Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Сигурно је било и тога. Вапај душе да се ослободи греха је некад већи од гордости која тражи да нас други виде бољима него што јесмо.

Додуше, вероватно би ту било и мноштво дописника Курира и сличних гласила, а ту би се денула и моја свекрва           ( просто обожава сензације ;)  ).

Мислиш да би признали убиство, прељубе, крађе, и сл. знајући да ће бити осуђени, судски или морално? 

Подели на овим сајтовима

Не могу да гарантујем да су јавно признали све своје гријехе. Зар мислиш да би неко рекао наглас, пред свима, да ће рећи '' Еј, убио сам човјека...'' или '' Еј спавао сам ти са женом'' - од неког присутног вјерника? 

Ovo što si navela je sitnica u odnosu na ono što je dotična gospoda umela da radi. Evo, slušaj šta kaže apostol Pavle Korinćanima

Vrlo se glasi da je kurvarstvo među vama, i takovo kurvarstvo kakovo se ni među neznabošcima ne čuje, da nekakav ima ženu očinu.

2. I vi se još nadimate, mjesto da plačete, da se izvadi između vas onaj koji je učinio to djelo.

3. Jer ja, koji ako nijesam kod vas tijelom ali duhom tu živim, već odsudih, kao da sam tamo, da se onaj koji je to tako učinio,

4. U ime Gospoda našega Isusa Hrista, kad se saberete vi i moj duh, sa silom Gospoda našega Isusa Hrista,

5. Da se on preda sotoni na mučenje tijela, da bi se duh spasao u dan Gospoda našega Isusa Hrista.

6. Nije dobra hvala vaša. Ne znate li da malo kvasca sve tijesto ukiseli?

7. Očistite dakle stari kvasac, da budete novo tijesto, kao što ste prijesni; jer i pasha naša zakla se za nas, Hristos.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Мислиш да би признали убиство, прељубе, крађе, и сл. знајући да ће бити осуђени, судски или морално?

Наравно.

Шта је људски суд спрам Божјег?! И како је лепа и лака, радосна и мирна исповеђена душа, ко детенце окупано, повијено и насисано у мајчином наручју.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Наравно.

Шта је људски суд спрам Божјег?! И како је лепа и лака, радосна и мирна исповеђена душа, ко детенце окупано, повијено и насисано у мајчином наручју.

Још увијек мислиш да су сви људи такви? Да би признали најстрашније ствари, да би осјетили олакшање и срећу? Живиш у заблуди. :)

Подели на овим сајтовима

Ма стиди се чега оћеш, ипак су насрамније ствари везане за кекс, поготово детаљи...

Griješiš.

Ima mnogo sramnijih momenata od "detalja" o kojima ti govoriš. Kada je rekla - ogoliti sebe, mislilla je na onaj dio koji i od sebe krijemo i sebi ne priznajemo. Sve slabosti koje potiskujemo a opet želimo da ih se odreknemo. Svi ih imamo. Divno je priznati ih i izbaciti, ali treba snage i za to.

Подели на овим сајтовима

Живиш у заблуди.

Ne, ko god se iskreno pokajao taj se i hrabro ispovedio. Seti se svojih pokajanja baš te je brigalo da li će znati svi samo si mislila na to da ti Bog oprosti,ne? 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne, ko god se iskreno pokajao taj se i hrabro ispovedio. Seti se svojih pokajanja baš te je brigalo da li će znati svi samo si mislila na to da ti Bog oprosti,ne? 

Ако је тако као што ви говорите, да није важно шта ће други да кажу, ако ћете се ви осјећати боље, зашто их не говорите наглас? 

Подели на овим сајтовима

Још увијек мислиш да су сви људи такви? Да би признали најстрашније ствари, да би осјетили олакшање и срећу? Живиш у заблуди. :)

Наравно да не мислим да су сви људи такви. Шта више, у мањини су нажалост.  :(

Али то није разлог да будем једна од њих, посебно после спознаје и искуства такве исповести, а такође и резултата који су се одразили на моје најдраже. ( Видевши ме препорођену, после неког времена, неки су и сами кренули тим путем.)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ако је тако као што ви говорите, да није важно шта ће други да кажу, ако ћете се ви осјећати боље, зашто их не говорите наглас? 

Rekoh da je tako bilo a ne da se tako radi danas... naša zajednica je drugačija od hrišćana prvih vekova

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Kako to misliš ne govorim na glas? Postavio sam ti i pitanje sad me zanima i tvoj odgovor odnosno tvoje iskustvo.

Подели на овим сајтовима

Kako to misliš ne govorim na glas? Postavio sam ti i pitanje sad me zanima i tvoj odgovor odnosno tvoje iskustvo.

Наравно да ме није брига шта би други мислили. али не бих баш сада вољела да пред свима износим своје гријехе, већ само Богу.

Подели на овим сајтовима

Наравно да ме није брига шта би други мислили

Ja recimo po ovome vidim da se je neko iskreno pokajao. I kad se pred sveštenikom ispovedaš baš te briga što je on tu jer se ispovedaš Bogu. E sad ne bi dalje ulazio u to da li bi imao hrabrosti pred svima reći svoj greh ali pretpostavljam da ako sam siguran da je Bog oprostio jednostavno bi viknuo na sav glas i to pred svima:) ali ja to nikad nisam uradio tako da je bolje da se malo zaustavim. :) 

Подели на овим сајтовима

Наравно да ме није брига шта би други мислили. али не бих баш сада вољела да пред свима износим своје гријехе, већ само Богу.

Bog već zna sve što smo uradili... da li ovo o čemu govoriš podrazumeva  sveštenika ili nešto drugo?

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa sad...omaknu se kontradiktornost.

Ako nas nije briga, onda nam je sasvim svejedno šta će ko misliti.

Ipak nam je stalo kako nas doživljavju ljudi iz okruženja. Skrivamo slabosti i ne odajemo sebe. Eto opet ono - teško je ogoliti sebe, ranjiv si jer ne vjeruješ svima i bićeš povrijeđen, tvoje slabosti iskorištene. 

Nakon ispovijesti čovjek očekuje oslobođenje, a iznijeti to gomili teško da ne bi osjetio rikošet.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...