Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Pa dobro znam da su opasni. Na koji način uvlače decu u sektu i kako rade čisto tako da znam.

koliko ja vidim u mojoj blizini dele neke letke i knjige, kao za džabe. Meni su dali i njihov sajt i kao tamo imaš njihov prevod biblije na svim jezicima i tumačenje itd...

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

ја не знам баш хебрејски течно да причам па ако може помоћ јер сам на њиховом сајту нашао ово: Јехова је облик Божјег имена који се на српском користи већ више векова. Иако многи изучаваоци радије користе „Јахве“, Јехова је облик тог имена који је постао најпрепознатљивији. Први део Светог писма није писан на српском већ на хебрејском језику, који се чита здесна налево. На том језику, Божје име се појављује у облику четири сугласника, יהוה. Та четири хебрејска слова — транскрибована као ЈХВХ — позната су као тетраграм.

Подели на овим сајтовима

evo ja cu da izradim jedno ubavno nakiceno :D

не, мора да буде просто... ако га улепшаш посумњаће

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ја не знам баш хебрејски течно да причам па ако може помоћ јер сам на њиховом сајту нашао ово: Јехова је облик Божјег имена који се на српском користи већ више векова. Иако многи изучаваоци радије користе „Јахве“, Јехова је облик тог имена који је постао најпрепознатљивији. Први део Светог писма није писан на српском већ на хебрејском језику, који се чита здесна налево. На том језику, Божје име се појављује у облику четири сугласника, יהוה. Та четири хебрејска слова — транскрибована као ЈХВХ — позната су као тетраграм.

Sve jedno kako je šta transkribovano. Ova sekta je u Americi nastala oni mogu pišu i na turskom jeziku sve jedno im je treba im što više lakovernih.

Подели на овим сајтовима

Sve jedno kako je šta transkribovano. Ova sekta je u Americi nastala oni mogu pišu i na turskom jeziku sve jedno im je treba im što više lakovernih.

ма ја бре питам за ово "јахве" бре цело свето писмо претражих неигде нема "јахве" и нигде Бог не каже ја сам "јахве" то ми је име

Подели на овим сајтовима

ма ја бре питам за ово "јахве" бре цело свето писмо претражих неигде нема "јахве" и нигде Бог не каже ја сам "јахве" то ми је име

To Jahve su izmislili samo da druge vrbuju.

Подели на овим сајтовима

зависи од преводиоца

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

не, мора да буде просто... ако га улепшаш посумњаће

dobro moze i prosto. nazvrljacu im moji nogopisom :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Није близак ни једном. Код њих је "крштење само" симболичан чин, чак можеш да се крстиш више пута.

не знам мислим да не може више пута јер исповедају никејски симбол вере

Подели на овим сајтовима

погледај те овај снимак 

Подели на овим сајтовима

Navodno neka baba je izjavila kada je bila u manastiru Ostrog:"E, svuda sam se krstila, ali ovdje pod Ostrogom je najljepše". Mora biti da je bila subotarka : )

ма мислила је да је се крстила руком а не на обред Крђштења  301  greengrin 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...