Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Наравно да зависимо , јер како је другима тако је и нама.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Не могу да кажем да ли бих опростила или не, јер ме није преварио ( колико ја знам  :))) ), али када би ме преварио, опростила бих, вјероватно, али не бих више била с њим.

Подели на овим сајтовима

DA.

Ali ko sam ja uopste da oprastam ili ne oprastam?! Zna se cija je zapovest prekrsena i ko rece ''ne cini preljubu''. E pa Njega treba pitati da li ce oprostiti.

Kada bi se to desilo da me muz prevari, prvo bih sela i razmislila gde sam to pogresila, cime sam ja doprinela da me on prevari, sta mu nije bilo dovoljno kod mene, sta tu nedostaje... Ako me prevari, nije on sam u tome. Tu smo on, kao subjekat i ja, kao objekat. Znaci, i moja je krivica. Treba i ja da snosim kaznu toga, a ne da se gordim i odmah ga odbacim zato sto je on eto nacinio prevaru nad nasim zavetom. A ne pitam se da li sam ja njega prevarila time sto sam se mozda promenila, mozda sam bila jedno kada smo polozili zavet Bogu, a sada sam drugo nesto, nesto sto se njemu vise ne svidja.

Nema te stvari koju ne bih oprostila nekome mom, ako ikada bude do mene da ja nesto oprastam.

''Zar bi se bez opraštanja mogla majka nazvati majkom, i brat bratom, i prijatelj prijateljem, i hrišćanin hrišćaninom? Ne: opraštanje čini glavni sadržaj svih ovih nazvanja.''
(''Omilije'', Vladika Nikolaj)

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:11, Marina Savkovic рече

DA.

Ali ko sam ja uopste da oprastam ili ne oprastam?! Zna se cija je zapovest prekrsena i ko rece ''ne cini preljubu''. E pa Njega treba pitati da li ce oprostiti.

Kada bi se to desilo da me muz prevari, prvo bih sela i razmislila gde sam to pogresila, cime sam ja doprinela da me on prevari, sta mu nije bilo dovoljno kod mene, sta tu nedostaje... Ako me prevari, nije on sam u tome. Tu smo on, kao subjekat i ja, kao objekat. Znaci, i moja je krivica. Treba i ja da snosim kaznu toga, a ne da se gordim i odmah ga odbacim zato sto je on eto nacinio prevaru nad nasim zavetom. A ne pitam se da li sam ja njega prevarila time sto sam se mozda promenila, mozda sam bila jedno kada smo polozili zavet Bogu, a sada sam drugo nesto, nesto sto se njemu vise ne svidja.

Nema te stvari koju ne bih oprostila nekome mom, ako ikada bude do mene da ja nesto oprastam.

''Zar bi se bez opraštanja mogla majka nazvati majkom, i brat bratom, i prijatelj prijateljem, i hrišćanin hrišćaninom? Ne: opraštanje čini glavni sadržaj svih ovih nazvanja.''

По мени, нема ту да се сагледају моје грешке у његовој превари, или ја себе да кривим нешто... Ако није задовољан сексуално, нека каже, ако није срећан нека каже, ако ме више не воли, нека каже. Но, сад бих ја била крива, што је он слаб да призна неке ствари, па одмах отрчао другој у кревет. То је само изговор слабића, ето твојим одбијањем гурнула си ме у наручје некој другој... (да не кажем гдје) , ма немој, шта ми рече. НИсам га ја пушком гонила да ме превари. 

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:16, Драгана. рече

По мени, нема ту да се сагледају моје грешке у његовој превари, или ја себе да кривим нешто... Ако није задовољан сексуално, нека каже, ако није срећан нека каже, ако ме више не воли, нека каже. Но, сад бих ја била крива, што је он слаб да призна неке ствари, па одмах отрчао другој у кревет. То је само изговор слабића, ето твојим одбијањем гурнула си ме у наручје некој другој... (да не кажем гдје) , ма немој, шта ми рече. НИсам га ја пушком гонила да ме превари. 

ako gledas stvari uzrocno-posljedicno onda nikada jedna strana nije kriva,vec obe strane, mislim da je marina govorila o tome i sigurno da ima i toga kao i ovog sto ti pricas, sve zavisi, nije ni svaka prevara ista

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:31, kordun рече

ako gledas stvari uzrocno-posljedicno onda nikada jedna strana nije kriva,vec obe strane, mislim da je marina govorila o tome i sigurno da ima i toga kao i ovog sto ti pricas, sve zavisi, nije ni svaka prevara ista

Чак и да сам му најгора, нека ми ко човјек каже, еј жено нисам срећан с тобом, оћу развод, и амин. Но, када он неће да поприча са мном, укаже ми на моје грешке, већ одмах .... е онда аста ла вииста бејбе

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:16, Juan рече

A da li biste oprostili ako on ili ona nađu osobu s kojom im je lepše da provode vreme ili s kojom više vole da jedu suši i piju vino nego s vama? Ili nešto slično?

Ни то, ваљда је изабрао са мном да буде, јер сам му најбоља од свих, а чим он више ужива у туђем друштву, смије се више и сл.. полако долази до емоционалне преваре, па онда тјелесне ...

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:41, Драгана. рече

Чак и да сам му најгора, нека ми ко човјек каже, еј жено нисам срећан с тобом, оћу развод, и амин. Но, када он неће да поприча са мном, укаже ми на моје грешке, већ одмах .... е онда аста ла вииста бејбе

i ja sam za to, al po mojim iskustvima vecina ljudi nisu sposobni za to i mnogi si upropaste brak ili vezu tako sto guraju stvari pod tepih, tacnije nisu otvoreni ljudi vec su glumci, vecina ljudi su takvi, ja to ne zovem slabici nego glumci jer je to pokvareno, a  slabost je stvar za zaljenje ne za osudu, ovdje se radi o pokvarenosti

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:45, kordun рече

i ja sam za to, al po mojim iskustvima vecina ljudi nisu sposobni za to i mnogi si upropaste brak ili vezu tako sto guraju stvari pod tepih, tacnije nisu otvoreni ljudi vec su glumci, vecina ljudi su takvi, ja to ne zovem slabici nego glumci jer je to pokvareno, a  slabost je stvar za zaljenje ne za osudu, ovdje se radi o pokvarenosti

Углавном, опростила бих, али то би био крај. :)

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2014. at 22:48, Драгана. рече

Углавном, опростила бих, али то би био крај. :)

To onda nije oprostaj... Cini mi se...  :.mislise.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

DA.

Stvar je samo u tome- da li zaista i koliko volis.Ako volis oprostices,mada nikada nece biti isto kao pre

Подели на овим сајтовима

DA.

мало је рећи да сам одушевљен оваквим размишљањем,поготово што смо сведоци времена где су моралне границе (ако уопште постоје) на самом дну...нека те Бог награди због оваквог става...око ове теме свакодневно се тучем са млађим колегама,никако не могу да схвате да постоје људи који никада не би учинили прељубу,питају "а шта ако она тебе превари,да ли ћеш узвратити?"..."то је њена воља,наравно да ми не би било свеједно али ко сам ја да јој судим,највећи дар који је Бог дао људима је слобода,тј.могућност избора...ако хоћеш...сигуран сам да ако би постојала искрена љубав између нас двоје да ниједно од нас не би ни помислило на тако нешто,на крају крајева свако ће дати одговор за себе па изволи,ради шта ти је воља",гледају ме бледо и питају "чак не би могао ни комбинацију (колико сам схватио то је веза заснована искључиво на сексу,без обзира на то да ли је неко већ у браку или је у вези) да имаш?"...кратко "не"..."ти си дечко будала,у ком свету ти живиш"...и нека сам,хвала Богу...каквих се прича око ове теме наслушам стварно се запитам понекад да ли сам са ове планете али хвала Богу,видим да нисам једини,има доста људи овде који слично размишљају...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...