Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 27. 4. 2014. at 22:51, w.a.mozart рече

Bog već zna sve što smo uradili... da li ovo o čemu govoriš podrazumeva  sveštenika ili nešto drugo?

Пред осталим вјерницима. Свештеник је посредник између мене и Бога.

Подели на овим сајтовима

Апостол Павле говори...исповедајте се једни другима... дакле није све у класичном индивидуалном исповедању свештенику, Цркав је заједница и не може нас бити "баш брига" за друге...

Ти србкињо,разумејући твоје године,нема потребе да будеш толико арогантна и саслушај ове људе који су добронамерни, јер ти си очигледно нова у овој причи,и добри савети ти не би шкодили...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 22:29, србкиња рече
Ако је тако као што ви говорите, да није важно шта ће други да кажу, ако ћете се ви осјећати боље, зашто их не говорите наглас?

Ако проценим да ће моје искуство, које је последица мог греха, спречити неког другог да почини исти или сличан грех, радо ћу му га рећи.

То ми се већ више пута догодило. Некад је моја процена била добра, некад није, али се никад нисам покајала због тога.

И наши момци су из истих разлога теби на првој страници теме говорили о својим искуствима. Е, сад да ли ћеш ти да препознаш у томе бисере, то је твоја ствар.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 22:52, Ayla рече

Pa sad...omaknu se kontradiktornost.

Ako nas nije briga, onda nam je sasvim svejedno šta će ko misliti.

Ipak nam je stalo kako nas doživljavju ljudi iz okruženja. Skrivamo slabosti i ne odajemo sebe. Eto opet ono - teško je ogoliti sebe, ranjiv si jer ne vjeruješ svima i bićeš povrijeđen, tvoje slabosti iskorištene. 

Nakon ispovijesti čovjek očekuje oslobođenje, a iznijeti to gomili teško da ne bi osjetio rikošet.

'' Све нам је дозвољено, али није нам све на корист.'' Да, није ми важно шта ће други рећи, али морам ли да идем и да ''машем'' својим гријесима? 

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 23:03, србкиња рече

'' Све нам је дозвољено, али није нам све на корист.'' Да, није ми важно шта ће други рећи, али морам ли да идем и да ''машем'' својим гријесима? 

Ma samo ih se oslobodi(grehe) na bilo koji način i sve je u redu :) Nezgodno je sa pitanjima ona se stalno ponavljaju...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne morš, ne mašeš ni pred sobom sa njima, kriješ ih i od sebe. Zato su ti teret :)

Nađi naćin samo da kreneš...da počneš da ih se oslobađaš. Kasnije će, mislim, biti zaista sasvim svejedno pred kim ćeš ih reći, jer će se svesti na minimum.

(možda i pretjerah ne_shvata )

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 22:59, Зосима рече

Апостол Павле говори...исповедајте се једни другима... дакле није све у класичном индивидуалном исповедању свештенику, Цркав је заједница и не може нас бити "баш брига" за друге...

Ти србкињо,разумејући твоје године,нема потребе да будеш толико арогантна и саслушај ове људе који су добронамерни, јер ти си очигледно нова у овој причи,и добри савети ти не би шкодили...

Ароганта нисам. По чему то закључујеш? 

Подели на овим сајтовима

али морам ли да идем и да ''машем'' својим гријесима?

Наравно да не. Каква и коме би била корист од тога ?

• Волим 1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 23:02, Ayla рече

@@Зосима,

Ne vidim da je arogantna. Ona traži odgovore. 

Kao stari forumaš pokaži gostoljubivost i dobronamjernost. :)

Уф Ајла,скроз си оманула на овој теми...

Не тражи одговоре,она га већ има у својој глави, колико сам приметио свима је противречила,но свеједно,свако има право на мишљење...

Гостољубивост а поготово добронамерност се не огледа у томе што ћу неком да повлађујем, али људи не воле чути критику...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Sve u svemu ima finih komentara i dobrih odgovora koji pokazuju Put koji sami moramo preći.

Nego, dobro došla ti nama Srbkinjo!!!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 23:10, Зосима рече

Уф Ајла,скроз си оманула на овој теми...

Не тражи одговоре,она га већ има у својој глави, колико сам приметио свима је противречила,но свеједно,свако има право на мишљење...

Гостољубивост а поготово добронамерност се не огледа у томе што ћу неком да повлађујем, али људи не воле чути критику...

Zosima, radnici nekadašnjeg OGP-a su znali kada se obraduju nekome i u želji da ga pozdrave, omlate ga po ramenu, onako surovo...dobri neki ljudi stariji, malo neotesani. 

Ne znam zašto ih se sjetih.

Izvinite, odoh off :)

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 23:12, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sve u svemu ima finih komentara i dobrih odgovora koji pokazuju Put koji sami moramo preći.

Хвала. :)

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 23:12, Volim_Sina_Bozjeg рече

И од мене, такође, добродошлица. :drugarstvo:

Христос посреди нас :)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Приметио сам да Зоске има посебан пик на три групе људи - гастосе, омладинце и провинцијску емиграцију из Београда. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...