Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Neću ulaziti u teološko tumačenje svete tajne braka, nisam dovoljno kompetentna za takvo što, a verujem da će se već neko javiti da to uradi :).

ALI, ne dirajte mi u crkveno venčanje!!!!

Ooooooooo greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

Za palu ljudsku prirodu, sasvim je pogodno da čovek koji je van Crkve, što kasnije postane crkven. I zbog brakova između ostalog.

Uzmimo neku osobu x. Venčao se prvi put kod budista, drugi put kod pentkostalaca, treći put kod Krišne.... I onda je progledao i postao Crkven. Pravoslavan. I čovek se iživeo, i sad mu to puj pike ne važi. On je jedan od onih koji su došli uveče u 19 sati da rade najam u vinogradu. I sve je to u redu, ali tako mi je simpa da vidim one koji su došli u 7 izjutra pa se žale na ove što su došli u 19h.

Ovaj što došao u 7, nema... jedna žena, jedan brak, Crkva... treba baš snage da se šljaka tako dugo

Ovaj što je došao u 19, možda isprva teško, ali bar nema puno da radi. A plata im ista. Mnogo je gotivan Božanski zakon.

• Волим 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Za palu ljudsku prirodu, sasvim je pogodno da čovek koji je van Crkve, što kasnije postane crkven. I zbog brakova između ostalog.

Uzmimo neku osobu x. Venčao se prvi put kod budista, drugi put kod pentkostalaca, treći put kod Krišne.... I onda je progledao i postao Crkven. Pravoslavan. I čovek se iživeo, i sad mu to puj pike ne važi. On je jedan od onih koji su došli uveče u 19 sati da rade najam u vinogradu. I sve je to u redu, ali tako mi je simpa da vidim one koji su došli u 7 izjutra pa se žale na ove što su došli u 19h.

Ovaj što došao u 7, nema... jedna žena, jedan brak, Crkva... treba baš snage da se šljaka tako dugo

Ovaj što je došao u 19, možda isprva teško, ali bar nema puno da radi. A plata im ista. Mnogo je gotivan Božanski zakon.

Tacno tacno greengrin greengrin greengrin , crkvenost pod sto vecu starost je keva greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

Možda je na sablazan vrloj praoslavnoj bratiji sa Pouka ŽRU, ali za mene je brak isto kada dvoje pravoslavnih se obavežu (obećaju-posvete) jedno drugom) i kažu. "Ti si mi žena, ti si mi čoek". Kraj.

Ona šetnja sa krunama i ostalo je lepo i na korist, ali po meni ne i nužno.

Naravno da je brak i bilo koja druga slična zajednica van pravoslavlja.

Ali razmite me. To sam ja. Lepi Sića.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Možda je na sablazan vrloj praoslavnoj bratiji sa Pouka ŽRU, ali za mene je brak isto kada dvoje pravoslavnih se obavežu (obećaju-posvete) jedno drugom) i kažu. "Ti si mi žena, ti si mi čoek". Kraj.

Ona šetnja sa krunama i ostalo je lepo i na korist, ali po meni ne i nužno.

Ali razmite me. To sam ja. Lepi Sića.

Ja te razumem :)!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...