Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 je lmožeš to malo da pojasniš,pošto ako prihvataš bing bang teoriju i ovu evolucionitstičku cik-cak trebalo je da poslije big banga 10 milijardi godina da se rodi adamov sin kain ili ?,rekordna trudnoća,za dužu nisam čuo Замисли да време протиче релативно. На пример, замисли да си Адам који тренутно пада у пало стање - пада у овај свет пре око 10 хиљада година, а замисли цео овај свет као последицу Адамовог пада. Дакле, замисли еволуцију од Великог праска за остатак творевине, док за себе и Еву замисли тренутно изгнање у пало стање. Узми овај пример релативности времена. Замисли да си мој отац, да си мој узрок, али замисли да ти имаш 25 година а ја 100 година - тако што си био у божанском дејству релативности времена где ниси доживео 100 година, него си тренутно прешао тих 100 година. Немој рећи да је то немогуће јер Јеванђеље сведочи да је могуће. (2. посланица апостола Петра). Реци ти мени ко би био старији у том случају, ти или ја? Ја бих имао 100 година а ти 25. Али опет, године нису меродавне, проток времена није меродаван, меродавна је само хронологија догађаја. Прво си био ти, после сам био ја. Тако замисли да је Адам био пре Великог праска. Замисли Адама као узрочника Великог праска као последице његовог пада. Замисли да се Адам тренутно протерује у пало стање, док је остатак творевине прошао читаву еволуцију коју наука објашњава. Замисли целу творевину у палом стању као последицу Адамовог пада. Ако то не можеш замислити, проблем свој немој крити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Vladeta Jerotic je u nekoj emisiji govorio da su pored Adama i Eve,nakon pada ,stvoreni ljudi u palom stanju(zbog Adamovog greha),bas kao sto ce biti i rodjena Adamova i Evina deca u palom stanju(a i sami Adam i Eva,naravno),i sa tim ljudima ce se i oni mesati,Kain uzima zenu iz tog/tudjeg plemena...Sestra je moja gledala tu emisiju,samo davno je bila,i na zalost ne moze da je pronadje. A vreme za Adama i Evu u rajskom stanju nije postojalo,oni su bili sa Bogom u vecnosti,i mogao ih je Bog u bilo kom vremenskom periodu integrisati u taj pali svet,u narucje vremena.Tako da,moguce da su dospeli tu bas 10-tak hiljada godina pre Hrista. Ako bi to moglo da se prihvati(ja prihvatam,jer mi je najlogicnije)ostaje samo da li je taj pali svet nastao evolutivno ili dizajnom?Time nauka i moze da se bavi,ili je vec dalasvoju zadnju rec. Evolucija unutar jedne vrste je evidentna i dan danas se desava kao i promene unutar vrste usled adaptacije,a sad da je riba postala ptica ,itd...ne znam mozemo li garantovati.A cak i da je tako ne bi smo smeli dozvoliti da nas zbog toga biologija kategorizuje kao evolutivno najsavrseniju zivotinjsku vrstu,jer je Bog stvorio coveka u rajskom vrtu kako ga je stvorio,i takodje svakom novorodjenom coveku daruje dusu,duh i slobodu,tako da treba razumeti prvog coveka,prvog predka Adam,a potom Bogocoveka Hrista i sebe u odnosu na njih. U tom smislu,meni je vazan ovaj prvi deo,a kako su stvarani ljudi,i uopste svet,nakon pada Adamovog,evolutivno ili dizajnom,sad mi je sve jedno.ali mi je lepse,blize da je nastajo dizajnom kao i prvi svet(pre pada),ali nebitno,jer ionako je doslo spasenje svetu. Наташа, крштењем се ослобађамо неминовности силе прародитељског греха тако да смо ми потомци Адама и Еве и није било упоредо ствараних људи. Племена која се наводе у Библији потичу такође од Адама и Еве јер су они живели 800-900 година и њихов репродуктивни век је био много дужи тако да су могли да рађају децу пар стотина година. Каин и Авељ су само двоје од њихове деце које библија прати али не заначи и једине. Такође не знамо која су деца по реду а вероватно су изабрани пример како посејано семе греха почиње да доноси горке плодове кроз Каина и како Божија икона преживљава у Авељу и тако до дана данашњег. Свако добро од Господа. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Evo neoborivog dokaza da Darwinova " Teorija Evolucije " odnosno potpuna zabluda da ta teorija ima bilo kakve veze sa naukom, odnosno istinom, odnosno stvarnoscu. Nazalost nema srpski prevod. Ko zna engleski nasmejace se do suza od odgovora evolucionista / ateista, naravno ukoliko nije evolucionista / ateista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Evo neoborivog dokaza da Darwinova " Teorija Evolucije " odnosno potpuna zabluda da ta teorija ima bilo kakve veze sa naukom, odnosno istinom, odnosno stvarnoscu. Nazalost nema srpski prevod. Ko zna engleski nasmejace se do suza od odgovora evolucionista / ateista, naravno ukoliko nije evolucionista / ateista. Ja licno jedva cekam ateiste / evolucioniste i njihove komentare. Teistima porucujem uzmite kokice i uzivajte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Реци ми само како ће то да ојача моју веру Богу (намерно не кажем веру у Бога) и одмах ћу да кренем да замишљам. :.mislise. То служи да те учини разумним у овом добу. Бесмислено је негирати теорију еволуције. Док веру у Адама и Еву као првостворене, прародитеље и узрочнике свих људи и даље чувамо. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 i onda odjednom ti ljudi više nisu životinje nego su se obožili ,pa tako sin ima mogućnost da ide u raj a njegov otac ne može jer je bio životinja,pošto adam još nije stigao,jel tako? Људи су постојали одмах по Адамовог изгнању. Имали су душу. Били су људи и пре него што су видели Адама. Чуди ме шта тебе мучи. У принципу постоје већи проблеми. Еволутивни људи су настајали милионима година. Прелазак из животиње у човека отвара многа питања. Али то је наша стварност, мучна, трагична, драматична. Адам и Ева су другачије створени јер претходе палом стању. Претходе еволуцији и Великом праску, тако да о томе наука не може да прави слику. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 То служи да те учини разумним у овом добу. Бесмислено је негирати теорију еволуције. Док веру у Адама и Еву као првостворене, прародитеље и узрочнике свих људи и даље чувамо. Kako je besmisleno negirati " teoriju " o nastanku vrsta " prirodnom selekcijom " ili " mutacijom " kada za to ne postoji ni jedan jedini dokaz niti se ta " teorija " moze smatrati naucnom metodom ? Zaboravi bajku zvanu " kreacionizam " ili " inteligentni dizajn " i ( ako mozes ) dokazi da je " teorija evolucije - istina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 brate problem mi je samo u etici,ako uzmemo evolutivno porijeklo covjeka ,barem jedne njegove komponente one koja nije vezana za adama,onda mora postojati situacija gdje je sin covjek a otac mu životinja ,to u evooluciji mora postojati i to je brate etički problem okreni kako hoćeš ali taj problem je neizbježan,a ja čisto sumnjam da Bog sebi dozvoljava luksuz takav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@jupiter, Узми разгледај мало космос. Нађи средњи телескоп. Данас научници виде еволуцију читавих планета, сунчевих система и галаксија. На неким планетама видимо могућност да их удари огромна комета сачињена од леда, што је вероватно начин како планете попут Земље имају много воде. Светлост или радио сигнал путује одређеном брзином која одређује време. На пример, робот са Марса шаље сигнал који касни око 10 минута. Светлост наше најближе суседне звезде стиже до нас за четири и кусур година. А са најближе галаксије за два милиона година. То су периоди који морају проћи, који сведоче о историји. Иза нас је толики временски период да није чудно што је све тако еволуирало. Друго је то што ми верујемо да су Адам и Ева првостворени и узрочници свих људи. И ја стојим до тога. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@jupiter, Узми разгледај мало космос. Нађи средњи телескоп. Данас научници виде еволуцију читавих планета, сунчевих система и галаксија. На неким планетама видимо могућност да их удари огромна комета сачињена од леда, што је вероватно начин како планете попут Земље имају много воде. Светлост или радио сигнал путује одређеном брзином која одређује време. На пример, робот са Марса шаље сигнал који касни око 10 минута. Светлост наше најближе суседне звезде стиже до нас за четири и кусур година. А са најближе галаксије за два милиона година. То су периоди који морају проћи, који сведоче о историји. Иза нас је толики временски период да није чудно што је све тако еволуирало. Друго је то што ми верујемо да су Адам и Ева првостворени и узрочници свих људи. И ја стојим до тога. Kakve ovo veze ima sa TE ? " Adam " i " Eva " su sami sebe stvorili, oni nisu posledica nekog uzroka ? Da li si ti uopste pogledao klip, koji je vec pogledalo preko milion ljudi ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 brate problem mi je samo u etici,ako uzmemo evolutivno porijeklo covjeka ,barem jedne njegove komponente one koja nije vezana za adama,onda mora postojati situacija gdje je sin covjek a otac mu životinja ,to u evooluciji mora postojati i to je brate etički problem okreni kako hoćeš ali taj problem je neizbježan,a ja čisto sumnjam da Bog sebi dozvoljava luksuz takav То је заиста трагична ствар. Не бих то приписао Богу као узрочнику. Адам је томе узрочник. Знамо да је Адам добио такву власт од Бога - да влада над творевином. То не значи да може саградити брану или произвести струју, него значи нешто много дубље. Адамов грех произвео је суштински преврат творевине. Адам је разбио Божију вољу која сачињава природу творевине. Тако је смрт постала актуелна Можемо се бавити претпоставкама. Добро је да чујемо све до чега се дође. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@jupiter, Узми разгледај мало космос. Нађи средњи телескоп. Данас научници виде еволуцију читавих планета, сунчевих система и галаксија. На неким планетама видимо могућност да их удари огромна комета сачињена од леда, што је вероватно начин како планете попут Земље имају много воде. Светлост или радио сигнал путује одређеном брзином која одређује време. На пример, робот са Марса шаље сигнал који касни око 10 минута. Светлост наше најближе суседне звезде стиже до нас за четири и кусур година. А са најближе галаксије за два милиона година. То су периоди који морају проћи, који сведоче о историји. Иза нас је толики временски период да није чудно што је све тако еволуирало. Друго је то што ми верујемо да су Адам и Ева првостворени и узрочници свих људи. И ја стојим до тога. ali to je zatečeno stanje,naučnici vjeruju da je najudaljeniji objekat koga vidimo od nas udaljen 40 milijardi svjetlosnih godina,svemir je star 14,što je skoro tri puta manje,ali to se objasnjava nadsvijetlosnom brzinom sirenja prostora,ali zar ti nije tesko zamisliti situaciju da je to sve vec bilo uspostavljeno ovako kako je sada ,Bog reče da stvori nebo sa nebeskim tjelima da im se divimo,jel vidis da nm stvori i mjesec i sunce potpuno iste velicine na nasem nebu da nam budu kalendar... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Evo neoborivog dokaza da Darwinova " Teorija Evolucije " odnosno potpuna zabluda da ta teorija ima bilo kakve veze sa naukom, odnosno istinom, odnosno stvarnoscu. Nazalost nema srpski prevod. Ko zna engleski nasmejace se do suza od odgovora evolucionista / ateista, naravno ukoliko nije evolucionista / ateista. Aaaaaaa.... Rej Komfort.... poznatiji kao "glavni dokaz stvaranja je to što je banana oblikovana tako da može lagano da se obuhvati šakom!" Biće stvarno smejanja do suza... ) 12:smeha: https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Kakve ovo veze ima sa TE ? " Adam " i " Eva " su sami sebe stvorili, oni nisu posledica nekog uzroka ? Da li si ti uopste pogledao klip, koji je vec pogledalo preko milion ljudi ? Не бих трошио време на такве клипове. Ако можеш препричај. Ваљда знаш о чему се ради. Само кратко. Требало би мало боље да слушаш другог. Не вреди овако. Као да бунцаш. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Aaaaaaa.... Rej Komfort.... poznatiji kao "glavni dokaz stvaranja je to što je banana oblikovana tako da može lagano da se obuhvati šakom!" Biće stvarno smejanja do suza... ) 12:smeha: Ne, zaboravi to, kao sto vec rekoh, zaboravi njegov " kreacionizam ", " inteligentni dizajn ". Cim budes cuo njegovu pricu u inteligentnom dizajnu, prekini gledanje, i objasni mi sta si video pre toga, ne traje toliko dugo. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука