Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Sorry but to što pišeš je teško lupetanje, koje ne potkrepljuješ ni sa čim... te je malo teško odgovarati... jednostavno nema činjenica niti argumenata koje je potrebno osporiti... samo nepotkrepljene tvrdnje o zlim ateistima... poput blejanja Orvelovih ovaca: "Četri noge loše, dve noge dobre"... promeni malo ploču... ova se izlizala a i u startu je bila glupa...

Pri čemu i menjaš temu... budući da si prvo tvrdio da je eugenika na neki način povezana sa ateizmom...

Inače, ko god da je tvorac TE, sama teorija nema ama baš nikakve veze sa ateizmom, i podjednako je (ne)tačna ako postoji ili ne postoji Bog... jedino što je njoj sukobljeno je TVOJE viđenje toga kako je Bog stvarao... a kad se tvoje vidjenje sukobi sa činjenicama, činjenice uvek pobeđuju...

... niti će bilo koja teorija ikada postati zakon...

Aha... često se dešava da nam biolozi odu u inostranstvo...

...budući da je cilj svake naučne teorije da Midrashu bude logična a ne da pruži objašnjenje činjenica.

Što je babi milo, to joj se i snilo...

Ne brinem se ja, posebno za tvoje lupetanje, prijatelju - vidim da ne poznaješ drugi rečnik :) Već ćeš videti da sam u pravu, a i u Boga ćeš poverovati, garantujem ti.

Drugo, ne vidim da menjam temu...i dalje tvrdim da TE+ateizam vode do eugenike. Prouči malo.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ако се дође до неке нове догме, то ће бити заједно са Западном Црквом. Моје је мишљење да веровање у конкретне личности, првостворене, прародитеље и узрочнике свих људи - Адама и Еву - треба уврстити у Символ вере.

Еволуцију треба прихватити оберучке. Међутим, то морамо дубље сагледати - морамо се позабавити модерном квантном космологијом, на стваралачки начин сагледати физичке могућности и вероватноће.

Свако ко буде учио да су Адам и Ева еволуирали од хоминида, антропоморфних мајмуна, итд, запашће у извесни еволуфилизам. Такво учење правиће идеологију од биологије - што ће за теологију бити застрањење.

Сваки човек који данас живи на Планети потомак је еволутивних облика. Међутим, верујемо да смо потомци и рођених од Адама и Еве - чије се племе измешало са еволутивним људима, што је сагласно са библијском причом.

Дилема је у томе како разумети постојање других племена поред Адама и Еве одмах по њиховом паду, док се у стварању и до тренутка пада спомињу једино Адам и Ева. Једино кроз модерну науку можемо нешто претпоставити.

Данас се снимају разни филмови научне фантастике од који су већина бесмислени. Међутим, ако обратимо пажњу видећемо да су неки од њих веома интелигентни. Неке фантастичне ствари сада припадају научним спекулацијама.

Сматрам за крајње штетно када се хришћани стиде научне фантастике која се базира на актуелним научним моделима. И они који се укопавају у тренутна научна сазнања, и они који беже од свега што наука сагледава, припадају крајностима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ne pomisljaj tako :) ,mozda TE stoji,samo kazem da ne terba odmah uklapati sve u TE vec ostaviti prostor da nesto ne razumemo,i da se neke stvari uklapaju iako nam to tako ne izgleda na prvi pogled...

Ne uklapam ja nista u te.. ja ne znam da li je adam stvarno postojao i ne zanima me... meni je poenta.... sta uci ta prica o adamu.. da sam ja rodjen gresan i da se spasvam kroz Hrista.... prosto i jednostavno...

jednostavno mi je nelogicno da verujem da je bog stvorio coveka adama od zemlje.. kada imam dokaze da je covek stvorio prirodan proces evolucije ojasnjen kroz teoiru evolucije.

Mislim da prica o stvaranju sigurno nije bukvalna i, kao sto rekoh.. ako crkvena dogma bude rekla da jeste.... nema sta da me zadrzi u crkvi koja ima lazno ucenje. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ако се дође до неке нове догме, то ће бити заједно са Западном Црквом. Моје је мишљење да веровање у конкретне личности, првостворене, прародитеље и узрочнике свих људи - Адама и Еву - треба уврстити у Символ вере.

Еволуцију треба прихватити оберучке. Међутим, то морамо дубље сагледати......

Сваки човек који данас живи на Планети потомак је еволутивних облика. Међутим, верујемо да смо потомци и рођених од Адама и Еве - чије се племе измешало са еволутивним људима, што је сагласно са библијском причом.

Da li si ovo čuo od nekoga, pročitao ...  ?         Hoću da kažem, zanimljivo je.                   Nije mi promaklo da si rekao  "verujemo da smo...".

Подели на овим сајтовима

Ko smatra da je Biblija uđzbenik nauke,  on treba da traži sklad o kome pričaš.      Znam mnoge vernike kojima ne treba taj sklad.   Bibliju uglavnom tumače "ne bukvalno".     Čula sam nedavno da zvanična jevrejska rel.organizacija tumači starozavetni tekst otprilike ovako:   priče treba shvatati bukvalno sve dok nisu u suprotnosti sa zvaničnom naukom.   Praktično, zar ne?

Po tome nauka je dogma,pa ako nauka aminuje,onda moze.Ne bih ja to tako...Ne mislim da je biblija udzbenik nauke,mnoge stvari tu jesu samo prica i metafora,ali da  Adam i Eva nisu konkretne licnosti i da smrt nije posledica Adamovog greha,ne bih rekla....mi znamo i da postoji prica pre pada,pa prica o paloj prirodi,to su vec stvari koje nam je otkrio Bog ,a i iskustvo svetih.Zato i treba da postanu dogme,jer su ljudi zbunjeni,i prestaju da veruju u to,jer ne mogu da usklade sa naukom...a postoji objasnjenje,za one kojima je potrebno/mada vidim da si se i ti zainteresovala za to pitnje u zadnjem tvom odgovoru.Nije meni do sklada zbog sklada vec znam da je Istina jedna i lepo je da imam makar neki trag...

Подели на овим сајтовима

@@CecaV,

То се може данас протумачити из Библије. Ради се о ,,мешању синова Божијих и кћери човечијих''. Треба обратити пажњу на тај детаљ.

Према томе, како ћемо разумети чињеницу да су Адам и Ева узрочници свих људи, ако у исто време прихватимо чињеницу да су људи еволуирали? Ту морамо одвојити две ствари. Прво, да Адам и Ева нису настали еволуцијом (онако како наука објашњава), и друго, могућност да су људи еволуирали као последица Адамовог пада.

Адам (и Ева) је могао тренутно бити ,,изгнан'' у пало стање где су људи еволуирали. Еволутивним људима узрочник је Адам.

Рођени од Еве измешали су се са еволутивним људима. Данас смо сви потомци рођених од Еве и еволутивних људи.

Сви ови имају узрочника Адама. Свима нама је узрочник Адам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ne uklapam ja nista u te.. ja ne znam da li je adam stvarno postojao i ne zanima me... meni je poenta.... sta uci ta prica o adamu.. da sam ja rodjen gresan i da se spasvam kroz Hrista.... prosto i jednostavno...

jednostavno mi je nelogicno da verujem da je bog stvorio coveka adama od zemlje.. kada imam dokaze da je covek stvorio prirodan proces evolucije ojasnjen kroz teoiru evolucije.

Mislim da prica o stvaranju sigurno nije bukvalna i, kao sto rekoh.. ako crkvena dogma bude rekla da jeste.... nema sta da me zadrzi u crkvi koja ima lazno ucenje. 

Zato sto ne mozes da vidis svet pre pada....Zato nikako da sretnes Adama i Evu i taj raj,za kojim ako ne svesno,onda nesvesno ceznes.Ako si doziveo preumljenje u nekom trenutku,onda si iskusio Milosavljevica pre i posle pada.Starog i novog coveka,naravno stalno smo u osvajanju tog novog coveka u sebi.Ako nisi hoces,to je duhovno sazreavnje.Tako je i sa Adamom bilo.

Подели на овим сајтовима

ako crkvena dogma bude rekla da jeste.... nema sta da me zadrzi u crkvi koja ima lazno ucenje.

Верујем у једнога Бога, Оца сведржитеља творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог...

(Символ вере)

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Zato sto ne mozes da vidis svet pre pada....Zato nikako da sretnes Adama i Evu i taj raj,za kojim ako ne svesno,onda nesvesno ceznes.Ako si doziveo preumljenje u nekom trenutku,onda si iskusio Milosavljevica pre i posle pada.Starog i novog coveka,naravno stalno smo u osvajanju tog novog coveka u sebi.Ako nisi hoces,to je duhovno sazreavnje.Tako je i sa Adamom bilo.

Odbijanje necega za sta imas jasne dokaze da je proces u prirodi, nije duhovno sazrevanje vec sujeverje i ignorancija. 

Ako mi religija kaze da smrt nije postojala pre ljudi.. ta religija je laz jer smrt jeste postojala pre ljudi. 

a ja sam covek vernik, verujem u hristosa, a ne u sujeverja. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Odbijanje necega za sta imas jasne dokaze da je proces u prirodi, nije duhovno sazrevanje vec sujeverje i ignorancija. 

Ako mi religija kaze da smrt nije postojala pre ljudi.. ta religija je laz jer smrt jeste postojala pre ljudi. 

a ja sam covek vernik, verujem u hristosa, a ne u sujeverja. 

vec smo pricali da ne moras da odbijes TE,meni licno je tesko prihvatljiva jos uvek,i mislim da ti Crkva nece reci da je to neistina,posebno ako jeste u redu Te...ali ne moras da odbijes ni ove stvari o kojima pricamo,mozes da das prostora da ih jos uvek ne razumes...al naravno,ti verujes kako je tebi blisko,ovo je samo razmena misli i uverenja,da ne shvatis kao ubedjivanje

Подели на овим сајтовима

Смрт је прицип од Великог праска. Непозната је структура пре тога.

Данас је нормално рећи да Велики прасак није апсолутни почетак. Али већину чека да се прешалта у ново доба космологије.

Питање смрти не припада биологији. Оно припада нечем скривеном.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ne brinem se ja, posebno za tvoje lupetanje, prijatelju - vidim da ne poznaješ drugi rečnik :)

Da se nisi možda uvredio? Zato što sam na tvoje iznošenje netačnih tvrdnji u cilju nipodaštavanja ateista napisao da "lupetaš"? Da nećeš možda i da ti se izvinim? :D

Već ćeš videti da sam u pravu, a i u Boga ćeš poverovati, garantujem ti.

Hvala. Ta garancija mi baš mnogo znači.

Drugo, ne vidim da menjam temu...i dalje tvrdim da TE+ateizam vode do eugenike. Prouči malo.

Šta da proučim? Ideju da su države koje su sprovodile mere iz eugenike početkom 20. veka (USA, Belgija, Švedska, Brazil, Kanada, Danska, Finska, Norveška...) bile ateističke?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Da se nisi možda uvredio? Zato što sam na tvoje iznošenje netačnih tvrdnji u cilju nipodaštavanja ateista napisao da "lupetaš"? Da nećeš možda i da ti se izvinim? :D

Hvala. Ta garancija mi baš mnogo znači.

Šta da proučim? Ideju da su države koje su sprovodile mere iz eugenike početkom 20. veka (USA, Belgija, Švedska, Brazil, Kanada, Danska, Finska, Norveška...) bile ateističke?  :D

Ih, kada bi me vređala svaka glupost, gde bih završio. Ne brini, nisam se uvredio i ne treba mi tvoje izvinjenje. 

Da proučiš ostale stavove teoretičara evolucije, a i glavnih nosioca eugenike, pa ćeš se uveriti. Sa druge strane, to što se neko proglašava hrišćanskom državom, ne znači da ona to i jeste - sa druge strane, ni jedna od tih država nije hrišćanska već, u najbolju ruku sekularna.

A za garanciju - pa ja bih najviše želeo da ne sačekaš trenutak kad staneš pred Gospoda i uveriš se u Njegovo postojanje, već da Ga zavoliš već sada. Ne znam koliko imaš godina. Vi "slobodni mislioci" sve o sebi krijete kao zmija noge, valjda se bojite da kažete nešto u svoje ime - no, bez obzira, ja shvatam kako razmišljaš jer sam bio tu gde si - ovo gde sam sada je daleko, daleko, pametnije i ima više smisla i logike. Znam da ćeš da izruguješ i ovo što ti kažem, ali - ja sam prošao sve ateističke škole, partiju i bio partijski vojnik, oficir JNA - vazduhoplovni inžinjer, kad se tamo ulazilo po preporuci ateitičke kom. partije. Znam o čemu govorim.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Citam ova vasa izlaganja svako ima neki svoj stav po pitanju evolucije i stvaranja odnosno ti milioni godina sa kojima se razmecu ateisti odnosno evolucionisti. Da li znate ko dr. Entoni Flu,njega su nazivali sampionom ateizma,taj covek je imao mnogo duela sa religioznim ljudima i uvek je nekako izlazio na kraj. posle 30 godina njegovog naucnog rada,desio se slucaj imao je duel sa covekom koji veruje u postojanje stvoritelja,posle tog duela entoni flu se preobratio.

ovako je tekao razgovor.

Pitanje koje je postavljeno dr flu je.

Doktore gde je potekla ova? knjiga,podize bibliju.

Dr Flu kaze onako sa osmehom citiram "pa u stampariji" smeje se

ovaj mu kaze pa dobro znamo da je knjiga nastala u stampariji,ali neko je morao da napise ovu informaciju.

slazes se samnom.

dr flu kaze ,da naravno.

Sad se postavlja presudno pitanje doktoru.

Doktore najsitniji organizam  bakterija nije mogao slucajno da postane,bakterija ima svoj dnk,dnk sadrzi odredjenu informaciju da bi nastala ta bakterija.

KO JE STVORIO TIU INFORMACIJU?

dr.flu je zastao kroz zube je prokomentarisao nesto,vesto je izbegao odgovor.

posle 9 meseci,sazvao je konferenciju za stampu,rekao je doslovce,dugo sam razmisljao o svemu,na kraj sam svatio da postoji stvoritelj,neko ko je sve ovo stvorio.

To je bola katastrofa za svet evolucionista,oni nisu mogli da se pomire ssa tim,da covek koga su smatrali ikonom ateizma i evolucionizma,priznaje da postoji stvoritelj,neko ko je sve ovo stvorio na zemlji.

Kako am ja svatio evolucioniste,oni kad neznaju pravi odgovor oni kazu da je to relativna stvar,ili kad nemogu da odrede tacan period desavanja nekog dogadjaja,oni imaju uvek keca u rukavu,to su oni milioni i milionigodina sa kojima oni manipulisu.

Da BIBLIJA ima i jednu slabu tacku,netacnu informaciju,evolucionisti bi se vezali za nju kao krpelj i uvek bi se pozivalina tu informaciju,u bibliji nema netacne informacije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...