Ayla Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Da li je veći greh seks bez braka ili brak bez ljubavi? I mene interesuje odgovor na ovo pitanje. Najgore od svega je što smo postali obični makroi ljubavi. Ljubav podvodimo pod sve i svašta. Toliko smo je oljigavili, obesmislili...degradirali, ne bi li našli bilo kakvo opravdanje za sopstvene promašaje. Kažeš - postali...i da li je to zaista najgore od svega? Misliš da je čovjek ranije bio čistiji, bolji? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 samo osoba čija seksualna želja podrazumeva nešto ilegalno smatra seks prljavim ili nebogougodnim 4chsmu1 garantovano čim neko kategorički tvrdi da ne treba upražnjavati seks, ja se složim da on lično i ne treba da ga upražnjava (jer Boga pitaj kakve perverzije on podrazumeva pod seksom) I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Деки, у праву си, врло рано се девојкама сада предочава да то тако треба. Сви смо ми одувек знали да ”тако треба” и покушавали то и да добијемо. Докле ћемо више да себе лажемо и да измишљамо? Као, сад ми осећамо да нам прија све оно што видимо на ТВ-у. А у ствари ТВ данас само далеко више експлоатише оно што се већ природно јавља у младом човеку. Чињеница је да сви то осећају као потребу сви то желе да раде и сви то и ураде пре или касније, чим се укаже прилика. Да се то не би радило, потребно је да се појави неко и да каже: ”Но но, не сме то, кака!” P.S. ”Црвен бан” није објављен на ”Пинку”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ayla: Ne,to je predrasuda.Mikelandjelo nije imao majku,pa ga je otac vodio na podoj kod neke zene ciji ga je muz seksualno iskoriscavao i to je tad bilo ok.Imas citav niz vajara koji su zene vajali kao muskarce sa grudima,zato sto nikad nisu videli zensko telo-bili su homici.Da ne govorimo o rimskim orgijama i tako dalje.To je tada bilo rezervisano za aristokrate,danas je zbog uticaja medija svima dostupno. Mi smo mozda danas u nekom normalnom periodu sto se tice ucestalosti seksualnih izopacenosti,samo nam se cini da je ovo najgore doba sto se toga tice. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Руски свештеник Илија Шугаев (Илия Шугаев) је у књизи "Једном за цео живот" најједноставнијим језиком (обзиром да су то записи са предавања која је држао средњошколцима) објаснио да тако кажем - филозофију односа између мушкарца и жене у свим фазама од ране младости, стварања породице, васпитања деце и сл, и моје мишљење је да итекако има логике у свему томе, али смо ми вероватно изгубили духовни вид и не можемо спознати шта је исправно а шта не, јер нам се намећу разне (не)моралне норме путем медија које смо склони да врло лако прихватимо. off Dragana, dobro nam dosla na forum. Ako si raspolozena, mozes da nam se predstavis ovde: https://www.pouke.org/forum/topic/51-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5/page-299 Драгана П. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 O moralu znam samo toliko da je moralno ono poslije čega se dobro osjećate, a nemoralno ono poslije čega se osjećate loše. E.H. Kako ono bese kaze laka zenska u intervjuu o moralu: "A sto se tice morala, morala sam..." :0102_laugh: Sudija, Volim_Sina_Bozjeg, Sara" and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 paa e sam rekla osim izopačenosti!!! c c c nikad nisam čula da dve normalne osobe vode ljubav iz mržnje. Iz mrznje svakako ne, ali iz pukog telesnog zadovoljstva a bez imalo emocija - veoma cesto, na zalost... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Sex bez ljubavi slazemo se svi ne moze nikad ispuniti coveka. Prazan si posle toga a nerazumljiv ako to ponovo probas. Sara" је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Kako ono bese kaze laka zenska u intervjuu o moralu: "A sto se tice morala, morala sam..." :0102_laugh: ti to Ernestu i meni nešto prebacuješ mnogo ste strogi vi džedaji obi-wan је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Sex bez ljubavi slazemo se svi ne moze nikad ispuniti coveka. Опет кажем, има људи који кажу да се осећају сасвим испуњеним иако живе такав живот... Не треба генерализовати. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Опет кажем, има људи који кажу да се осећају сасвим испуњеним иако живе такав живот... Не треба генерализовати. Ne znam nisam pametan ali ljudi sa kojima se ja znam posle odredjenog vremena kad su vodili sex samo zbog recki i hvaljenja poceli su ovako da razmisljaju kao i ja. Ne umem vise drugacije pa ako se to manifestovalo nama nisam razmisljao da postoje i neki drugi. I uzevsi u obzir da covek moze biti ispunjen samo ako je Bog u njemu i covek u Bogu onda se vodim zakljuckom koje sam spomenuo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 neki ljudi su živi dokaz da je njihovim roditeljima trebalo apsolutno zabraniti da upražnjavaju seks seks pre braka je definitivno greh,ako ne koristite kondom ako mladiću podivljalih hormona zabranite seks,radi uzrastanja u veri, pazite da rezultat umesto preumljenja ne bude upala testisa I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Опет кажем, има људи који кажу да се осећају сасвим испуњеним иако живе такав живот... Не треба генерализовати. To sto oni kazu svakako ne znaci da imaju punocu dozivljaja, prosto ne znaju za vise i bolje, i pricaju iz onog (sturog) sto vide... Sara" and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Опет кажем, има људи који кажу да се осећају сасвим испуњеним иако живе такав живот... А то се зове грешан начин постојања, промашај у правом смислу речи . Кад ти је земаљско све што знаш и све што ти је потребно. И онда једног дана више нема секса, нема тела а било ти је сав смисао живота, постојања . Куда онда ? Volim_Sina_Bozjeg, Саша од Москве and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 To sto oni kazu svakako ne znaci da imaju punocu dozivljaja, prosto ne znaju za vise i bolje, i pricaju iz onog (sturog) sto vide... To sam i ja imao na umu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука