Jump to content

Колико смо склони похлепи?

10 члановâ је гласало

1. 1. Дали си похлепан?

• Да
      1
    • Не
      9

Препоручена порука

Нормално је да се сви ми боримо да би остварили неке своје зацртане циљеве . Да имамо већу зараду , да напредујемо у свом послу и да би лакше и лепше живели . Када се остваре ти циљеви људи се најчешће не задовољавају са тим и иду даље . Сада ту настаје проблем што људи немају границе и никада не задовољавају постигнутим и увек су не задовољни .Тада људи улазе у фазу када им остало није битно осим да они иду даље . Не интересују их последице својих поступака .Не ретко у тој свеопштој трци нарушавају своје здравље , уништавају своје породице , нарушавају другима здравље , али њих то најчешће то не интересује.

Зашто људи никада нису задовољни постигнутим ? Зашто увек теже да иду даље и не обраћају пажњу на последице које евентуално из тога могу да се појаве?

Похлепа је по мени једна велика несрећа и никада неби требало да дозволимо себи да будемо похлепни и да поставимо себи разумне циљеве и када то достигнемо да се задовољимо са тим . То сигурно може позитивно да утиче на наше здравље , да нисмо преоптерећени неким стварима , да имамо више времена за своју породицу , да се културно и духовно уздижемо и да водимо срећнији живот. 

Новац и каријера јесу битни , али има много других ствари који су  важнији од новца.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Тешко је дати одговор на овакво једно питање, јер похлепа може да буде и скривена, подмукла. 

Мислим да нисам похлепан, међутим свестан сам да са друге стране да није истина да дајем све своје ,,вишкове" сиромасима. Умем да уживам у неким стварима, да купим нешто ,,скупо", рецимо да ако ми се баш негде не иде пешке узмем такси..  :)))  Додуше, то више спада у оно, да ли рационално трошим свој новац....

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Па и ја волим неки пут да усрећим таксисте , али то није похлепа .Похлепа је када волиш да ти је буђелар што дебљи. :)))

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Па и ја волим неки пут да усрећим таксисте , али то није похлепа .Похлепа је када волиш да ти је буђелар што дебљи.

Znaci vec kad volimo da nam je budjelar sto tanji to znaci da smo na dobrom putu i da savladavamo pohlepu? 

Подели на овим сајтовима

Немам проблема са похлепом, надам се. Али зато имам проблема са другим греховима. Шта да се ради. Морамо да се боримо са сопственим слабостима.

Подели на овим сајтовима

Znaci vec kad volimo da nam je budjelar sto tanji to znaci da smo na dobrom putu i da savladavamo pohlepu? 

Не треба ићи из крајности у крајност .Средина је злата вредна .

Подели на овим сајтовима

Не треба ићи из крајности у крајност .Средина је злата вредна .

Nisi odgovorio na pitanje. Posto svi automatski vole da imaju sto vise novca da bi dosli do te tvoje sredine treba da, baj jedno vreme, da zele da imaju sto manje novca. Jel to vazi onda i za zdravlje?! Ne treba zeleti biti sto zdraviji nego onako osrednje, da se nadje koja teskoca?! A za posao?! Pa nije dobro da se uvek trudimo da ono sta radimo bude najbolje moguce nego da ima par falinki?! Ili druzenje sa prijatelima?! Treba da padne po koji incident da ne bude bas to sve tako lepo i dobro?!

Подели на овим сајтовима

Ne smatram se pohlepnim , kao i svi ostali koji glasaše u ovoj anketi prije mene . Samo mislim da nisam ja mjerodavan da govorim o svojoj pohlepi , to bi najbolje mogli da ocjene ljudi koji me svakodnevno/često okružuju . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Nisi odgovorio na pitanje. Posto svi automatski vole da imaju sto vise novca da bi dosli do te tvoje sredine treba da, baj jedno vreme, da zele da imaju sto manje novca. Jel to vazi onda i za zdravlje?! Ne treba zeleti biti sto zdraviji nego onako osrednje, da se nadje koja teskoca?! A za posao?! Pa nije dobro da se uvek trudimo da ono sta radimo bude najbolje moguce nego da ima par falinki?! Ili druzenje sa prijatelima?! Treba da padne po koji incident da ne bude bas to sve tako lepo i dobro?!

Када сам рекао средина мислио сам да има новца скроман , нормалан живот , а не да има више новаца , па да банкротира . 

Што се здравља тиче цитираћу свој први пост .

Похлепа је по мени једна велика несрећа и никада неби требало да дозволимо себи да будемо похлепни и да поставимо себи разумне циљеве и када то достигнемо да се задовољимо са тим . То сигурно може позитивно да утиче на наше здравље

Када сам рекао златна средина мислио сам да човек не треба да буде похлепан и да човек увек треба да има разуман и остварљив циљ у животу , а да не гази преко "мрви  " да би дошао то тога и не разумем какве везе има здравље и дружење са пријатељима са тим.

Подели на овим сајтовима

ja sam operisan od pohlepe,ali to ne znači da ne volim da imam,naravno da volim i trudim se da imam,samo što to nema veze sa pohlepom,pohlepa je kad si nezasitljiv,kad si rupa bez dna,kada izostaje zadovoljstvo,već vječito hoćeš još i još,to ljude osakati,napravi ih nakazama ...

Подели на овим сајтовима

Баш тако Кордун , кад човек постане врећа без дна.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Cinjenica je da onaj ko  nema dovoljno i onaj koji ima mnogo mogu biti isto pohlepni. A sebe smatram razumno pohlepnim. Uvek zelim vise, ali cuvam i svoje prijatelje, od svojih ambicija.

Teska tema. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Јесте тешка ,али мислим да треба да се суочимо и са таквим стварима јер када се то измакне контроли није добро за никога .

Подели на овим сајтовима

Од најпохлепнијих људи које сретох у свом животу, људи који се нису либили да од унесрећеног човека који је на социјалном дну искамче нешто, сам чуо да за себе говоре како нису похлепни.

Чак шта више говорили су како су скромни. Јер ето неки имају виле на Дедињу а они само обичну нову кућу на три спрата у варошици.

Ствар је овде колико је човек објективан кад говори о себи.

Подели на овим сајтовима

Ствар је овде колико је човек објективан кад говори о себи.

facenew22222222

Чак и да човек жели више за себе, не верујем да ће то назвати похлепом, пре потребом (обично основном). Можда боље да се упиташ колико дајеш другима (од оног што створиш/зарадиш)?

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...