода. Фризирана у смислу да им је значење измењено, а нека су места избацивана, а у складу са адвентистичким учењем. По томе сам и познао. Драге воље бих ти послао сада, али у Крагујевац стижем тек за викенд, па ако се сетим, или ако се ти сетиш да ме подсетиш, шаљем ти, нема проблема, могао бих тачно и да ти кажем које је издање у питању. OK. Unapred ti hvala. Čisto da znaš, razlog zašto te ovo pitam je dvojak: Ja molitveno svakog jutra čitam Čarnićev prevod Novog Zaveta i tako radim još od 1988. Imam i Sinodalni prevod, ali ... navika je čudo. A drugi razlog je što sam ... pojma nemam kako, našao u kući mali belo ukoričeni Novi Zavet takodje Čarnićev prevod, ali od Gideonita i taj sam dao ćerki. Nikad mi nije palo na pamet da pomislim da bi oni (ko god da su) menjali nešto u Svetom Pismu, ali sada ... razmišljam da uporedim. I još nešto, da se vratimo na topik, voleo bih da napravim neki pamflet ili slično, A 4 format, koji bih delio ispred Arene, a koji bi prevashodno bio namenjen (= target group) onima koji će otići na skup Jehovista iz znatiželje, dosade, radi muvanja devojaka / mladića ili iz bilo kog drugog razloga. Imam ideju šta napisati ali pošto verujem da nisam popio svu pamet ovog sveta - ima li neko ideju ili iskustva po ovom pitanju? Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxina Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Што се тиче Гидеонита, колико знам то је удружење Хришћана, обично еванђеоских (баптисти, пентекосталци...и та група) које је себи задало задтак да дели Света писма. Некада су њихове Библије биле у свим хотелима у Америци (за свет не знам). Каква је данас ситуација, ни то не знам. Они не преводе, само штампају и деле. А о Сведоцима...не знам заиста ко је толико луд да иде на њихов конгрес да би мувао женске (или тако шта), ма сморно је на њиховим састанцима, а ко је иоле паметан и има логику (макар и мало) бежаће главом без обзира! Мислим да то и треба написати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 Funny Irony regarding Jehovah's Witnesses http://www.youtube.com/watch?v=RD7DP_aLVRw Zanimljiv kanal posvećen diskusijama o sektama Jehovinim Svjedocima i Mormonima ali na engleskom: Discussion of the sects of Mormonism and Jehovah's Witnesses http://www.youtube.com/user/Bibl3Thumper?feature=watch Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 Што рече једна цурица, ћерка мог доброг пријатеља свештеника - "ваљда Римљани знају како су разапињали људе..." zuti car је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Имао сам увид у два примерка Чарнићевог превода. Фризирана у смислу да им је значење измењено, а нека су места избацивана, а у складу са адвентистичким учењем. По томе сам и познао. Драге воље бих ти послао сада, али у Крагујевац стижем тек за викенд, па ако се сетим, или ако се ти сетиш да ме подсетиш, шаљем ти, нема проблема, могао бих тачно и да ти кажем које је издање у питању. Moлим те брате дај неку информацију о "фризираном" Чарнићевом преводу,то ме веома интересује. Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 16, 2012 Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 Ovo ko da je piso Jovan Deretic,bolesno .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 14, 2012 Пријави Подели Написано Август 14, 2012 -Владимир-, Malina, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Znate li nekog ko je uspeo da smori jehovine svedoke razgovarajuci o bibliji ? Bilo bi zanimljivo upoznati takvu osobu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Gde najviše u Beogradu vrebaju Jehovini svedoci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука