Jump to content

Nova teorija o nastanku svemira

GeniusAtWork

Препоручена порука

Простор и време су такође две стране једног новчића нису две одвојене ствари.

Dakle ako telo stoji na jednoj strani novčića on nevidljivo postoji i na drugoj strani istovremeno? Može li se težina tela izmeriti na toj drugoj nevidljivoj strani? Odnosno zanemari sve i kaži mi kako se manifestuje prisustvo tela na jednoj i na drugoj strani istovremeno.

Malo mi pravi problem ovaj novčić.... Da prestanem ja da zapitkujem? ;)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Da li nauka prepoznaje da SMO PALI KAO CELOKUPNA TVOREVINA ? 

То може спадати у СФ - научну фантастику. Моје је мишљење да је материја прешла из првобитног у пало стање, али знам да се то не може доказати.

Ствар је томе да, ако претпоставимо да је некада постојао доследно библијски свет - пре пада -, онда морамо тај свет посматрати пре Великог праска. Иако је то легитимна претпоставка - тј. наука допушта такву претпоставку у граници спекулације -, она никада не може научно бити доказана.

Разлог због кога се не може то доказати је, можемо рећи, Планков зид. Експериментални приступ унутар Планкове величине, што је слично приступу изван простора и времена, јесте за науку немогуће.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Možda grešim, ali ja nigde do sada nisam što se teorije struna tiče video model cikličnog univerzuma.

Добио си одговор од Гениуса. Потражи ,,бране и циклични мултиверзуми''.

Бране су врста ентитета у теорији струна, суперструна и М-теорији. Прави израз ,,мембрана'' је једно од значења за слово М у називу М-теорија.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Али генерално та енергија која је постојала унутар честица дрвета, и та је само "променила" облик и форму.  Није ни трунка неповратно нестала.

Зачкољица је у кретању из велике уређености у све већу неуређеност. Џабе одржању енергије када она све више губи употребљивост.

Ентропија значи све већу расутост енергије, у смислу неуређености. Сада знамо зашто Сунце крије толику уређеност, одакле толико уређености на Земљи, итд. - међутим, све иде ка све већој неуређености, звезде умиру, итд.

Космолошки речено, Велики прасак је створио стање изузетно велике уређености, тј. несхватљиво једнообразну распрострањену материју натегнуту гравитацијом. Од тада, гравитација ради двојак посао, ствара тела изузетне уређености - сунца, планете, људе, итд. - док са друге стране доноси крајњи резултат у све већој неуређености целокупног космоса.

Знам да је тешко ово схватити без подробног објашњења. Не знам како једноставније да објасним. Ја сам морао три пута да прочитам (књигу) о томе да бих нешто схватио.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Da pretpostavio sam. Hvala. Medjutim kažeš citiram: I to nije samo kako nauka posmatra već to je kako jeste.

Hoćeš da mi kažeš da nauka nije ograničena tumačenjem materije prirode?

Naprimer čuo sam da se u sistemu hemijskih elemenata nalaze i prazna mesta za koje nauka tvrdi da će se tek otkriti? 

Ako možeš da mi obrazložiš to.Ono što će se novo otkriti neće pobijati ono što smo već otkrili i što znamo jer je već  objašnjeno kako jeste  i amin?

Nauka jeste ogranicena, ali to ne znaci da iko zna gdje su njene granice. 

Za te rupe ne znam, i kad se otkrije nesto ce da znace vjerovatno. To sto se otkrije svakako nece pobiti ono sto vec znamo, mozda se moze pokazati da za odredjen okvir nesto vise ne vrijedi, a za drugi okvir i dalje vrijedi. Nesto kao njutnovska fizika i kvantna fizika. 

Uglavnom kod nauke nema necega sto moze da se definise kao pad materije. Nema nikakvog metoda ili eksperimenta koji bi pokazao, e materija je pala. Jer pala materija je filozofska i teoloska misao i samo se u tom domenu moze raspravaljati o palosti prirode. Nauka s tima nema nista.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

2015. је велика годишњица опште релативности. Сто година.

Морамо направити некакав спектакл. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Морамо направити некакав спектакл. :)

Е то да ли је спектал - то ти је већ релативно.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Замисли да је Ајнштајн рођен у Србији. Где би нам крај био. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

sve je samo energija,materija je također zapakovana energija,može da se oslobodi,npr. anihilacijom i da sva pređe u fotone,kompletna masa ili ja to krivo kontam ?

Пази... енергија ти је особина материје да кажем. Није баш прецизно речено али енергија ти је могућност материје да ради нешто да врши кретање, ствара силу прави рад.

Један озбиљнији клип

Један шаљиви.

http://www.youtube.com/watch?v=o_5oYuDY2qM

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@Odahviing

Verovatno si kampanjac i impulsivan čovek. Ono radne navike su čudo, Germanija brate, svaki dan al' pomalo, da se ne pretrgneš.

Ili, pade mi na pamet ta ideja oko rada, verovatno rad smatraš nečim što donosi materijalnu korist negde tamo u budućnosti a ti želiš biti slobodan, onda prosto radi ono što te volja ili od čega nećeš imati neposrednu korist ako to smatraš niskim.

Inače sad neki mešaju fiziku i metafiziku, duhovno i materijalno. Može li se to mešati? Zar nije Parusija nešto potpuno van ovoga sveta i poimanja?

Kraj sveta i kraj sveta se mešaju kao koncepti.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Замисли да је Ајнштајн рођен у Србији. Где би нам крај био. :)

Зато му жена Српкиња...

Подели на овим сајтовима

Није био баш срећан тај брак. Али има нека промисао Божија у томе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Хоће ли неко да поразговарамо о ентропији и о томе шта су уређеност и неуређеност? То су кључни моменти космологије - космосу коме припадамо. На крају се испоставља да су то једноставни феномени.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...