Jump to content

Депресија се лечи редовним литургијама

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја сам то први пут од владике Иринеја бачког чуо, пре више година: духовно здрав човек не може бити душевно болестан. Онда гледајте колики је број духовно нездравих људи, кад има толико много душевно болесних.

reče Vladeta Jerotić 

:)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Спријечите депресију – смањите Интернет!

Научници тврде да људи који много времена проводе на интернету имају веће шансе да оболе од депресије.

internet-1.jpg

Психолози универзитета у енглеском граду Лидсу открили су да људи који много времена проводе на друштвеним страницама или на страницама на којима “четују” заправо мање времена проводе у стварним друштвеним интеракцијама, што би могло имати штетне посљедице по њихово ментално здравље.

Тим научника проучио је како група од 1.319 људи узраста од 16 до 51 године користи интернет, а добијене резултате су упоредили ас нивоом изражености симптома депресије, пише портал Мој доктор. Они су открили да је 1,2 одсто учесника тог истраживања, углавном млађих, зависно од интернета и да ти корисници имају умјерене до јако изражене симптоме депресије.

Докторка Катриона Морисон, вођа истраживања, упозорила је да замјена нормалних друштвених интеракција интернетом може да упућује на психолошке поремећаје попут депресије и зависности.

“Наше истраживање указује да је прекомјерно коришћење интернета повезано са депресијом, али не знамо шта се прво јавља – да ли интернет привлачи депресивне или је узрок депресије”, објаснила је др Морисон.

Симптоми депресије разликују се од особе до особе, али укључују проблеме са спавањем, летаргију, очај, смањен апетит, плачљивост, раздражљивост и проблеме са концентрацијом.

Извор:Banjalukalive.com

Подели на овим сајтовима

Каже се да свако ко проведе шест сати на интернету је зависан. Ја мислим да је проценат зависних од интернета ипак већи од 1.2 осто.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да би правилније било , "депресивни људи проводе више времена на интернету" а не "људи који проводе више времена на интернету постају депресивни" . 

Подели на овим сајтовима

to nije pravilo,mnogi od nas provode vrijeme na internetu zbog rada,zbog informacija,to i jeste svrha interneta,problem su oni kojima internet služi isključivo za zabavu i druženje sa internet osobama,umijesto stvarnim osobama,tu su najviše žene krive,njih informacije nešto naročito ne zanimaju,one više vole druženja,a gdje ima žena na jednom mjestu eto i muškaraca,jer negdje kolo mora da se vodi

Подели на овим сајтовима

,tu su najviše žene krive,njih informacije nešto naročito ne zanimaju,one više vole druženja,a gdje ima žena na jednom mjestu eto i muškaraca,jer negdje kolo mora da se vodi

cccccccc  

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Без литургије као основе за све нема ништа - то је оно што рече Јанко да нико од нас није прочитао до краја.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Без литургије као основе за све нема ништа - то је оно што рече Јанко да нико од нас није прочитао до краја.

Мала дигресија:

Покајање, исповест, Литургија су припрема за Христа=Причешће које је центар. Литургија без Причешћа је ПРОМАШАЈ, осим ако даш добар одговор-по Св. Василију Великом, тј ако се НЕ причешћујеш по благослову исповедника-духовника (због теби и њему знаних разлога или епитимије).

Они који дођу само о Васкрсу и причесте се-парадоксално али већ тако чине (иако једном годишње што је нонсенс по себи). Тако и они који имају благослов да се чешће причешћују, тј и ван поста, који имају духовника-исповедника. Али МНОГО је оних који су почели редовно ићи на Литургије које доживљавају као "пуњење батерија" без свести о Причешћу као центру, суштини и Извору нашег живота. Њих треба пастирски сусрести у Цркви... Мислим да је ово најважнији задатак наших пастира, али то тражи целог себе без остатка, и пуно стрпљења, времена, знања, а пре свега личног опита...

Нек је Бог нашим пастирима у помоћ, јер треба дати добар одговор за поверено им стадо пред Њим о Другом Доласку...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1.Шта је то грех? Јел знаш неког ко није грешан?

2.Када је то брига претерана? Када су то страхови претерани?

3.Јел исповест, молитва и литургија магично отклањају претеране бриге и страхове?

4.Јел си ментално здрави атеисти, мање грешни од верника са бригама.

5.Пазите како се изражавате и шта причате....

1. "Нико није без греха, осим један Бог"

2.И бриге и страхови су природни и позивају на будност, опрез. Али ако се

А:не заврше акцијом (детету под темп. даш сируп и пратиш стање, наиђеш на гадног кера па га или трком заобиђеш или отераш мотком), тј не реализује се стрес, и 

Б:не запечати молитвом (ово је још битније за тзв пасиван стрес, који се не може реализовати акцијом, а брдо таквих је на послу), ТАДА постају претерани. Дакле, када - уместо да нам исходиште мисли буде ка Оном који једини лечи и ублажава - ми наставимо да "хранимо тролове" у глави.

3. Види мој претходни пост. Не они већ Причешће, и не магично, већ у Христу.

4. Јесу. "Док нисте знали, греха нисте имали". Имају они своје методе и лекаре, своје технике релаксације и усмеравања мисли ка позитивном. Жалосно је што превод од "психо-терапеут" гласи "лекар душе", а зна се ко би то требало/и да буде/у. Данас код "лекара душе" иду атеисти, а верујући се питају зар лекари душа (духовници, свештеници) могу ту да помогну. То говори и о нашој вери, али и о "праксису" оних који би требало да буду лекари наших душа.

5. Амин.

Подели на овим сајтовима

Istinski lekari duše nisu samo sveštenici no zajednica Telo.

Svi imamo odgovornost podjednaku i prizvani  da podelimo sa svima. Lepo je od tebe Janko što pričaš o onome u šta verujemo.

"Исповедајте, дакле, један другом грехе, и молите се Богу један за другог, да оздрављате; јер непрестана молитва праведног много може помоћи." Jak:5,16

Ево једног занимљивог текста за оне који себе сматрају верујућим:

http://www.svetosavlje.org/bibliotekA/Bogoslovlje/Kazivanja/Kazivanja11.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...