Jump to content

Зашто верујем, тражење смисла у Богу, где је Бог у мом животу

Guest Alefshin

Препоручена порука

...много лепо сте писали.... :)

...од како сам изабрала да сав свој живот предам у Његове руке, било је  доста различитих фаза....у почетку, Његова подстицајна благодат пела ме у неслућене висине...а пошто је тада то нисам схватала, врло често бих опет падала....на срећу, научила сам да после сваког пада морам и да се дижем....тако су настале моје борбе....које и данас трају....борбе, не да Господ буде са мном, јер то Он увек јесте, већ да се ја од Њега својим поступцима не удаљим....било је ту лутања, страхова, боли...тежих и лакших искушења....било је пуно питања''зашто ''...драго ми је да сам схватила да тако мора да буде, и да све више прихватам све што ми се дешава....није лако, наравно....уме да буде много болно...али је је ипак лакше и лепше са Њим...сада је мој однос према Њему доста слободнији и опуштенији....има страха, мада све мање...Он је непрестано у мојим мислима, стално разговарам са Њим....преиспитујем себе и своје поступке трудећи се да чиним оно што је Њему угодно...спремна сам да по сваку цену останем на том путу.... :0442_feel:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

трудећи се да чиним оно што је Њему угодно...спремна сам да по сваку цену останем на том путу.... :0442_feel:

Амин.Амин.Амин! :0442_feel:

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Vera je kao carstvo nebesko, u početku najmanje zrno kad se posadi, ali kad poraste i "ptice nebeske dolaze i sedaju na njegovim granama". Moraš jedino da izdržiš to vreme dok poraste.. Nikad nije bilo drugačije. I Savle kad postade Pavle morao je dve godine u pustinju arapsku da mu vera uzraste.

Посадила сам зрно,осећам да расте.Стрпљива сам...чекам да се разграна :)

Подели на овим сајтовима

a na koga cu?

Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином.                                            Манастир Брадача                             Монах Нектарије

Подели на овим сајтовима

Da. Veoma. Da se ne oslanjam, sigurno sad ne bih bio gde jesam i ne bi bio ovo što jesam. Nisam Bog zna ko ili Bog zna šta ali znam da bi se prepustio jednom razvratnom životu, jednostavno da se ne oslanjam na njega ja ne bih bio ja. Hvala mu! Znam da nekad nisam baš istrajan u iskušenjima, ali kad padnem nekako tri puta sam jači kad ustanem jer je on taj koji me vodi!

Подели на овим сајтовима

Malopre dok sam se kupao pomislim kako je dobro kada covek ima tople vode da se moze okupati, a onda sam se setio one sirote dece sto spavaju na kartonim po parku u cici zime. Onda sam rekao hvala ti Boze sto imam tu vodu da se okupam. Hvala ti sto sam imao danas punjene paprike koje je moja majka spremila i td. Dosla mi je misao o tome kako svakoga dana odkako ustanem pa nadalje ima tako mnogo stvari na kojima bi trebao da zahvalim Bogu.

Eto neka ovo bude uvod avi mi napisite na cemu ste vi zahvalni Bogu? Bio bih zahvalan i za komentare.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Захвална сам Богу на свему,пре свега што ме благословио да будем мајка,што ми је дете остало у животу после двогодишње борбе са канцером иако је она остала инвалид због болести и на то му се захваљујем,морам да признам тешка срца то чиним али ипак дубоко у души осећам велику захвалност.Хвала Му за кров над главом који имам после дуге године подстанара.

Хвала и слава Господу за све и сва! molimoli

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Захвалан сам му на свему што ми је подарио . :slavaaa:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Хвала и слава Господу за све и сва!

Upravo  to ti kažem , kad kreneš da nabrajaš prosto moraš na kraju reći za sve sam ti zahvalan Bože. :)) (slavan je zaista)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Na svemu, nemam na šta da se požalim. I kad se žalim, to su u suštini gluposti.

:slavaaa:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...