nana Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Сада је модерна саможивост пре свега и после свега а не спремност на жртву. Мислим да ниси у праву сестро.Погледај ове клипове, па размисли још једном. Данас је хуманост јача него икад. Ниси ме разумео па отуда и овакав твој коментар. Одговорила сам Калинику на конкретан део из његовог текста. Da se vratim i na stvar o kojoj raspravljamo, zašto su u najteža vremena žene slobodno radjale a danas svako malo mlade žene žele abortus. Šta je to pored svih dostupnih pogodnosti navelo ljude da ne umeju da deluju preventivno kad već sve znaju o praktičnoj zaštiti i imaju sve potrebne informacije o svemu, mislim da one uopštene informacije iz života koje svi imamo i o kojima pametujemo jedni drugima svaki dan, ali retko ko od nas se pridržava istog. Сад погледај ти још једном па ако и даље мислиш да није саможивост и неспремност на жртву један од главних мотива чедоморства реци онако како ти мислиш.Тада можемо да наставимо разговор а тада ћу и предложене клипове погледати. Млађони and Megas Doux је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Сад погледај ти још једном па ако и даље мислиш да није саможивост и неспремност на жртву један од главних мотива чедоморства реци онако како ти мислиш.Тада можемо да наставимо разговор а тада ћу и предложене клипове погледати. Не знам сестро на које се разлоге одлучују жене које врше абортус. Нити се усуђујем да судим од тога. Ти ако мислиш да се кредибилна да судиш о томе ти суди. Ја сам ти говорио о људима генерлано не о женама које абортирају. Не падам у те пропагандне замке, чедоморство, па као неки разлози, па као 2000 иљада абортуса у години, и сличне пропагандне приче. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Kapiram tvoju podelu na 'život' i 'nije život', a svodi se na to da li nešto (neko) može samostalno da živi a potom se i razmnožava ili ne. Složićeš se da i jednoćelijskim organizmima i detetu unutar materice život omogućavaju uslovi oko njih. Ako se uslovi drastično promene, ni jednoćelijski organizam neće ni po tvom ni po mom kriteriumu više biti živ. Slično je i sa bebom ispod maminog srca. Ali onda to jeste živo ali nije čovek, jer čovekovo prirodno okruženje nije unutar drugog čoveka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 a potom se i razmnožava ili ne. E da i treba da se razmnožava, tj sva živa bića se razmnožavaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ја сам ти говорио о људима генерлано не о женама које абортирају. ...па што си ми то говорио!?... и позивао ме да преиспитам став! !? о нечему о чем нисам ни реч рекла ал ти мислиш да нисам у праву :.mislise. Veliki Marko and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 ...па што си ми то говорио!?... и позивао ме да преиспитам став! !? о нечему о чем нисам ни реч рекла ал ти мислиш да нисам у праву :.mislise. Зато што сам мислио да мислиш на људе генерално. Као што ти рекох погрешно сам те разумео. Е сад не знам хоћеш ли то погрешно разумевање да искористиш за даљи цинизам као што радиш у овом посту или шта? nana је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ali onda to jeste živo ali nije čovek, jer čovekovo prirodno okruženje nije unutar drugog čoveka E da i treba da se razmnožava, tj sva živa bića se razmnožavaju. Nadam se da se slažeš da, premda ne odgovaraju tvojoj definiciji reči 'život' ne treba lišiti življenja sve one klince i klinceze koji ne mogu samostalno da žive niti su (još uvek) dosegli uzrast razmnožavanja. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Боље мртво него живо? Јел тако? Имам утисак да си ти своју мисију схватио преозбиљно и да та комунистичка флоскула "ко није са нама, тај је против нас" свако мало избије кад аргумената понестане. Ти би да забраниш а све после тога те не занима, није твој проблем, ко цркне, нек цркне, сам је крив, ко има пара нек иде у иностранство (лицемерно је немати проблем са тим). Само, опет си се преварио у покушају да испровоцираш неправославни одговор. Погледај шта је Патријарх рекао, не забрана него едукација. Игром случаја, ја то исто говорим од почетка теме.Е, сад, ако си верник православне вере, реч Патријарха има тежину. Ако ниси, него си само против јер је то ИН онда да не настављамо, глупо је и оптерећује форум. Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Имам утисак да си ти своју мисију схватио преозбиљно и да та комунистичка флоскула "ко није са нама, тај је против нас" свако мало избије кад аргумената понестане. Ти би да забраниш а све после тога те не занима, није твој проблем, ко цркне, нек цркне, сам је крив, ко има пара нек иде у иностранство (лицемерно је немати проблем са тим). Само, опет си се преварио у покушају да испровоцираш неправославни одговор. Погледај шта је Патријарх рекао, не забрана него едукација. Игром случаја, ја то исто говорим од почетка теме.Е, сад, ако си верник православне вере, реч Патријарха има тежину. Ако ниси, него си само против јер је то ИН онда да не настављамо, глупо је и оптерећује форум. Patrijarhu si duzan biti poslusan samo ukoliko je on poslusan Hristu. Eto toliko od mene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Зато што сам мислио да мислиш на људе генерално. Као што ти рекох погрешно сам те разумео. Е сад не знам хоћеш ли то погрешно разумевање да искористиш за даљи цинизам као што радиш у овом посту или шта? Еее у реду је...то си тек сад јасно рекао. Ништа на зло нећу користити брате.У осталом ово није цинизам већ моја запитаност дал и где грешим. Форум је писана реч и сваког часа се можемо наћи у ситуацији да се погрешно разумемо.Не волим ништа да предпостављам. То је све. 8086.gif Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 samo ukoliko je on poslusan Hristu А који ауторитет даје оцену Патријархове послушности? Ја немам тај капацитет, а ти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 - Vi sto ovde pricate, samo to i umete. Da pricate i sirite raznorazne glupave propagnade za ispiranje mozga. Malo ko od vas je uradio nesto konkretno. ZA bilo sta o cemu pricate. Niko od vas nije uradio nista da odgovori zenu od abortusa i da pomogne zenama da se ne odlucuju na taj los potez. Niti planirate da uradite. Чим си нешто генерализовао одмах си се преварио. То увек тако бива па и овај пут. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Имам утисак да си ти своју мисију схватио преозбиљно Немам ја никакву мисију. А неколико пута до сада сам рекао да је потребно образовање (и даље се говори "очистила се"), и да је потребно објаснити и учити, да абортус није нека безазлена мед. интервенција, већ да је то убиство нерођеног детета и да не треба да буде метод контрацепције. Значи забрани свакако мора да претходи образовање. Наравно да реч Патријарха има тежину, а замисли како би била медијски дочекана, Патријархова изјава да је нпр. у породилишту рекао да је абортус убиство и да је он за забрану абортуса. Ти би да забраниш а све после тога те не занима, није твој проблем, ко цркне, нек цркне, сам је крив, ко има пара нек иде у иностранство (лицемерно је немати проблем са тим). Ово нигде нисам рекао, али сам рекао да као што су убиства кажњива, па се ипак догађају, исто тако нико не може спречити некога да абортира иако је то забрањено. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 нерођеног детета Insistiram, nerodjenog askurdjela, zasto bismo se zaustavljali na detinjstvu, zasto ne bismo uzeli u obzir sve moguce ishode jednog zametka! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Појединци иду превише далеко, ајде да се вратимо у оквире абортуса. Постављам питање уколико живот жене зависи од абортуса, шта урадити? nana је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука