Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Како је тешко бити миротворац између двије зараћене стране, приликом развода брака!

Подели на овим сајтовима

Како је тешко бити миротворац између двије зараћене стране, приликом развода брака!

Ako možeš da pobegneš iz te pozicije, beži glavom bez obzira!

Been there, done that, i to u slučaju sopstvenih roditelja... Užas... 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Свако од њих има свој "оправдан" разлог зашто не може више да трпи оно друго и ниједно не жели да се промјени.

Подели на овим сајтовима

Свако од њих има свој "оправдан" разлог зашто не може више да трпи оно друго и ниједно не жели да се промјени.

Đe nema iole ljubavi, suvišna je sva druga priča

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Брак је света веза и нераскидива то нам сведочи писмо.

Тајна је ово велика; а ја вам говорим за Христа и Цркву (Еф.5,32). Црква се нераскидиво сједињује са Христом као тело са главом, тако да ни Христос не може бити без Цркве, ни Црква без Христа. Уистину је велика тајна супружништва, када оно треба да буде велико знамење вечног јединства Христа и Цркве.
Платон, Митрополит Московски (106,194-197)

Ако поквари ко цркву Божију, поквариће њега Бог: јер је црква Божија света, а то сте ви (1,Кор.3,17)

У томе треба да буде тајна,основна тајна црквеног брака.Духовна ствар.Људи данас предају важности другим стварима које стављају испред брака као значај за његово одржавање.

Па се питају како неко издржи толико дуго.Да познају закон не би никад питали.Двоје постају једно кроз брак и тада више нису појединци,црква изнад које је Христос.Што је Бог саставио човек да не раставља.Тим речима сам Господ потврђује нераскидивост.

Зато је развод чин који је против природе и против закона,зато што раздваја једно тело,и раздваја оно што је Бог забранио.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Брак је света веза и нераскидива то нам сведочи писмо.

Тајна је ово велика; а ја вам говорим за Христа и Цркву (Еф.5,32). Црква се нераскидиво сједињује са Христом као тело са главом, тако да ни Христос не може бити без Цркве, ни Црква без Христа. Уистину је велика тајна супружништва, када оно треба да буде велико знамење вечног јединства Христа и Цркве.

Платон, Митрополит Московски (106,194-197)

Ако поквари ко цркву Божију, поквариће њега Бог: јер је црква Божија света, а то сте ви (1,Кор.3,17)

У томе треба да буде тајна,основна тајна црквеног брака.Духовна ствар.Људи данас предају важности другим стварима које стављају испред брака као значај за његово одржавање.

Па се питају како неко издржи толико дуго.Да познају закон не би никад питали.Двоје постају једно кроз брак и тада више нису појединци,црква изнад које је Христос.Што је Бог саставио човек да не раставља.Тим речима сам Господ потврђује нераскидивост.

Зато је развод чин који је против природе и против закона,зато што раздваја једно тело,и раздваја оно што је Бог забранио.

Sve lepo objašnjeno. Danas je problem što smo isuviše sebični i to je jedini razlog za propast braka.

Подели на овим сајтовима

Sve lepo objašnjeno. Danas je problem što smo isuviše sebični i to je jedini razlog za propast braka.

Не само себичност,већ жеље разних других сласти,овоземаљских,телесних,без врлина

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Развод брака-када једно другом постану претежак Крст, Крст који не могу да носе. Умјесто да једно другом помогну у ношењу крста.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Да ли се мисли само на брак две индивидуе различитих полова?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Свакако сам за брак, не против брака. То је једна лепа заједница коју још нисам окусио. 

Ако мислиш да је тема да ли сам за брак у смислу да ли хоћу да се женим у скорије време, онда не још, за пар година. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...