Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Ne znam, ljudi se tokom celog zivota menjaju, a menja im se i odnos, i on treba da raste. I cesto se desi da se ljudi bas budu u jednom trenutku u velikom raskoraku. Da li ce se razvesti, zavisi od mnogo uslova.

A nekad ih prosto prodje zaljubljenost, koja neminovno prolazi, a ljubav im se nije dovoljno izgradila da bi ih zadrzala zajedno. Ali nekad je bolje i da se rastanu, nego da muce jedno drugo i ostale oko sebe.

No, svaki je brak prica za sebe i nema previse opstih principa.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Rastava nije riješenje i uvijek ne rješava problem

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

I naslov teme je malko zavodljiv; +Porfirije prica bas mudro, a naslov bas i ne prenosi smisao njegovih reci...

Sad svaki brak koji se zavrsio razvodom, to je bila nezrela ljubav? Ko zna...

• Волим 1

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

U većini slučajeve je bila nezrela ljubav ..danas je moda se rastajati i ženiti nekoliko puta ili živjeti kao mladić ili djevojka zauvijek..

Prave obiteljske vrijednosti su nestale,na žalost

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Rastava nije riješenje i uvijek ne rješava problem

Naravno, niko nije rekao da uvek treba preseci, moraju i bracni terapeuti od neceg da zive :)

Ali ne verujem bas da se ljudi razvode, a da nisu ozbiljno razmislili; osim ako nisu holivudske zvezde...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Nije stvar u razmišljanju, već je stvar u tome da su razlozi neopravdani u vaćini slučajeva. Na što se sveo sakramena braka; ne slažemo se-rastanimo se, promijenio sam se -rastanimo se, itd.

Ako su to pravi razlozi, onda žalosno. Ali zato se povećava broj homo osoba, gay parade, ..eto, to je naša propast..jer ljudi ne znaju sačuvati brak i obitelj.

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

• Гости

Налетех на ову слику... Заиста да се запитамо колико смо спремни да 'поправимо', или ћемо само да 'бацимо'...

541088_10151203628717508_323797303_n.jpg

Подели на овим сајтовима

Svaki razlog je dobar razlog, i nijedan razlog nije dobar razlog

Да, са тачке разумевања туђих слабости све изгледа оправдано, и опроштено. Зато је сваки разлог добар.

А са тачке разумевања неприкосновености љубави над свим осталим, неистрајавање изгледа сасвим неприхватљиво. То су недовољни разлози.

Прво је битније кад гледаш другог, а друго за самог себе.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да, са тачке разумевања туђих слабости све изгледа оправдано, и опроштено. Зато је сваки разлог добар.

А са тачке разумевања неприкосновености љубави над свим осталим, неистрајавање изгледа сасвим неприхватљиво. То су недовољни разлози.

Прво је битније кад гледаш другог, а друго за самог себе.

nemam šta dodati

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Bolje je i dobar razvod nego loš brak!

Što to znači loš brak? Ili još bolje dobar razvod?

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Što to znači loš brak? Ili još bolje dobar razvod?

Loš brak; kada jedno od supružnika psihofizički zlostavlja ovo drugo! E tu se onda razvod nameće kao jedno od dobrih rješenja za tu mučnu i krajnje nehumanu situaciju!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

To se slažem, ako postoji zlostavljanje i prijetnja po život, ugrožavanje egzistencije zbog droge, alkohola, kocke.Ali samo tada, sve ostalo nije razlog za razvod braka.

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...