Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Isus je lepo govorio rađajte i razmnožavajte se. Evo i jedne poruke za sve koji podržavaju homoseksualne brakove:

Ta poruka nema nikakve veze sa time da li homoseksualni brakovi treba/ne treba da budu legalni. To sto neki hriscanin misli da drzava ne treba da favorizuje hriscanstvo na ustbr svih ostalih zivotnih filozofija samo znaci da je shvatio da zivi u svetu sa jos jedno 7 milijardi ljudi, ciji zivoti i uverenja nisu nista manje vredniji od njegovog. 

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ко је држава да то легализује ако већина не жели?

Ko je drzava da spreci vecinu da Zeljku oduzme svu imovinu i razapne ga na sred Terazija, ako vecina to zeli? 

Подели на овим сајтовима

А што би права већине требала да буду угрожена због мањина?

Je l' mozemo vec jednom da resimo tu vecitu dilemu: sta bi to vecini bilo ugrozeno time sto bi se uveli gej brakovi?

Je l' ti neko brani da se skolujes, ides na posao ili koristis zdravstveno osiguranje? Je l' bi uvodjenje gej brakova znacilo da nemas pravo da verujes u sta god hoces i da to ispovedas javno, da se molis, postis, ispovedas i pricescujes, prisustvujes crkvenim sluzbama, litijama i cinis sve ono sto ti tvoja vera nalaze?

Odgovor na sve ovo iznad i jos mnogo stosta jeste: NE. 

Jedino sto ti je ugrozeno jeste da svoja uverenja i svoje vidjenje zivota nameces drugima, i to na najgori moguci nacin - oslanjajuci se na drzavu. A u tom slucaju, izvini sto se necu sazaliti na tebe "jadnog" i "obespravljenog"...

Подели на овим сајтовима

Jel ti to planiras da se zenis?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

lapsus, mislio sam udajes

uvek brkam ta dva pojma ne znam zasto :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

@,

Mislim da previse skreces sa strane.

Brak bi bio ugrozen, samim tim svaciji brak je ugrozen jer se promenio i gleda se sasvim drugacije.

Vec danas imas premra koliko god hoces da me prozivaju homofobom i bigotom, da me gledaju sa visine samo zato sto nisam za gej brak iako me niko od takvih ljudi ne poznaje. Na osnovu cega mislis da to se nece pojacati ako se gej brak bude uveo?

Kada bi se pricalo o roditeljima, umesto "majka i otac" menjalo bi na primer "bracni partneri" ili "prvi i drugi roditelj" Sto vec nesto slicno postoji tamo gde je gej brak uveden.

Guranje i ispiranje deci mozgova kako je to nesto normalo i super od malih nogu sto i to postoji tamo gde je gej brak.

U Kaliforniji recimo je skola finansirala izlet prvaka na lezbejsko vencanje njihove uciteljice.

Postoje i primeri gde fotografi su tuzeni jer nisu hteli da ponude svoje usluge na gej vencanjima.

Ne didim kako mozes da kazes da se nista ne bi promenilo jer itekako bi.

Voleo bi da mi odgovoris na pitanje koje sam postavio na prosloj strani.

P.S. Valjda se necemo ponavljati vise jer ovaku pricu smo imali i prosli put.

Подели на овим сајтовима

колико год звучало апсурдно, борба LGBT покрета да се истополне заједнице дефинишу и правно уреде као брак, представља својеврсан тријумф брака као цивилизацијске творевине (и вредности ако хоћете), што је сасвим неочекивано. брак је културолошка категорија потпуно непримерена геј људима, јер није створена према њиховом обрасцу живота и понашања. у том смислу, ово није победа хомосексуалаца, него победа једне институције за коју се веровало да је у опасности да ишчезне.

kakva straobalna glupost :))

ili ajde da kazemo umna fantazmagorija besmislizma

Подели на овим сајтовима

Ko je drzava da spreci vecinu da Zeljku oduzme svu imovinu i razapne ga na sred Terazija, ako vecina to zeli? 

Не може се постављати таква аналогија. Неописиво је подмукла и безобразна. Убијање и пљачка не могу се стављати на тас са нормативима који дефинишу живот. 

Подели на овим сајтовима

Gay brak ne moze i zavrsena prica.

Nema tu sta dalje da se fantazira i filozofira.

Moze ako ocete da ubrzate kraj ovog sveta, onda moze, ali ko bude podrzao odgovarace za svoje tripove... naravno ako zna sta radi...

Подели на овим сајтовима

Brak bi bio ugrozen, samim tim svaciji brak je ugrozen jer se promenio i gleda se sasvim drugacije.

Po cemu bi brak neka tamo dva muskarca ili dve zene koje nikad nisi ni upoznao i koji te apsolutno ne interesuju (kao ni ti njih) uticao na brak tebe i tvoje zene?

Vec danas imas premra koliko god hoces da me prozivaju homofobom i bigotom, da me gledaju sa visine samo zato sto nisam za gej brak iako me niko od takvih ljudi ne poznaje. Na osnovu cega mislis da to se nece pojacati ako se gej brak bude uveo?

I koje je tu pravo tebi ugrozeno? Uvek ce biti ljudi koji ce te bredjati, omalovazavati itd. Sta da se radi, takab je zivot.

Kada bi se pricalo o roditeljima, umesto "majka i otac" menjalo bi na primer "bracni partneri" ili "prvi i drugi roditelj" Sto vec nesto slicno postoji tamo gde je gej brak uveden.

To, ako bi se i uvelo, stojalo bi samo u zvanicnim dokumentima, ne bi bilo neko pravilo koje bi se primenjivalo u svakodnevnom zivotu. I opet ne vidim kako to ugrozava bilo cija prava? Na kraju krajeva, to i nije nuzno. U slucaju hetero braka moze lepo da stoji "otac" i "majka", a kod gej brakova "otac" i "otac"/"majka" i "majka". 

Guranje i ispiranje deci mozgova kako je to nesto normalo i super od malih nogu sto i to postoji tamo gde je gej brak.

U kom smislu ispiranje mozga? U vidu toga da se u skoli uci da je gej brak ok ili da je homoseksualnost prirodna pojava i da nije poremecaj?

U Kaliforniji recimo je skola finansirala izlet prvaka na lezbejsko vencanje njihove uciteljice.

Ja sam apsolutno protiv toga. Isto kao sto sam protiv toga da se u skoli uci da je strejt brak jedini dobar ili da skola finansira odlazak na strej vencanje. Jednostavno, skola nije tu da ti namece moralna pravila, baem ne ona pravila koja ne pripadaju nekoj elementarnoj moralnosti. Tako da se ovde u potpunosti slazem sa tobom. Samo sto to nije argument protiv uvodjenja gej brakoa, vec nam govori da drzava mora da bude efikasnija tako sto ce obezbediti sto vecu slobodu ljudima, pa tako i slobodu roditelja da svoje dete uce moralnim sistemu vrednosti za koji misle da je ispravan, te da skola nije tu da favorizuje bilo koji sistem vrednosti.

Postoje i primeri gde fotografi su tuzeni jer nisu hteli da ponude svoje usluge na gej vencanjima.

To je takodje glupost. Imam pravo da odbijem da radim za nekoga iz bilo kog razloga (zato sto je crnac, ima plave oci,  ne svidja mi se kao osoba itd). Tako da se i tu slazem. A tu se vracamo na prethodno: to nije problem gej brakova, vec ovog celokupnog sistema koji se satro zalaze za sto vecu individualnu slobodu a svako malo tu istu slobodu gazi i rusi. 

Подели на овим сајтовима

Не може се постављати таква аналогија. Неописиво је подмукла и безобразна. Убијање и пљачка не могу се стављати на тас са нормативима који дефинишу живот. 

Nebitno je sta cemo staviti. Poenta je da se shvati da vecina ne moze da radi sta hoce samo zato sto je vecina. A ako Zeljko tvrdi da vecina moze da zabrani gej brakove zato sto je vecina, onda se postavlja logicno pitanje: a sto ta vecina to svoje "vecinsko pravo" ne bi mogla da iskoristi (kao sto se i desavalo mnogo puta kroz istoriju) i u mnogim drugim slucajevima? Drugim recima, koji je kriterijum za ono sto vecina sme da uskrati manjini a sta ne sme? Gde se postavlja linija, kako je odredjena i zasto? 

Подели на овим сајтовима

E lepo se piskara po temi. 7896634sFun_bat

Itekako ce ugroziti zivot vecine ako se legalizuje istopolni brak.

To bi bilo ista kao legalizacija kriminala. Sto sad da bolesni LGBT ljudi imaju isto pravo kao zdravorazumni?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Brate mili vanili idi napravi neku svoju drzavu Petronijeland i tamo sklapaj gay brakove kolko oces, ne znam cemu gubljenje vremena na besmisao i zauzimanje dragocenih kilobajta foruma.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...