Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Ne treba oprostiti svim neprijateljima, samo onima koj se kaju.

Nas je Bog pozvao na bogolikost, to jest da budemo slični njemu, shodno tome kako on oprašta samo onima koji se kaju tako i mi to treba da radimo.

Opraštati tamo gde nema kajanja je povladjivanje zlu, kako kađe epsikop umirovljeni Atanasije

Овде би се сложио са Дејаном и мислим да је баш лепо рекао.

Како опростити некоме ко те и даље не воли и даље ти чини зло?

Мислим да све има своје границе и мислим да Бог не мисли на то праштање.

• Волим 1

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Ne treba oprostiti svim neprijateljima, samo onima koj se kaju. Nas je Bog pozvao na bogolikost, to jest da budemo slični njemu, shodno tome kako on oprašta samo onima koji se kaju tako i mi to treba da radimo. Opraštati tamo gde nema kajanja je povladjivanje zlu, kako kađe epsikop umirovljeni Atanasije

jel možeš molim te da staviš tekst , ili link gde to kaže ( piše ) umirovljeni episkop Atanasije ili otac Voja Bilbija ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

шта мења из фундамента?

Kako sta?! Menja smisao oprosta.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Матеј (6. 14-21) Рече Господ: ако опростите људима сагрјешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески. 15. Ако ли не опростите људима сагрјешења њихова, ни Отац ваш неће опростити вама сагрјешења ваша

јесте али Отац нама опрашта ако се кајемо, што је евидентно потупак који је за наше добро, са којим правом онда ми опраштамо по сваку цену?

Ја из свог животног искуства видим, да кад некоме даш само опроштај његов безобразлук полаку губи границе, да ли је то ок радити или треба човеку дати до знања да чини грешку, можда је слепо од ега па му треба мали "шамар"

Подели на овим сајтовима

Onaj ko se kaje treba mu oprostiti,to je naša dužnost hrišćanska,onome ko se ne kaje ne moramo mu oprostiti,mada je poželjno,ne postoji uzalud ona riječ Hristova oprosti im Bože jer ne znaju šta rade...

Подели на овим сајтовима

jel možeš molim te da staviš tekst , ili link gde to kaže ( piše ) umirovljeni episkop Atanasije ili otac Voja Bilbija ?

ако будем нашао, саад већ и не знам да ли је текст или неко видео предавање

Подели на овим сајтовима

1381465_665731973460827_452611718_n.jpg

Ево људи већ рекли на тему :D

п.с. ХВАЛА МОЦИ :D

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Jel postoji neki svetac koji to kaze? Ima li referenci iz Svetog Pisma koje ce da potvrde tu misao? Pazi to je jako bitno, iz fundamenta menja stvar...

„ни ја те не осуђујем, иди, и одсада више не греши".

шта мислиш, зашто је ово додао? 

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Опростити некоме је нешто најлепше, али опростити некоме, а он ти и даље чини зло, онда ти ниси онај који опрашта, него будала.

Ако ти цео живот неко чини зло, не треба му праштати, али ако се и секунд пред смрт покаје, онда наравно треба.

Ако неко некоме чини зло нон стоп и овај каже да му опрашта тај лаже, јер треба много Боголикости да би то успео. А има и други слој људи, који никада није то окусио, а прича некоме шта треба да ради.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

„ни ја те не осуђујем, иди, и одсада више не греши".

шта мислиш, зашто је ово додао? 

Ovo nema veze sa temom.

Sta cemo onda sa oprastanjem sedamdeset puta sedam?

Sigurno da su sveti starci dali jasno i nedvosmisleno tumacenje na ovo pitanje...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...