Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 25. 4. 2014. at 22:26, Лидија Миленковић рече
Volim_Sina_Bozjeg, on 21 Apr 2014 - 11:35, каже: Kažem ti ja joj ne bi uzeo za zlo ali bi se razveo i to isto bi molio Boga..............oprostio bi greh učinjen meni   Ово ми делује лицемерно - опростио би грех учињен теби, али не би грех учињен Богу, али би молио Бога да јој опрости ??? Логично би ми нило да препустиш Богу да суди, макар оне грехе за које кажеш да су учињени Њему. Овако испада да си ти изнад Њега, или бар да си му саветник.

Sveti Stefan je molio Boga da onima koji ga kamenuju ne uzme za zlo. Da li je i on iznad Boga ili ja ovde ne razumem logiku?

Oprostio bi joj bol učinjen meni da joj bude prost pred Bogom koji će da sudi (ako sam jasniji) ali ipak ne bi živeo dalje u takvom braku i ne znam šta je tu čudno :)?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Пре свега, не замери брате, само размењујемо мишљења, а то што су различита је одраз слободе коју нам је Бог дао.

On 26. 4. 2014. at 19:39, Volim_Sina_Bozjeg рече
Sveti Stefan je molio Boga da onima koji ga kamenuju ne uzme za zlo. Da li je i on iznad Boga ili ja ovde ne razumem logiku?

Св. Стефан им је опростио, и уз то молио Бога да им И ОН опрости. Шта мислиш, да ли је  архиђаконова мисао била   "Ја им опраштам што мене каменују, али им не опраштам што издају Бога, али молим Бога да им Он опрости" ,  или је његов опроштај био потпун, безрезерван ?

И да ли мислиш да је Господ изговоривши "Оче, опрости им, не знају шта раде" и сам ПОТПУНО опростио крвницима, и као човек, и као Бог ?

.

On 26. 4. 2014. at 19:39, Volim_Sina_Bozjeg рече
Oprostio bi joj bol učinjen meni da joj bude prost pred Bogom koji će da sudi (ako sam jasniji) ali ipak ne bi živeo dalje u takvom braku i ne znam šta je tu čudno :)?

Чудно ми је ово болдовано. Да ли ће да јој Бог опрости  нема везе са тобом. То је између ње и Бога. Такође сматрам да је овакво делимично опраштање, у најмању руку, самозаваравање.  Значи, твоје је да јој опростиш потпуно и наставиш заједнички живот, или јој ниси заиста, у срцу, опростио то што ти је нанела бол. А то што је тиме повредила Бога , нема шта ти да јој опрашташ. То је између ње и Бога. У супротном јој ниси опростио.

У твом ставу једино би ми било логично, да молиш Бога да ти да снаге да јој потпуно опростиш и останеш у браку, и да се молиши да јој и Он опрости и спасе јој душу.

Значи, још једном ти напомињем, само размењујемо мишљења. Ако моје речи "звуче" оштро, то је зато што сам преморена, и огроман напор ми је да мисао формулишем у реченицу која би је веродостојно пренела.

:drugarstvo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Oprostio bi joj za bol učinjen meni kao što je to i Sveti Stefan učinio i molio bi Boga da joj greh prema meni ne uzima za zlo što je izneverila Svetu Tajnu braka. (a kako će joj to Bog suditi ja ne ulazim u to,dakle ja pred Bogom molim da joj se moj bol ne pripisuje)

To je moje potpuno opraštanje i dalje od toga ne mogu.Ja sam započeo život u jednom telu pred Gospodom tu nema mesta za još jedno telo.

Onda nek ostane ovako ja joj nekako ipak ne bi mogao oprostiti i nastaviti život sa njom, ovaj stav će biti jasniji :)

I nije toliko zbog greha i zbog mogućeg bola, već je zbog toga što je izneverila Jedno telo u kome se nalazi i to svesno slobodnom voljom, istom slobodnom voljom kao kad je ušla u njega.

Подели на овим сајтовима

Lidija aj za sekund promeni uloge i nadji se u tome da si ti učinila preljubu i kako bi je tvoj muž oprostio da li na onaj isti način kao što ti njemu opraštaš unapred :)

Nisi oštra ti si mi sister :)

Подели на овим сајтовима

Čitajući temu meni se čini da je muškima teže da oproste... ne znam zašto je to tako...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:25, Саша од Москве рече

Čitajući temu meni se čini da je muškima teže da oproste... ne znam zašto je to tako...

Повређен понос и страх од упоређивања са швалером.

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:27, Саша од Москве рече

Ne!

Vidiš ni ja, a zašto ne bi imamo hiljade razloga preko kojih ni ti ni ja ne možemo preći tako lako jer je svaki od tih razloga ljubav.

Preljubom ne gaziš samo vernost već svih hiljade i hiljade razloga koje se zovu ljubav u Jednom telu.

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Управо сам питала мужа (мада смо много пута о томе раније причали).

Цитирам - " Сигурно бих патио, и било би потребно време, да престане да ме стеже у  срцу при помисли на то, али те не бих оставио. После неког времена бих сигурно преболео, наравно ако се не би поновило."

Мој муж је неизмерно благо (понекад ми се чини да га и моја фамилија воли више него мене  ;)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:30, Лидија Миленковић рече

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Управо сам питала мужа (мада смо много пута о томе раније причали).

Цитирам - " Сигурно бих патио, и било би потребно време, да престане да ме стеже у  срцу при помисли на то, али те не бих оставио. После неког времена бих сигурно преболео, наравно ако се не би поновило."

Мој муж је неизмерно благо (понекад ми се чини да га и моја фамилија воли више него мене  ;)

Različiti smo :) Mada vidim da se jako volite pa to pitanje i ne smatrate nešto kao ozbiljno, jer vidim ne želite činiti nikakve preljube :)

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:28, Juan рече

Повређен понос и страх од упоређивања са швалером.

Joj - ovo mi sad deluje najdirektnije objašnjenje i priznanje /s obzirom da ga je izreklo muško/ za neke bezrazložne reakcije kojima bejah izložena :)))

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:29, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidiš ni ja, a zašto ne bi imamo hiljade razloga preko kojih ni ti ni ja ne možemo preći tako lako jer je svaki od tih razloga ljubav.

Preljubom ne gaziš samo vernost već svih hiljade i hiljade razloga koje se zovu ljubav u Jednom telu.

Nekako s godinama prisvajam mišljenje da je ljubav bezrazložna...

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:37, Саша од Москве рече

Nekako s godinama prisvajam mišljenje da je ljubav bezrazložna...

Ma da ali ako ti čuvaš ljubav kao malo vode na dlanu i ne dovodiš se u situacije koje bi mogle ići ka preljubi, zar nije malo čudno da olako već unapred opraštate onome koji kao i vi sve to dobro zna.?

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 21:41, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma da ali ako ti čuvaš ljubav kao malo vode na dlanu i ne dovodiš se u situacije koje bi mogle ići ka preljubi, zar nije malo čudno da olako već unapred opraštate onome koji kao i vi sve to dobro zna.?

Izvini trenutno jedva kucam, zaspaću - baš sam umorna - sutra ćemo nastaviti - može?

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...