Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nažalost, čini mi se da bi se zabranom abortusa samo povećao broj abortusa na crno.

То само зависи од воље државе да абортус на црно санкционише.

http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Nerodjeno-dete/Evropski-zakoni-o-abortusu.lt.html 

Забрањен је у Ирској, Шпанији, Португалу, Кипру и Пољској.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Позивамо све који воле и поштују децу да се укључе у обележавање недеље живота од 18. до 23. новембра, истовремено са 45 области Русије, ради указивања на смртоносну и нехуману праксу убијања нерођене деце тојест вршења абортуса. Потребно је да се они који су упознати са несрећом коју по Србији и свету шире абортуси активирају и дају свој допринос у борби за нашу децу коју несавесни лекари кукавички убијају, упркос оштрим опоменама од Цркве да је абортус убиство.

i nikad nam nisi napisao kako je prošlo u subotu na centralnoj promociji ?

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Не треба једну тему/ један проблем затрпавати-разводњавати другим.Тако се ниједан неће решити.

Било би добро, предлажем ти да отвориш посебну тему а можда и постоји,провери ипак.Негде смо већ писали о томе, доста писали.

Можда  тада ниси ни био на форуму а можда те то тада није ни интересовало.

Не затрпавам ја проблем већ критикујем праведнике и моралнике, који би да прескачу кораке у решевању проблема. А проблеме које би да решавају, решавају чисто да би моралисали, то јест притискали друге сопственим моралом.

упркос оштрим опоменама од Цркве да је абортус убиство.

Која конкретно црквена догма одређује абортус као убиство? Знам да га означава као грех, али нигде нисам прочитао у црквеној догми да је абортус убиство.

Овде имаш више браће и сестара који су део те цркве који се не слажу са тобом да је абортус кд убиство. И не видим по чему црква може да одређује да ли је нешто убство или не, то јест да улази у границе питања које је се не тичу. За цркву је абортус грех и лоша ствар, али нигде се не карактерише као убиство.

Превише морализујеш црквене ставове. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

За цркву је абортус грех

А шта је за тебе грех у чину абортуса и зашто је "лоша ствар"? 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ne treba zabraniti abortus, žena mora da ima pravo na izbor... A što se tiče pitanja koja postave muškarci: "A ja nemam pravo da sačuvam moje dete, rodi ti meni, pa idi 'de 'oćeš!", e pa dragi moji, evo odgovora : "Kada ti budeš nosio 9 meseci, posle tih 9 meseci se čepio satima na porodiljskom stolu i realno, žena mnogo izgubi zbog te trudnoće - posao, zdravlje, fizički izgled i tako dalje... " 
Naravno, sada će da se pojave dušebrižnici sa patetićnim izjavama - šta je taj gubitak spram jednog života, zar majka tako o detetu, kakva je to žena, bla bla truc... E evo i za to odgovora - taj embrion niti je planiran, niti željen, samo smetnja u životu te žene, parazit. 
I na kraju - bolje uništiti jedan život, nego dva. ;)
Ali takođe podržavam da se uvedu mere za kontrolu abortusa, pri čemu će jedino žene koje stvarno nisu psihički, fizički ili bilo kako drugačije (vezano za zdravlje) u stanju da izvedu trudnoću... Takođe ako je defektan plod, ili ako je u pitanju trudnoća nezrele osobe... Mislim da zaista ne treba osuditi devojčicu od 15 godina npr na materinstvo... oduzeti joj i pravo na školovanje i sigurno bi ta trudnoća uzela svoj danak što se tiče zdravlja, jer čisto sumnjam da je baš fizički zdrava i sposobna za tako nešto... 
Takođe razgovor sa psihologom pre intervencije, lekarima, pokazati ženi slike, predočiti sve rizike, opasnosti, sve, sve, sve izneti, ako je vernica i razgovor sa sveštenikom, pa tek onda, ako bude tvrdo i definitivno "DA, hoću da abortiram, boli me uvo šta ko priča, ne očistiš li me, skotrljaću se niz stepenice pa će onda da dođe do spontanog... ili ako nećeš ti ima sigurno neka baba koja bi htela"
Ajde sada, srpski talibani, navalite, 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

kakav parazit? kakvi talibani? sta buncas?!

nesto se nakotilo trolova u poslednje vreme...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

, e pa dragi moji, evo odgovora : "Kada ti budeš nosio 9 meseci, posle tih 9 meseci se čepio satima na porodiljskom stolu i realno, žena mnogo izgubi zbog te trudnoće - posao, zdravlje, fizički izgled i tako dalje... "

тако да ја једина имам право да га кољем... иди тамо пи пиво са ортацима!

Подели на овим сајтовима

Је л' ја нисам добро разумео или је ово : 

Ne treba zabraniti abortus, žena mora da ima pravo na izbor...

мало противречно са овим :

Ali takođe podržavam da se uvedu mere za kontrolu abortusa, pri čemu će jedino žene koje stvarno nisu psihički, fizički ili bilo kako drugačije (vezano za zdravlje) u stanju da izvedu trudnoću...

?

Како жена може истовремено да има право избора и да буде ограничена тиме да може абортирати само уколико "стварно није у...стању да изведе трудноћу"?

taj embrion niti je planiran, niti željen, samo smetnja u životu te žene, parazit. 

Односи међу људима не могу бити уређени тако да одговарају перспективи само једне стране, у овом случају жене. Човек није само оно за шта га други сматрају. :)

"Kada ti budeš nosio 9 meseci, posle tih 9 meseci se čepio satima na porodiljskom stolu i realno, žena mnogo izgubi zbog te trudnoće - posao, zdravlje, fizički izgled i tako dalje... " 

Са овим бих се сасвим слагао када би до трудноће долазило без женине воље, некаквом наредбом или позитивним мишљењем мушкарца. Али овако, пошто је трудноћа резултат радње која је ипак толико сложена да се не може обавити несвесно, ово баш не пије воду... Одговорност за сопствене поступке је нужна из много разлога, од практичних до начелних. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Nisam trol, ja sam se na upoznavanju izjansila kao nevernik i sve ostalo... :D Nego eto da cisto iznesem stavove jednog ateiste spram toga sto vernici i crkva hoce da skroje subinu i nacin zivota svih nas, nebitno da li se slazemo sa vasim pravilima, ili ne... ako si vernik - budi, ali nemoj meni da naturas svoje stavove. Prosto i jednostavno. :)

Подели на овим сајтовима

Ajde sada, srpski talibani, navalite, 

Ко ме је звао ? Ах, да ... Е , па овако . Ако си атеиста, како кажеш онда заиста није битно шта каже Библија, имаш право да радиш шта год хоћеш . Сем ако закон не каже другачије . У том случају идеш у затвор . Сад , пошто просечан српски политичар има способност дугорочног планирања једног орангутана и моралне назоре дивље свиње, шта ће закон да каже зависи од тога какве користи они могу да имају од тога .  С обзиром да тренутно немају ама баш никакве личне користи од забране абортуса, немаш бриге, можеш да абортираш до миле воље .

Подели на овим сајтовима

тако да ја једина имам право да га кољем... иди тамо пи пиво са ортацима!

Pa da je stavio kondom, ne bi doslo do te nezeljene i neplanirane trudnoce, uopste!!! Za to je odgovoran ON, a ne ONA... Tako da ako nije on odgovoran, zasto bi ONA ispastala? 

Подели на овим сајтовима

Ко ме је звао ? Ах, да ... Е , па овако . Ако си атеиста, како кажеш онда заиста није битно шта каже Библија, имаш право да радиш шта год хоћеш . Сем ако закон не каже другачије . У том случају идеш у затвор . Сад , пошто просечан српски политичар има способност дугорочног планирања једног орангутана и моралне назоре дивље свиње, шта ће закон да каже зависи од тога какве користи они могу да имају од тога .  С обзиром да тренутно немају ама баш никакве личне користи од забране абортуса, немаш бриге, можеш да абортираш до миле воље .

Dizem casu u to ime i nazdravljam za divlje svinje i orangutane...  Neka ostane jos dugo, dugo, dugo tako... Ne zaboraavi da je pre par vekova Djordano Bruno spaljen na lomaci kao jeretik od strane Hriscanske crkve iz... svima dobro poznatih razloga... Ko zna sta ce da bude u narednih par vekova... ne sumnjam u to da ce biti dokazano da Bog ne postoji. :D A do tada pustite nas koji zivimo tako sto ucimo, trudimo se i pre svega RAZMISLJAMO (nesto vernicima cesto nepoznato)... Jer zaista je iritantno kada svaki drugi dan procitam u novianama

"Vladika poziva na to da se zene vrate sovjim domovima"

"spc poziva na zabranu abortusa" i ostalo :D

Подели на овим сајтовима

Pa da je stavio kondom, ne bi doslo do te nezeljene i neplanirane trudnoce, uopste!!! Za to je odgovoran ON, a ne ONA... Tako da ako nije on odgovoran, zasto bi ONA ispastala? 

E postoje tablede sada za to, može ona da kaže ne, bez kondoma. Nije sve tako crno belo. Oboje su krivi.

A usput ni kondomi nisu sigurni ima nekih2-3% šanse da im nešto fali, pa da ipak dođe do trudnoće.

Подели на овим сајтовима

Па то ти причам. Право да коље има само она!

Подели на овим сајтовима

Срђан Шијакињић - E pa vidis ovako
Nije tu nista kontradiktorno, nego se ja nisam lepo izrazila. Nisam mislila na zabranu, ili bilo sta, nego konkretno na edukovanje zena po pitanju toga, ultrazvuk pre abortusa, razgovor sa lekarom o svim dobrim i losim stranama abortusa, razgovor sa psihologom i ostalo (tri puta meri, jednom seci), takodje uvodjenje seksualne edukacije u skolstvo, ocigledno je prekopotrebno. Moje misljenje je da je svega 20% zena koje su abortirale, a da su mogle da sacuvaju taj plod, sto opet nije mali broj abortiranih embriona.
Sve ostalo sto si rekao, ja mogu samo da ponovim ono sto sam napisala u predhodnom... Danas su ljudi egoisticni, ja konkretno bih 99% ljudi koji mi nisu narocito bitni, zgazila zarad licne (i mojih najblizih) sadisfakcije i uspeha, kao velika vecina ljudi danas... Da ti neko stavi zivot i sve najmilije u opasnost, kako bi odreagovao? Bi pokusao da preduhitris tu osobu? E isto tako, kao opasnost po zivot, sve te zene koje su abortirale vide te zacetke, zbog toga se  i jesu OCISTILE. 

I ne, nisam imala ni jedan abortus, niti planiram... ja znam da brinem o sebi, jer i taj abortus je opasan po zensko zdravlje.. ;) (ovo je napisano cisto jer ce se pojaviti par koji su mnogo duhovno uzdignuti sa opste poznatim recenicama "ti si gresnice, sigurno abortirala, pa se sada pravdas")

E postoje tablede sada za to, može ona da kaže ne, bez kondoma. Nije sve tako crno belo. Oboje su krivi.

A usput ni kondomi nisu sigurni ima nekih2-3% šanse da im nešto fali, pa da ipak dođe do trudnoće.

A jel' ti zna skoliko negativno tablete uticu na kozu i kilazu???  :0222_shocked: 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...