Драшко Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 за душу је корисно и скрушено плакање и смејање деца се стално смеју, зар то није дивно? ништа горе него обрисати осмех са дечијег лица мени једна добра другарица рече једном, да је тотални мрак кад се ја не смејем, јер зна и моје трентке мрака, али зна колики је дар осмех, и мени дат од Бога дар да засмејем људе психологија је сјајна наука, многе је извукла, није то уопште случајно настало, веома је корисно , ми то знамо, да се човек упозна са истином о себи, да схвати своје мотиве, одговорност, а све то пружа добар психић (био сам у пар наврата, јако ми је помогло да кренем даље) JESSY and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 ево нешто да се мало смејете..... nana је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Smeh je vrlo dostupan, besplatan lek. Potrebno ga je redovno upraznjavati kako dok smo sami, tako i kad smo u drustvu. Druziti se sa veselim i duhovitim ljudima sto vise. Nema nus pojava, a njegova visestruka korist je u mnogim istrazivanjima i dokazana. Smeh podstiče i procese samolečenja organizma. Mozak prekida proizvodnju adrenalina i kortizona, hormona stresa, pa se telo oslobađa napetosti. Kada se smejemo, luči se serotonin, poznat kao hormon sreće, pa se zato oni koji se češće smeju osećaju bolje. Ljudi koji pate od depresije mogli bi sami sebi da pomognu svesno koristeći smeh. • Smeh jaca imunoloski sistem. Pod uticajem smeha aktiviraju se T-limfociti, koji su veoma važni za zaštitu od karcinoma. Smeh modifikuje psihicki i socijalni zivot coveka. Smeh sa prijateljima predstavlja važan znak uzajamne bliskosti, smeh olakšava i komunikaciju među ljudima. Vedar osmeh prilikom upoznavanja otvara mnoga vrata, osmeh koji odražava nelagodnost zbog napravljene greške umanjuje njenu težinu, dok osmeh izvinjenja doprinosi lakšem rešavanju nesporazuma. Osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. On obogaćuje one koji ga primaju, a ne osiromašuje one koji ga daju. Traje trenutak, ali je sećanje na njega kadkad večno. Niko nije dovoljno bogat da bi ga propustio, niti tako loš da ga ne zaslužuje. On čini ljude srecnima, olakšava im rad, a očevidan je znak prijateljstva. Obeshrabrenima vraća hrabrost, daje odmor onima koji su umorni. On se ne može ni kupiti, ni pozajmiti, ni ukrasti, jer je nešto što nema vrednost, osim onda kada se poklanja. I ako nekada sretneš osobu, koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj… Jer niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima.“ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Evo nesto extra za smeh.....možda .smesko. .smesko. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Smeh zbližava ljude i poboljšava međuljudske odnose. Ljudi koji redovno praktikuju vežbe smeha postaju otvoreniji prema drugima i pokazuju veću sklonost da brinu jedni za druge i da međusobno dele tugu i radosne trenutke . Oni prevazilaze svakodnevne sebičnosti i postepeno usvajaju pozitivniji stav prema životu. Mamica Forumska and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Cuveni Memo iz Nadrealista u ulozi isto tako fantasticnog Mute U Sloznoj braci Number15648, feeble and Драшко је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Glasnim smehom, u trajanju od 10 do 15 minuta dnevno, može se potrošiti između 10 i 40 kalorija, koliko sadrži kockica čokolade. Za one koji se redovno smeju, to na godišnjem nivou znači dva kilograma manje. Kada se smejemo, aktiviraju se dijafragma, trbušni mišići, mišići lica, a nekada i muskulatura ruku, nogu i leđa. Smeh stimuliše metabolizam, a dolazi i do smanjenja nivoa kortizola i adrenalina, hormona koji rastu za vreme stresa. Smeh takođe povećava i stvaranje limfocita, zaduženih za uništavanje ćelija tumora, a dokazano je i da su leva i desna strana mozga mnogo bolje koordinisane kod osoba koje imaju razvijen smisao za humor i često se smeju. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 Legendarno. 0110_hahaha Obozavam ovog covjeka. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 за душу је корисно и скрушено плакање и смејање деца се стално смеју, зар то није дивно? ништа горе него обрисати осмех са дечијег лица Suze su tu samo da umiju lice za osmeh. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Citao sam skoro neki tekst o vaspitavanju dece i kao tamo pise kako je valjda sveti Jovan Zlatousti rekao nesto izmedju ostalog:Isus je rekao,tesko vama koji se smejete a vi cesto svojoj deci dajete povoda za smeh. Ja razmisljam posle,sta ima lepse nego nasmejati malo dete,odmah sam se setio onog igumana ruskog sto drzi ono sirotiste kako se igra i smeje se onom decom.A zamislim i Isusa kad je rekao:pustite decu da dolaze k meni.Tada su se deca igrala oko njega i pela po njemu.Ne verujem da su ti radila plakajuci kao i da se Isus nije smesio toj deci tada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 ma jaca,naravno da jaca Драшко је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 "Za smeh je, pre svega, potrebna iskrenost, a zar ima iskrenosti kod ljudi?Za smeh je potrebna nezlobnost, a ljudi se najčešće smeju pakosno.Iskren i nezloban smeh znači veselost, a zar ima kod ljudi u današnje vremeveselosti i umeju li ljudi da budu veseli?Veselost čoveka je najvidnija crta njegova, koja ga najviše odaje.Jedan karakter dugo ne možete upoznati, ali čim se čovek bar jedanput nasmeje sasvim iskreno, pokazaće vam se njegov celi karakter odmah kao na dlanu.Samo čovek vrlo visokog i vrlo sretnog razvitka ume da bude veseo i da zarazi druge, to jest neodoljivo i dobrodušno veseo.Ne govorim o njegovom umnom razvitku, nego o karakteru, o celom čoveku. Na taj način, ako želite daprozrete čoveka i da upoznate njegovu dušu, ne posmatrajte kako ćuti ili kako govori, ili kako plače, ili čak kako se uzbuđuje plemenitim idejama, nego bolje da pogledate kako se smeje.Ako se dobro smeje, znajte da je dobar čovek.Ja zato dobro znam da je smeh najsigurnija proba duše. Pogledajte dete: jedinodeca umeju da se dobro smeju do savršenstva i zbog toga i jesu privlačna."Dostojevski "Smeh - Proba duše" kordun and Zero је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Господ је рекао ,, Тешко вама који се сада смејете,, али вероватно није мислио на овај обичан смех него на целокупно стање једног човека који живи у немару за спасење своје душе и време проводи у лагодности и уживањима. Постоји и онај лош смех по светим оцима који обузима човека и не може да се контролише. Не знам да ли вам се то дешавало али мени јесте пошто наш свештеник често уме да буде као циркус за време службе са неким својим специфичним потезима па нас понекад обузме смех да не можемо да се контролишемо, једноставнои се шири као вирус. То не би био велики проблем да ми нисмо за певницом па понекад не можемо да наставимо појање. Јесте ли имали таквог искуства? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука