Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Braku je cilj sto i coveku kao licnosti, sto i zeni kao licnosti: da sav zivot njihov bude sveto i revnosno sluzenje Bogu, bogosluzenje. Sve se ima obavljati blagodatno i sveto.

PD, da li si ti mozda monah?Brak je danas iskljucivo jedna ekonomska zajednica, prijatnija je a zivot ako brachni partneriimaju eventualno i neku prichu oja ce da potraje.
Подели на овим сајтовима

Braku je cilj sto i coveku kao licnosti, sto i zeni kao licnosti: da sav zivot njihov bude sveto i revnosno sluzenje Bogu, bogosluzenje. Sve se ima obavljati blagodatno i sveto.

PD, da li si ti mozda monah?Brak je danas iskljucivo jedna ekonomska zajednica, prijatnija je a zivot ako brachni partneriimaju eventualno i neku prichu oja ce da potraje.
:;):

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

nadam se  da logika nije"moj brak je ekonomska zajednica"="svi brakovi su ekonomska zajednica" itd. sve u tom smislu po istoj analogiji  :;):

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

nemojte da ste grubi prema rajeli.

nije daleko od istine, mozda nama ne predstavlja to brak ili barem ne bi trebalo, jel ...

vecina danas i posmatra ili zivi tako, od jednog ekonomskog odnosa u smislu gde dvoje ima, bice i za jos nekog maleckog :)

mozda to nije najpravilnije i najpravednije prema svakom ili bas ni Bogougodno, ali je cak jedan od nacina prilaska, iz moje perspektive.

ima ljudi koji su dosta gladni, na ovaj ili onaj nacin, bili/jesu u zivotu. i potrebna im je nakakva materijalna distanca, da bi na kraju mogli da se i zaista distanciraju od materijalnog.

svakako ostaje da je bogatome najteze da postigne bilo kakav hriscanski podvig, ali Bogu je sve moguce :)

ipak, upozorenje stoji:

А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у царство небеско.

И још вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши него ли богатоме ући у царство Божије.

ukratko, sto bi rekli oni bitlsi: can't buy me love ...

Подели на овим сајтовима

:confused:
?????! ??? ?? ????????!  :D? ???? ? ????? ???????... ??? ????? ???? ????? ???? ?????? "???????". ??? ?? ???? ???????, ???? ???? ?????? ? ???? ????? ????? ?? ????????? ????????? ? ????????? ?????? - "????????????", ??. ??????????????? ?????????? ????? ????. ?? ???? ???? ?? ????????, ???? ?? ????? ????? ??????????. ?? ?? ????? ???????????? ? ?????? ?????? ????????? ????????? ????? ????. ???? ?? ???? ?? ?????? ????, ????????????? ?? ?? ?????? ??? ???? ???????? ???????? ????, ???????, ?????? ? ??. ? ???? ?? ?? ?????? ?? ????? ?????? ????, ??? ??? ?????:  :P
ne bih Vera sam sad ovde odvajala samo veruju?epoznajem, a sigurna sam i ti, dosta ljudi koji nisu veruju?i, a svoj brak shvataju na drugi na?in a ne kao "ekonomsku zajednicu"upitah skoro jednog svog  saradnika koji je napunio 45 godina. Imaš sve, možeš da daš i otkaz i da mirno živiš do kraja života, zašto se nikada nisi oženio?-- ni za jednu još nisam poželeo da se probudim pored nje, da me do?eka kod ku?e kada dolazim sa posla..zašto bih se ženio, da mi rodi dete koje ne?e biti iz ljubavi?? pa ti bi bar to trebalo da razumeš (?ovek je ina?e ateista)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

u tom slu?aju to nije brak nego poslovni ugovor...

jeste ...ja sam propali idealnista romanticar, pa uvek mislim da se ne zna kad ce se ko spasti ...i dalje sam misljenja da kad covek nesto zeli neizmerno duuuuugo vremena, kad ga dobije, postane mu svejedno ...
Подели на овим сајтовима

upitah skoro jednog svog  saradnika koji je napunio 45 godina. Imaš sve, možeš da daš i otkaz i da mirno živiš do kraja života, zašto se nikada nisi oženio?-- ni za jednu još nisam poželeo da se probudim pored nje, da me do?eka kod ku?e kada dolazim sa posla..zašto bih se ženio, da mi rodi dete koje ne?e biti iz ljubavi?? pa ti bi bar to trebalo da razumeš (?ovek je ina?e ateista)

????  :(???? ?????...???...??? ??????? ?? ???`?? ??????,? ?? ?? ???? ?????...?
ocaj ne trazi.
Подели на овим сајтовима

jeste ...ja sam propali idealnista romanticar, pa uvek mislim da se ne zna kad ce se ko spasti ...i dalje sam misljenja da kad covek nesto zeli neizmerno duuuuugo vremena, kad ga dobije, postane mu svejedno ...
u tom slu?aju neko nešto prodaje, a drugi kupujene mogu trgovati ni svojim telom i svojom dušom, ne osu?ujem druge ako to rade, svako nosi svoj krstznaš medo nau?ila sma da živim po praviluželi, ali ne planirajnadaj se, ali ne o?ekujveruj mi život je tako jednostavan u tom slu?aju, nema razo?arenja, tuge, besa etc.etc

Подели на овим сајтовима

u tom slu?aju neko nešto prodaje, a drugi kupujene mogu trgovati ni svojim telom i svojom dušom, ne osu?ujem druge ako to rade, svako nosi svoj krstznaš medo nau?ila sma da živim po praviluželi, ali ne planirajnadaj se, ali ne o?ekujveruj mi život je tako jednostavan u tom slu?aju, nema razo?arenja, tuge, besa etc.etc
da potpuno se slazem, to sam skapirao odavno otkad radim u prodaji racunara koliko su ljudi potrosaci i vole iluziju ...ma ja idem u tu krajnost sa brakom da ako treba prinecu zrtvu da budem nesrecan i raskinem ako treba, samo da vodim hriscanski zivot ... to ne znaci da cu da odustanem i nemam dece, pa i ne bila moja  :(kao sto rekoh ja sam propali romantik, ko zna mozda se i rodi ljubav medju takvima, nismo od kamena, vec od Ljubavi stvoreni :)potpuno se slazem sa tvojim pravilom, takodje tako zivim. zbog njega me zezaju da mracim, a ja samo uzmem sve u obzir, i dobro i lose. obicno se smorim kad se napravi totalno siv izbor ... bas nemam veru u ljude, mislim da smo svi slabici, i da zato bez Boga mozemo samo da promasimo zivot za celu duzinu ...
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...