ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Па у принципу и није најбитније како је настао живот (мада за разумевање православља је итекако битно) оно што је много битније то је смрт и ТЕ као и сва остала наука безбожних научника само замајава људе да се не би бавили једином извесном ствари на овоме свету а то је смрт. Тај моменат када дође атеистима јако ће им бити битно да ли су настали од амебе преко мајмуна. Но неки од њих су вероватно млади па још мисле да ће вечно живети а на жалост неки су у позним годинама а робови су своје самообмане. И што рече Господ онај који неће да поверује неће поверовати ни да ко од мртвих устане. (да им јави загробну истину) Све у свему и за једне и за друге потребна је молитва верујућих еда би како одбацили узалудно тапкање по мраку док сат откуцава, откуцава. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Биће занимљиво јер смо сви потомци еволуције. Стварање Адама и Еве остаје тајна. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ni jedno ni drugo ti nije tačno,prvo za hljeb vrlo je važno kako je nastala pšenica,pitaj nekog tehnologa u pekarskoj industriji,postoje sorte pšenice sa viškom proteina,sa staklastim zrnom,one su važne za recimo konditorsku industriju,isto tako imaš i za hljeb odgovarajuće vrste koje se miksaju u nekim omjerima Za ovo što TE pokriva zaista nije relevantno,ali je potpuno bez veze što i to nije obuhvatila ,bavi se svime živim samo ne nastankom života,jer ako već tumače evoluciju red je da krenu od nule Evo ga jos jedan kojeg mrzi da cita... Ok, znaci moja keva NE MOZE da umesi hleb ako ne zna poreklo psenice od koje je napravljeno brasno... Ekstra... Kreacionisticka logika na delu. Citaj pazljivo, covek je napisao da za RECEPT hleba nije potrebno znati poreklo psenice. U receptu samo pise "uzeti dve solje brasna". Ne znam iz kakvih vi recepata to spremate al ja jos ni jedan recept nisam video da se bavi poreklom nutrijenata... Boze, sta sve ljudi nece napisati... Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Биће занимљиво јер смо сви потомци еволуције. Стварање Адама и Еве остаје тајна. Адам значи Човек и у Светом Писму је јасно речено да је човек створен као што се напомиње да је остали живи свет створен "по врстама својим и носи у себи семе по својој врсти". Тако да човек постоји од онда када је створен са свим својим физичким и духовним особинама. Пре тога није било човека т.ј. Адама. Ко је читао античку литературу од које нас дели 4-5 хиљада година тај схвата да када би постојала могућност путовања кроз време и да дете које је постало писац тих епова као бебу преселимо у данашњи свет не би се ништа разликовао од нас. То ми доказује њихова перцепција света, њихова осећања, осећај за ружно, лепо итд. што у ствари и одваја човека од остале творевине. Дакле питање гласи да ли би по ТЕ човек као продукт неке еволуције требао бар за једну јоту требао да узнапредује у односу на античког човека за тих 4-5 хиљада година? Само да не буде оних сувопарних хваљења како смо сада цивилизованији, културнији, наука напредовала итд. итд. јер је то обична надоградња која ипак почива само на једном темељу а то су баш оне особине које одређују човека пре свега свест, способност сазнања, осећања и остало. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 nije istina,to se moralo nalaziti u TE,to je korijen evolucije,ovo što si pomenuo gravitaciju i elektromagnetizam ti je loše poređenje,nemoj pretjerivati... Ja preterujem? Ti kazes da bi nesto (po tovm misljenju) trebalo da se nalazi u jednoj naucnoj teoriji, u kojoj se od pocetka ne nalazi.. i to predstavlajs kao neki argument... i ja preterujem? Aj da ti objasnim, posto konstatno izbegavas Aquiliusovo pitanje, staj e to naucna teorija i naucni metod... pa ces onda da shvatis zasto se ne nalazi u TE i zasto ne treba... da se nalazi u te. Naucni metod je nacin pravljenja modela stvarnosti. Funkcionise (u ja cu da ti kazem proizoljno) 6 koraka.. 1.Sakupimo podatke.... 2.Napraivmo hipotezu. 3. Testiramo Hipotezu. 4. Postane teorija. 5. Napravimo prtpostavku 6. Proveri pretpostavku i tako se teorija ili deo teorije obara ili potvrdjuje. U sluchaju teorije evolucije. Charls darvin je uradio sledece. 1. Saupio podatke o vrstama, video razlicite osobine izmedju razlicitih vrsta ali i slichnosti, Video fosile.. 2. Te podatke koje je sakupio je napravio hipotezu da su zapravo vrste nastajale jedna od druge i jedna kroz drugu. DAkle hipotezu.. 3. Nastavio je sa proucavanjem podataka, i video da se sve vise i vise fosila i vrsta ukalapa u tu ideju. 4. Napravio je teoriju evolucije koja se zove i poreklo vrsta. i u toj teoriji pokusao je da objasni postojanje razlicitih vrsta ne zivota.. vec vrsta. 5. Napravio je 2 kljudne pretpostavke... prvo sve vise i vise fosila treba da nalazimo koji lice na prelazne forme (ispunjeno) i treba da se nadje neki nacin na koji se prenose podaci sa jedne vrsta na drugu (dnk) ... obe pretpostavke ispunjene. 6. Potvrdili teoriju kao tacnu.. Dakle.. apsotluno ne treba U POREKLU VRSTA dodavati poreklo zivota.. Isto kao sto gravitiaciji ne treba elektromagnetizam. Problem je - sto ti ne znash dve stvari 1. kako naucni metod radi.. 2. Sta je to teorija evolucije to jest teorija porekla vrsta. I zato pravis takve pretpostavke o tome da je i poreklo zivota trebalo da bude u teoriji u poreklu vrsta. Prosto i jednostavno, poreklo zivota.. apsoluntno ne treba da bude deo teorije poreklo vrsta.. to su bliske i povezane teorije, kao gravitacija i elektromaegnetizam ali ne trebaju biti deo iste teorije... jer.. TE objasnjava razvoj vrsta. a abiogeneza poreklo zivota. Nadam se da ti je sad jasnije zasto ne treba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@ПиП, Ипак смо данас сви потомци еволуције. Адам и Ева нису створени као еволутивни људи. Верујемо да смо и њихови потомци. Еволутивне људе могао је узроковати Адам. Велики прасак може бити последица Адамовог пада. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ja preterujem? Ti kazes da bi nesto (po tovm misljenju) trebalo da se nalazi u jednoj naucnoj teoriji, u kojoj se od pocetka ne nalazi.. i to predstavlajs kao neki argument... i ja preterujem? Aj da ti objasnim, posto konstatno izbegavas Aquiliusovo pitanje, staj e to naucna teorija i naucni metod... pa ces onda da shvatis zasto se ne nalazi u TE i zasto ne treba... da se nalazi u te. Naucni metod je nacin pravljenja modela stvarnosti. Funkcionise (u ja cu da ti kazem proizoljno) 6 koraka.. 1.Sakupimo podatke.... 2.Napraivmo hipotezu. 3. Testiramo Hipotezu. 4. Postane teorija. 5. Napravimo prtpostavku 6. Proveri pretpostavku i tako se teorija ili deo teorije obara ili potvrdjuje. U sluchaju teorije evolucije. Charls darvin je uradio sledece. 1. Saupio podatke o vrstama, video razlicite osobine izmedju razlicitih vrsta ali i slichnosti, Video fosile.. 2. Te podatke koje je sakupio je napravio hipotezu da su zapravo vrste nastajale jedna od druge i jedna kroz drugu. DAkle hipotezu.. 3. Nastavio je sa proucavanjem podataka, i video da se sve vise i vise fosila i vrsta ukalapa u tu ideju. 4. Napravio je teoriju evolucije koja se zove i poreklo vrsta. i u toj teoriji pokusao je da objasni postojanje razlicitih vrsta ne zivota.. vec vrsta. 5. Napravio je 2 kljudne pretpostavke... prvo sve vise i vise fosila treba da nalazimo koji lice na prelazne forme (ispunjeno) i treba da se nadje neki nacin na koji se prenose podaci sa jedne vrsta na drugu (dnk) ... obe pretpostavke ispunjene. 6. Potvrdili teoriju kao tacnu.. Dakle.. apsotluno ne treba U POREKLU VRSTA dodavati poreklo zivota.. Isto kao sto gravitiaciji ne treba elektromagnetizam. Problem je - sto ti ne znash dve stvari 1. kako naucni metod radi.. 2. Sta je to teorija evolucije to jest teorija porekla vrsta. I zato pravis takve pretpostavke o tome da je i poreklo zivota trebalo da bude u teoriji u poreklu vrsta. Prosto i jednostavno, poreklo zivota.. apsoluntno ne treba da bude deo teorije poreklo vrsta.. to su bliske i povezane teorije, kao gravitacija i elektromaegnetizam ali ne trebaju biti deo iste teorije... jer.. TE objasnjava razvoj vrsta. a abiogeneza poreklo zivota. Nadam se da ti je sad jasnije zasto ne treba. šta mi pominješ naučnu teorij usada,jel nemaš o čemu drugo da pišeš pa si našao o tome,odkud tebi da ja ne znam šta ohuhvata TE,ja se samo pitam zašto ne obuhvata sve,ti kažeš bavi se porijeklom vrsta osim prve,a ja se pitam zasto ne obuhvata i porijeklo prve vrste,zar to ne bi bilo logicno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@ПиП, Ипак смо данас сви потомци еволуције. Адам и Ева нису створени као еволутивни људи. Верујемо да смо и њихови потомци. Еволутивне људе могао је узроковати Адам. Велики прасак може бити последица Адамовог пада. je lmožeš to malo da pojasniš,pošto ako prihvataš bing bang teoriju i ovu evolucionitstičku cik-cak trebalo je da poslije big banga 10 milijardi godina da se rodi adamov sin kain ili ?,rekordna trudnoća,za dužu nisam čuo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@ПиП, Ипак смо данас сви потомци еволуције. Адам и Ева нису створени као еволутивни људи. Верујемо да смо и њихови потомци. Еволутивне људе могао је узроковати Адам. Велики прасак може бити последица Адамовог пада. Адам и Ева су се телесно размножавали после пада и у Светом Писму постоје подаци на основу којих се може закључити о времену протеклом од њиховог пада. Тако да по научној теорији о еволуцији ово врме се никако не уклапа а камо ли велики прасак јер се ради о периоду нешто мање од 8 хиљада година. У осталом објасни ми да су Адамови потомци деградирали физички у чему је смисао тога а да су деградирали свешћу где је онда одговорност. Сада и за увек кажем: Мени хлеба преко погаче не треба. Не треба ми људско нагађање у односу на Божије откровење. И још сматрам да је ТЕ ђавољи хаос само са једним циљем а то је смућивање и одвајање човека од Бога. И као што Господ рече: "по плодовима њиховим познаћете их" а плодови еволуциониста се данас виде са марса. Ономе ко хоће да види и чује довољно. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@ПиП, Замисли да си створен као Адам, и да је створена Ева са којом живиш у првоствореној творевини. Замисли свет са таквом структуром где биљке расту независно од сунчеве светлости. Замисли творевину потпуно другачију од садашње - где Божија енергија држи све у животу. Затим замисли да сте ти и Ева сагрешили Богу - и да вас Бог изгони у другачије постојање где је актуелизована смрт. Замисли првостворену творевину како доживљава пад. Замисли себе и Еву како вас Бог облачи у кожне хаљине и тренутно протерује у пало стање. Замисли да је првостворена творевина из које сте изгнани пала кроз Велики прасак и еволуцију од 14 милијарди година. Замисли релативност времена тако што сте ти и Ева тренутно прешли у пало стање које је остатак творевине доживело кроз 14 милијарди година. Замисли еволутивна бића и све од Великог праска као последицу Адамовог пада. Замисли себе као Адама који са Евом сусреће еволутивне људе одмах након пада. Еволутивна племена некако виде да су се Адам и Ева веома чудно појавили, затим почињу да уче од Адама да обрађују земљу и да кроте животиње. Замисли да еволутивна племена сматрају твоје племе ,,синовима Божијим''. И замисли да се током времена твоје племе измеша са еволутивним племенима. Ако можеш све то замислити, немој своје мишљење крити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@ПиП, Замисли да си створен као Адам, и да је створена Ева са којом живиш у првоствореној творевини. Замисли свет са таквом структуром где биљке расту независно од сунчеве светлости. Замисли творевину потпуно другачију од садашње - где Божија енергија држи све у животу. Затим замисли да сте ти и Ева сагрешили Богу - и да вас Бог изгони у другачије постојање где је актуелизована смрт. Замисли првостворену творевину како доживљава пад. Замисли себе и Еву како вас Бог облачи у кожне хаљине и тренутно протерује у пало стање. Замисли да је првостворена творевина из које сте изгнани пала кроз Велики прасак и еволуцију од 14 милијарди година. Замисли релативност времена тако што сте ти и Ева тренутно прешли у пало стање које је остатак творевине доживело кроз 14 милијарди година. Замисли еволутивна бића и све од Великог праска као последицу Адамовог пада. Замисли себе као Адама који са Евом сусреће еволутивне људе одмах након пада. Еволутивна племена некако виде да су се Адам и Ева веома чудно појавили, затим почињу да уче од Адама да обрађују земљу и да кроте животиње. Замисли да еволутивна племена сматрају твоје племе ,,синовима Божијим''. И замисли да се током времена твоје племе измеша са еволутивним племенима. Ако можеш све то замислити, немој своје мишљење крити. Реци ми само како ће то да ојача моју веру Богу (намерно не кажем веру у Бога) и одмах ћу да кренем да замишљам. :.mislise. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@ПиП, Замисли да си створен као Адам, и да је створена Ева са којом живиш у првоствореној творевини. Замисли свет са таквом структуром где биљке расту независно од сунчеве светлости. Замисли творевину потпуно другачију од садашње - где Божија енергија држи све у животу. Затим замисли да сте ти и Ева сагрешили Богу - и да вас Бог изгони у другачије постојање где је актуелизована смрт. Замисли првостворену творевину како доживљава пад. Замисли себе и Еву како вас Бог облачи у кожне хаљине и тренутно протерује у пало стање. Замисли да је првостворена творевина из које сте изгнани пала кроз Велики прасак и еволуцију од 14 милијарди година. Замисли релативност времена тако што сте ти и Ева тренутно прешли у пало стање које је остатак творевине доживело кроз 14 милијарди година. Замисли еволутивна бића и све од Великог праска као последицу Адамовог пада. Замисли себе као Адама који са Евом сусреће еволутивне људе одмах након пада. Еволутивна племена некако виде да су се Адам и Ева веома чудно појавили, затим почињу да уче од Адама да обрађују земљу и да кроте животиње. Замисли да еволутивна племена сматрају твоје племе ,,синовима Божијим''. И замисли да се током времена твоје племе измеша са еволутивним племенима. Ако можеш све то замислити, немој своје мишљење крити. i onda odjednom ti ljudi više nisu životinje nego su se obožili ,pa tako sin ima mogućnost da ide u raj a njegov otac ne može jer je bio životinja,pošto adam još nije stigao,jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Vladeta Jerotic je u nekoj emisiji govorio da su pored Adama i Eve,nakon pada ,stvoreni ljudi u palom stanju(zbog Adamovog greha),bas kao sto ce biti i rodjena Adamova i Evina deca u palom stanju(a i sami Adam i Eva,naravno),i sa tim ljudima ce se i oni mesati,Kain uzima zenu iz tog/tudjeg plemena...Sestra je moja gledala tu emisiju,samo davno je bila,i na zalost ne moze da je pronadje. A vreme za Adama i Evu u rajskom stanju nije postojalo,oni su bili sa Bogom u vecnosti,i mogao ih je Bog u bilo kom vremenskom periodu integrisati u taj pali svet,u narucje vremena.Tako da,moguce da su dospeli tu bas 10-tak hiljada godina pre Hrista. Ako bi to moglo da se prihvati(ja prihvatam,jer mi je najlogicnije)ostaje samo da li je taj pali svet nastao evolutivno ili dizajnom?Time nauka i moze da se bavi,ili je vec dalasvoju zadnju rec. Evolucija unutar jedne vrste je evidentna i dan danas se desava kao i promene unutar vrste usled adaptacije,a sad da je riba postala ptica ,itd...ne znam mozemo li garantovati.A cak i da je tako ne bi smo smeli dozvoliti da nas zbog toga biologija kategorizuje kao evolutivno najsavrseniju zivotinjsku vrstu,jer je Bog stvorio coveka u rajskom vrtu kako ga je stvorio,i takodje svakom novorodjenom coveku daruje dusu,duh i slobodu,tako da treba razumeti prvog coveka,prvog predka Adama,a potom Bogocoveka Hrista i sebe u odnosu na njih. U tom smislu,meni je vazan ovaj prvi deo,a kako su stvarani ljudi,i uopste svet,nakon pada Adamovog,evolutivno ili dizajnom,sad mi je sve jedno.ali mi je lepse,blize da je nastajao dizajnom kao i prvi svet(pre pada),ali nebitno,jer ionako je doslo spasenje svetu i mogucnost preobrazenja svakom coveku,koji to zeli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 po meni su stvari dosta prostije od sve te filozofije,meni kao pravoslavcu je neprihvatljivo da sam nastao od životinje,na kraju krajeva i same amebe iz dosta razloga etičke prirode,TE upravo to tvrdi,kako te dve stvari spojiti,ja mislim da se ne mogu spojiti i mislim da živimo u vremenu u kom je to jedno od iskušenja,vjerovati u logikčku konstrukciju TE ili odbaciti je iz ovih gore razloga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Vladeta Jerotic je u nekoj emisiji govorio da su pored Adama i Eve,nakon pada ,stvoreni ljudi u palom stanju(zbog Adamovog greha),bas kao sto ce biti i rodjena Adamova i Evina deca u palom stanju(a i sami Adam i Eva,naravno),i sa tim ljudima ce se i oni mesati,Kain uzima zenu iz tog/tudjeg plemena...Sestra je moja gledala tu emisiju,samo davno je bila,i na zalost ne moze da je pronadje. A vreme za Adama i Evu u rajskom stanju nije postojalo,oni su bili sa Bogom u vecnosti,i mogao ih je Bog u bilo kom vremenskom periodu integrisati u taj pali svet,u narucje vremena.Tako da,moguce da su dospeli tu bas 10-tak hiljada godina pre Hrista. Ako bi to moglo da se prihvati(ja prihvatam,jer mi je najlogicnije)ostaje samo da li je taj pali svet nastao evolutivno ili dizajnom?Time nauka i moze da se bavi,ili je vec dalasvoju zadnju rec. Evolucija unutar jedne vrste je evidentna i dan danas se desava kao i promene unutar vrste usled adaptacije,a sad da je riba postala ptica ,itd...ne znam mozemo li garantovati.A cak i da je tako ne bi smo smeli dozvoliti da nas zbog toga biologija kategorizuje kao evolutivno najsavrseniju zivotinjsku vrstu,jer je Bog stvorio coveka u rajskom vrtu kako ga je stvorio,i takodje svakom novorodjenom coveku daruje dusu,duh i slobodu,tako da treba razumeti prvog coveka,prvog predka Adam,a potom Bogocoveka Hrista i sebe u odnosu na njih. U tom smislu,meni je vazan ovaj prvi deo,a kako su stvarani ljudi,i uopste svet,nakon pada Adamovog,evolutivno ili dizajnom,sad mi je sve jedno.ali mi je lepse,blize da je nastajo dizajnom kao i prvi svet(pre pada),ali nebitno,jer ionako je doslo spasenje svetu. sa pola ovog što si rekla mogu se složiti,ali pod uslovom da nije bilo evolucije od početka,jer to sa sobom nosi etičke probleme,a taj luksuz mi kod našeg Boga ne poznajemo... mwhanizmi evolucije su nesporni,ali predviđanja ššta su ti mehanizmi u stanju da urade nije nista drugo no prazna filozofija šta bi bilo kad bi bilo,samo u ovom slučaju taj proces ide u rikverc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука