Broken Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Шта се десило ? Уђем на фејсбук пре неке две недеље, видим да је неко од фб пријатеља поставио неку слику...на њој владика Николај, ава Јустин, обојица из позније животне фазе и трећа особа такође старија али нисам био сигуран ко је тачно. Слика изгледа као фотографија на први поглед. Питам у простору за коментаре: "Ко је овај у средини?" ... и убрзо добих одговор у смислу како не прпознајем владику Артемија, борца за православље и како грешим кад за њега питам "ко је овај". Почне дискусија која ме је изненадила. Знао сам ја за постојање новотара и оних који иду по "старом" али овај налет критика на рачун доста епископа наше цркве нисма баш очекивао. Патријарха и епископе називају јеретицима, папољупцима, екуменистима итд. Онда видим да у тој групи има подгрупа, неки су блажи, неки су "матејевци" како се изњашњавају, неки су апсолутни противници СПЦ као у јерес залутале заједнице. Неки патријарха Павла поштују а неки га одбацују јер је "цркву оставио вуковима".И има их...није да их нема...лајкују се међусобно и слично. Позивају се на Свете Оце и каноне а нисам баш сигуран да озбиљније познају и прве и друго. Кажу ми да сам млак, да браним јеретике-екуменисте јер сам рекао своје мишљење да олако осуђују своје епископе. Било је пуно расправе, да не дужим. Под утиском сам ових дана свега овог, често ми долази у мисли све то. Да ли сте имали слична искуства ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Dobro došao u klub Никола Поповић, Broken, ИгорМ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Шта се десило ? Уђем на фејсбук пре неке две недеље, видим да је неко од фб пријатеља поставио неку слику...на њој владика Николај, ава Јустин, обојица из позније животне фазе и трећа особа такође старија али нисам био сигуран ко је тачно. Слика изгледа као фотографија на први поглед. Питам у простору за коментаре: "Ко је овај у средини?" ... и убрзо добих одговор у смислу како не прпознајем владику Артемија, борца за православље и како грешим кад за њега питам "ко је овај". Почне дискусија која ме је изненадила. Знао сам ја за постојање новотара и оних који иду по "старом" али овај налет критика на рачун доста епископа наше цркве нисма баш очекивао. Патријарха и епископе називају јеретицима, папољупцима, екуменистима итд. Онда видим да у тој групи има подгрупа, неки су блажи, неки су "матејевци" како се изњашњавају, неки су апсолутни противници СПЦ као у јерес залутале заједнице. Неки патријарха Павла поштују а неки га одбацују јер је "цркву оставио вуковима".И има их...није да их нема...лајкују се међусобно и слично. Позивају се на Свете Оце и каноне а нисам баш сигуран да озбиљније познају и прве и друго. Кажу ми да сам млак, да браним јеретике-екуменисте јер сам рекао своје мишљење да олако осуђују своје епископе. Било је пуно расправе, да не дужим. Под утиском сам ових дана свега овог, често ми долази у мисли све то. Да ли сте имали слична искуства ? Драги брате, Разумем твоју збуњеност, а претпостављам и забринутост. Полако, немој да дозволиш да уђеш у тај свет осуде, ни једних ни других, јер сви они нешто траже. А народ к'о народ - непросвећен, неинформисан, са неким полуинформацијама са јутјуба аргументује половину канона и типика. Опасна је то работа. Стога, удри бригу на весеље, Светиња се сама прокаже, а ми што лајемо - само лајемо. Istochnik, МилошБГ, Јанко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Има их што нападају и проклињу, и мени су слали поруке сличне на фејсу. Мој утисак за једнога је да је болестан психички. И то доста. А човек је био неколико пута у Јерусалиму, и организује путовања тамо. Шта ми је све писао када је сазнао да сам члан овог сајта и форума. Упозорио ме да ћу бити проклета што се дружим са папољупцима. Ма ужас. Онда ја видим да су то лудаци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Шта се десило ? Уђем на фејсбук пре неке две недеље, видим да је неко од фб пријатеља поставио неку слику...на њој владика Николај, ава Јустин, обојица из позније животне фазе и трећа особа такође старија али нисам био сигуран ко је тачно. Слика изгледа као фотографија на први поглед. Питам у простору за коментаре: "Ко је овај у средини?" ... и убрзо добих одговор у смислу како не прпознајем владику Артемија, борца за православље и како грешим кад за њега питам "ко је овај". Почне дискусија која ме је изненадила. Знао сам ја за постојање новотара и оних који иду по "старом" али овај налет критика на рачун доста епископа наше цркве нисма баш очекивао. Патријарха и епископе називају јеретицима, папољупцима, екуменистима итд. Онда видим да у тој групи има подгрупа, неки су блажи, неки су "матејевци" како се изњашњавају, неки су апсолутни противници СПЦ као у јерес залутале заједнице. Неки патријарха Павла поштују а неки га одбацују јер је "цркву оставио вуковима".И има их...није да их нема...лајкују се међусобно и слично. Позивају се на Свете Оце и каноне а нисам баш сигуран да озбиљније познају и прве и друго. Кажу ми да сам млак, да браним јеретике-екуменисте јер сам рекао своје мишљење да олако осуђују своје епископе. Било је пуно расправе, да не дужим. Под утиском сам ових дана свега овог, често ми долази у мисли све то. Да ли сте имали слична искуства ? Једном речју расуло Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Да ли сте имали слична искуства ? Никад, али озбиљно. Попови лопови и сличне варијације на тему типа аудији, џипови, то да, али овако нешто никад. Где ви налазите те људе ? Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Никад , али озбиљно . Попови лопови и сличне варијације на тему типа аудији, џипови, то да , али овако нешто никад . Где ви налазите те људе ? Ма то је изгледа само на фејсбуку тако ексремистички, у реалном животу тога мање има. -Владимир-, Crveni Baron and Баба је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ima i u realnom životu. Skoro smo imali izložbu fotografija u velikom hramu sv. Save "Boje pravoslavlja Poljske". Prodavali smo i knjige koje je finansirala Poljska pravoslavna crkva i prilazi jedna gospođa, fino obučena, normalnog izgleda i počne da postavlja pitanja ko su ovi ljudi koji ne pričaju srpski. Objasnim joj da su poljaci a ona počne da viče papisti i sličan prigodan vokabular. Pokušavamo da joj objasnimo da su to pravoslavni poljaci al ne ide je ona ne sluša, maše rukama, vadi krst upire ka nama. Mi svi u čudu, neprijatna atmosfera potpuno. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ima i u realnom životu. Skoro smo imali izložbu fotografija u velikom hramu sv. Save "Boje pravoslavlja Poljske". Prodavali smo i knjige koje je finansirala Poljska pravoslavna crkva i prilazi jedna gospođa, fino obučena, normalnog izgleda i počne da postavlja pitanja ko su ovi ljudi koji ne pričaju srpski. Objasnim joj da su poljaci a ona počne da viče papisti i sličan prigodan vokabular. Pokušavamo da joj objasnimo da su to pravoslavni poljaci al ne ide je ona ne sluša, maše rukama, vadi krst upire ka nama. Mi svi u čudu, neprijatna atmosfera potpuno. Izgleda da njoj pomažu samo Srbi niko drugi ne bi Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ne znam ko njoj pomaže al ljudi kao što je ona ima dosta. Gledam ih par po mojoj crkvi. Ako ne znaš kanone, Sveto Pismo, žitija svih svetih i sve srpske ptarijarhe naizust, gotov si. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ima i u realnom životu. Skoro smo imali izložbu fotografija u velikom hramu sv. Save "Boje pravoslavlja Poljske". Prodavali smo i knjige koje je finansirala Poljska pravoslavna crkva i prilazi jedna gospođa, fino obučena, normalnog izgleda i počne da postavlja pitanja ko su ovi ljudi koji ne pričaju srpski. Objasnim joj da su poljaci a ona počne da viče papisti i sličan prigodan vokabular. Pokušavamo da joj objasnimo da su to pravoslavni poljaci al ne ide je ona ne sluša, maše rukama, vadi krst upire ka nama. Mi svi u čudu, neprijatna atmosfera potpuno. Могу да замислим сцену са Милунком и "госпоџом" која "млати" obi-wan, Volim_Sina_Bozjeg, Јелина and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Šta ćeš, ima takovog i nakog sveta. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ima i u realnom životu. Skoro smo imali izložbu fotografija u velikom hramu sv. Save "Boje pravoslavlja Poljske". Prodavali smo i knjige koje je finansirala Poljska pravoslavna crkva i prilazi jedna gospođa, fino obučena, normalnog izgleda i počne da postavlja pitanja ko su ovi ljudi koji ne pričaju srpski. Objasnim joj da su poljaci a ona počne da viče papisti i sličan prigodan vokabular. Pokušavamo da joj objasnimo da su to pravoslavni poljaci al ne ide je ona ne sluša, maše rukama, vadi krst upire ka nama. Mi svi u čudu, neprijatna atmosfera potpuno. Jos da si "pokusala da joj objasnis" da si admin na Poukama, atmosfera bi bila ovakva: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Легендарна госпођа (знамо се лично), на још легендарнијем снимку: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ranije na forumu su to uvek bile aktuelne teme, sada više i ne pričamo o tome. Млађони and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука