Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

ne znaš bi li mogla oprostiti,to niko ne zna,ljubav je najača sila na svijetu. Veće je pitanje,zaslužuje li takva osoba da joj oprostiš,ako zaslužuje onda se i može oprostiti vijerovatno,praštali su ljudi takve stvari zbog ljubavi.za ljubav ne treba dvoje,može i jedan da voli,ali takva ljubav onda boli,jel da

па добро, то онда реално није ни љубав, ако само један воли. Љубав захтева однос, а ако га нема... није то онда баш то. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Veće je pitanje,zaslužuje li takva osoba da joj oprostiš

Веће је питање да ли смо ми у стању да опростимо него дал неко заслужује или не

Знам за случајеве опраштања прељубе, али у питању су јаке особе, које могу много да воле....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Вероватно се неко у предходним одговорима позвао на 7. заповест о забрани прељубе. А колико је опасна за све говоре и речи Христа: Сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу своме (Мт. 5, 28).

Заиста тешка оштрица за душу која оставља траг. Лицемерно би било тражити опрост за учињену прељубу само на основу позива врлине опраштања. Тешко је дати одговор, брак је велико благо, светиња, бар га ја тако видим. Увек треба сагледати ширу слику. Знам да има случаја где један супружник у браку да повода, што својим лошим, непримереним понашањем, запостављањем сада већ своје друге половине или сл. и ето невоље.

Да ли би опростио, вероватно не,не знам, нисам у браку али дефинитивно мислим да не би могао наставити заједнички живот. 

Знам да грех води у смрт, духовну смрт. Мислим да је прељуба један лош пут ка томе.

Једном сам размишљао о тој теми, као могући "ризик" и као да ми је нешто рекло: Ето монашки живот је заиста тежак а леп и носи свој терет а нема таквог џелата за душу. 

Подели на овим сајтовима

Ne bih mogla da zivim sa tim. Non stop bi mi bilo pred ocima... ma ako neko iskreno voli ne bi uradio tako nesto drugoj strani, znam po sebi.

tako je,nikada ne bi uradio to da iskreno voli,posebno ne muskarac,jer muskarac od ljubavi postaje bolja osoba,tako kaže Dučić a ja se slažem sa njim,takva su i moja iskustva.ali ljubav ne gleda na to,ona to ne vidi,ne postoji uslovna ljubav,ja cu tebe voljeti ako ti mene volis,to nije ljubav,ustvari jeste ali prema sebi,volis onda kad pocnes osijecati brigu za tu osobu,to ti je prava ljubav

Подели на овим сајтовима

Чек, да питам, вас који сте се изјаснили да не бисте опростили прељубу - да ли бисте се, макар једног трена запитали има ли у прељуби вашег партнера ВАШЕ кривице ?

Колико сте, можда повредили (запоставили, и сл.) свог мужа ( жену) ; када сте га ( је) последњи пут погледали са дивљењем и љубављу , онако као некад ?

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Чек, да питам, вас који сте се изјаснили да не бисте опростили прељубу - да ли бисте се, макар једног трена запитали има ли у прељуби вашег партнера ВАШЕ кривице ?

Колико сте, можда повредили (запоставили, и сл.) свог мужа ( жену) ; када сте га ( је) последњи пут погледали са дивљењем и љубављу , онако као некад ?

to nije opravdanje za preljubu,ne može strast sa strane  ničim da se opravda,postoje riješenja ,ali ne u preljubi,ako ima ljubavi to je lako riješiti

Подели на овим сајтовима

to nije opravdanje za preljubu,ne može strast sa strane ničim da se opravda,postoje riješenja ,ali ne u preljubi,ako ima ljubavi to je lako riješiti

Не, није оправдање, али може да буде објашњење.

Зашто не опростити ? Због сујете ? Због разочарења ? Издаје ? И да ли је увек страст разлог за прељубу ?

И сама сматрам прељубу грехом, огромним. Али, не украде увек онај који је обесан, зао. Некада то учини онај који је гладан.

Не говорим о промискуитету, нити о прељуби као стилу живота. Тога се гнушам.

Иначе, овде сам изнела лични став - https://www.pouke.org/forum/topic/24793-da-li-biste-oprostili-preljubu/?p=814130

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Зашто не опростити ?

Опростити у смислу немати више негативних осећања према њој/ њему, не узимати му то више за зло и сл., свакако да треба, али опростити у смислу наставити однос даље, ја не бих могао јер никад не бих могао да верујем опет тој жени. А дубоко сам убеђен да човек шта уради једном може да уради и поново, сем у случајевима драстичних и потпуних преображења, који су ипак јако, јако ретки. 

Наравно, искључујем случајеве када једна страна занемарује, малтретира и сл. другу, онда је све разумљиво и могуће оправдати, па и превару.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Iako sam pocetnik za brak, neoprostiti takvo nesto, a i greh je.. postoje mnogo razloga..

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

I ja se slazem da to nije razlog za preljubu. Medju supruznicima treba da postoji, a po meni je i najbitniji, razgovor. To je falilo i mom braku, valjda. Ja sam ta koja ce da kaze sve sto me muci. Samo sto on nije pricao nego dig'o ruke.

• Волим 1

Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013.

Подели на овим сајтовима

Не бих јер сам очевидац шта бива и кад пређете преко преваре.Моја мајка је опростила прељубу моме оцу али он уместо да се промени вратио се и наставио да чини по старом.Ко вас је једном изневерио увек постоји могућност да ће опет.Ако неко већ хоће да чини прељубу боље нека одмах раскине везу/брак него да лаже и вара своју половину!

Подели на овим сајтовима

Опростити у смислу немати више негативних осећања према њој/ њему, не узимати му то више за зло и сл., свакако да треба, али опростити у смислу наставити однос даље, ја не бих могао јер никад не бих могао да верујем опет тој жени. А дубоко сам убеђен да човек шта уради једном може да уради и поново, сем у случајевима драстичних и потпуних преображења, који су ипак јако, јако ретки. 

Наравно, искључујем случајеве када једна страна занемарује, малтретира и сл. другу, онда је све разумљиво и могуће оправдати, па и превару.

Samo se ne slazem sa poslednjom recenicom, ni maltretiranje ni zapostavljanje, itd, nije opravdanje za prevaru

Подели на овим сајтовима

Опростити у смислу немати више негативних осећања према њој/ њему, не узимати му то више за зло и сл., свакако да треба, али опростити у смислу наставити однос даље, ја не бих могао јер никад не бих могао да верујем опет тој жени

а да ли се ово може сврстати у праштање?... то би изгледало имамо условну љубав па да имамо неко условно праштање... пола праштам, 30% не праштам, а 20% нисам сигуран - у разматрању...

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Glasala sam za da.

Iako nemam pojma šta to znači oprostiti preljubu,ili preljuba uopšte.......ali....razmislila bih dobro :.mislise.

I ne bih se mnogo potresala,nisam ja valjda kriva.... :))) ...Ali da bih se zaštitila od nepotrebnog stresa usmerila bih pažnju na neke druge stvari... 1324_womens

1ad98f6b0aac0746e29e2f26d8f806ed_content

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...