Jump to content

Nova teorija o nastanku svemira

GeniusAtWork

Препоручена порука

u videu je drugačije objašnjeno ukoliko sam shvatio, jedna normalna kocka se prostire kroz vreme samo što se to vreme ne broji već predstavlja jedan momenat

Pmomentua to je otprilike to što sam i ja rekao ili barem što sam mislio. Mislim svakako se prostire kroz vreme, ali se izostavlja (tj ne računa), (jednako je nuli).

Подели на овим сајтовима

Znaci polako dizu ruke od teorije velikog praska i izbrojanih atoma u svemuru... Videli su da su omasili za jedno 180 stepeni sa teorijama....

Na osnovu čega si ti to zaključio? I gde to piše u tekstu?

Ovo gore navedeno uopšte ne isključuje veliki prazak, čak mu ide i u prilog.

Подели на овим сајтовима

ne pise u tekstu ali pise da teorija velikog praska ne moze da objasni sve ...tako da ... sacekaj koju godinu pa ces videti ..

To ne znači da je netačna, nikada ja nisam ni rekao da može da objasni sve, jeste šuplja to stoji, ali ono što do sada objašnjava je tačno, barem prema svim zapašanjima, ovo su samo pokušaji da se ona zakrpi.

Подели на овим сајтовима

Znaci polako dizu ruke od teorije velikog praska i izbrojanih atoma u svemuru... Videli su da su omasili za jedno 180 stepeni sa teorijama....

Znaci odustalo se samo od njutnovske koncepcije determinisanog kosmosa. On je sad ili deterministicki haos ili potuno nedeterminisan.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Мало је конфузно што говоре. Кажу да је таласна функција детерминисана, док принцип неодређености остаје на снази.

Целу збрку је створила идеја о квантном мултиверзуму. Многи су се закачили за ту идеју која по мени није реална.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Još nešto, gravitacija bi sa istom gravitacionom konstantom u 2D univerzumu bila jača

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Злотворе, помути ми и ово мало разума што сам имо!

Није чудо што су људи такве ко ти спаљивали у она срећна времена!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Мало је конфузно што говоре. Кажу да је таласна функција детерминисана, док принцип неодређености остаје на снази.

Talasna funkcija jeste deterministička - ona je u stvari verovatnoća da će se sistem koji meriš naći u nekom određenom stanju.

Princip neodređenosti (ako misliš na Hajzenberga) je nešto sasvim drugo, i on nema veze sa tal. funkcijom, već je suštinsko svojstvo same prirode. Ništa on ne utiče na determizam tal. funkcije, jer nema veze sa njom.

Подели на овим сајтовима

Постоје два вида квантног детерминизма. Први следи из Шредингерове (или Диракове и Клајн-Гордонове) једначине, а други из Еверетовог квантног мултиверзума.

Оба ова вида имају извесну зачкољицу. Еверетов мултиверзум је прецењен, док из Шредингерове једначине следи детерминизам искључиво путем ''познавања'' таласних функција у произвољном моменту у ''прошлости''.

Принцип неодређености свакако има везе са таласном функцијом: ,,Неодређеност (Хајзенбергов принцип) је у сржи таласне структуре квантне механике...'' (Брајан Грин, Ткање свемира, стр. 99).

Моје је мишљење да квантни детерминизам коначних исхода не постоји. Док постоји само детерминисано мноштво могућности, а коначни исходи су на известан начин скривени.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Милане Николићу шта си по основном образовању?Ако ниси дипломирао физику,електротехнику или математику, онда сва твоја горња писања делују неискрено, неубедљиво и незрело.Ако ипак ниси све то(неискрен,неубедљив и незрео-математички), молим те онда,да ми укратко објасниш Шредингерову једначину?

Подели на овим сајтовима

Ти се Милане сада можда шалиш али онда све ово горе што пишеш нема никакву убедљивост и тежину већ је само наклапање.Слично радиш и у теолошкој области.Студирао сам теоријску физику после средње школе,дао неколико испита укључујући и математику и одустао прешавши на теолошки факултет,и  не усуђујем се  да пишем о Шредингеровој једначини,мада сам знао нешто о њој, нити о Хајзенбергу.Међутим ,овде нико да те повуче за ноге и заустави у твом занесеном лету ка небу.Човече просто се овде вербално празниш не само у космологији, већ и у теолошким стварима које такође ниси студирао.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...