Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 5. 11. 2013. at 21:17, w.a.mozart рече

Бокиша, ако си хтео да кажеш да је неизвесност саставни део односа са Богом а самим тим и у браку имаш АМИН од мене

Нисам те баш разумео,на какву  неизвесност мислиш?

У односу са  Богом,бар  са Његове стране,нема никакве неизвесности,може бити само наше, док је у браку неизвесност обострана...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Кад видим ово, буде ми жао што је Ноје није повезао пар једнорога уместо човека и жену. Ово се могло спречити.

Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'"

Подели на овим сајтовима

On 5. 11. 2013. at 21:33, Зосима рече
У односу са Богом,бар са Његове стране,нема никакве неизвесности,може бити само наше

samo tolko... inače, pitanje je kompleksno i zahteva posebnu temu... mislim da je Nikola davno o tome pisao ... možda i Lazarus

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 5. 11. 2013. at 22:05, @... рече

Кад видим ово, буде ми жао што је Ноје није повезао пар једнорога уместо човека и жену. Ово се могло спречити.

A Joni bi vrlo nedrago, i rasrdi se.

I pomoli se Gospodu i reče: Gospode! Ne rekoh li to kad još bejah u svojoj zemlji? Zato htedoh pre pobeći u Tarsis; jer znah da si Ti Bog milostiv i žalostiv, spor na gnev i obilan milosrđem i kaješ se oda zla.

Sada Gospode, uzmi dušu moju od mene, jer mi je bolje umreti nego živeti.

A Gospod reče: Je li dobro što se srdiš?

ostatak na

http://wwwyu.com/biblija/32jon004.htm

verovatno moja omiljena knjiga starog zaveta (ne zato što je kratka LOL)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Буде ми непријатно до бола... раније сам скакала и враћала истом мером па све тако у недоглед а сада само гледам и слушам, климнем главом, окренем се и не покушавам више да се тркам у увредама... после се дуго преслишавам... покушавам да дођем до корена тог лудила, разложим и када дођем до коначне дијагнозе, опростим.

... треба праштати јер не знамо зашто се ђаво игра са нама  :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

On 8. 11. 2013. at 17:20, NE DA рече
... треба праштати јер не знамо зашто се ђаво игра са нама 

Ne igra se sa nama,nego sa tim drugim čovekom,valjda.A mi kad vidimo u koju nas situaciju dovodi treba da postupimo smireno ,kao da se ništa nije desilo.

Na primer kad te u prevozu gura neka nervozna Baka i kad ti kaže :"Dašnja omladina.....",očekujući Bog zna šta,zato što je ona Bog zna ko  u penziju....samo treba ladno da je iskuliraš....nije ni njoj lako u prepunom busu. :0222_shocked:

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 5. 11. 2013. at 21:17, w.a.mozart рече

Бокиша, ако си хтео да кажеш да је неизвесност саставни део односа са Богом а самим тим и у браку имаш АМИН од мене

мислио сам на широко распрострањену предрасуду да се љубав осећа...и како ослањање на исту ствара проблем кад престане да се осећа... јер се помисли да љубави нема више...љубав није само осећање већ много више...у књизи Формуле љубави од З Миливојевића је баш лепо објашњено

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

nije baš da mi je potreban Milivojević... evo ti šta sveti Maksim ispovednik kaže

ljubav je savršen oblik odnosa dve slobodne i razumne ličnosti

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

kad sam napisala 'osjecam ljubav' nisam mislila na nekakvo filozofiranje o samom osjecaju. Mislila sam da mi nije potrebno da mi muz svaki dan govori da me voli i koliko me voli. Osjecam to kroz njegov pogled ili kad me pomilije po kosi ili po licu. Vi napraviste citavu filozofiju od necega tako jednostavnog kao sto je pogled i ono sto se osjeca i vidi kroz taj neciji pogled :) nista protiv filozofiranja ali nekada treba pustiti sam osjecaj da bude bas to - osjecaj - a ne secirati ga i objasnjavati...

Подели на овим сајтовима

Сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу своме

И како да не опрости прељубу човек, који је и сам ко зна колико пута начинио.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

On 5. 11. 2013. at 19:25, Bokisha рече

Бог вас поживео у миру, љубави и радости.

Опрости ми али ми никад неће бити јасно како неко може бити сигуран -да осећа  ...знам да осећаји могу и да преваре...о варљивости тзв осећаја је лепо писао Др Зоран Миливојевић.

Ne znam ni kako bih ti odgovorila da budes zadovoljan ili da se negdje ne spotaknem.. tacno da osjecaj prevari - mi nismo savrseni...tu ti ne treba nikakav doktor, koliko puta se desi samo da vjerujes prijatelju, osjecas da ti je prijatelj pa te prijateljstvo kosta sto bi narod rekao ko sv. Petra kajgana... odnosno ispade da te je osjecaj zakostao jer te je (osjecaj) prevario. Mi smo samo ljudi. Obicni ljudi... i imamo osjecaje. ne znam ni kako bih nesto rekla vise od toga.. siguran ili ne - princip duvam u hladno jer sam se opekao - ne funkcionise dovjeka.. nekad se treba osjecaju i prepustiti.. pa i ako se pokaze da je bio pogresan.. grijesiti je ljudski.

Подели на овим сајтовима

Ко нема искуство о прељуби даје претпоставку која је сасвим другачија од реалне реакције која би уследила у тренутку сазнања. Када сазнате... први осећај је бол, срџба, бес...затим се ствара жеља за очувањем онога што сте мислили да имате и што бисте желели да имате а немате. Схватите да опроштај не постоји јер сте у брак ушли из љубави те вам иста не дозвољава да је делите. Ако покушате да залепите поломљену чашу то никада нећете урадити без да остане неки оштар део који ће вас приликом коришћења повредити и раскрварити, отворити вам рану...

Опроштај је и казна у томе да се у миру и без тешких речи разиђете и даље свако своју срећу нека тражи за себе.

Једно питање за све: "Ко је више изгубио: Ја који сам напуштен а који сам волео или Она која је напустила човека који је волео?".

И на послетку..."Није лопов онај који краде већ онај кога ухвате!".

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 14:51, Raymond Red Reddington рече
И како да не опрости прељубу човек, који је и сам ко зна колико пута начинио.

Овакву бих опростио, ето ако то нешто значи. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Да ли је у жељи да се опрости (која може бити изазвана извесном моралном обавезом или размишљањем да Бог то од нас очекује) има дозе наивности? Само размишљам

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...